Περιστέρι: Δημοτικοί υπάλληλοι στα κρατητήρια για κοπή δένδρου

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Πήραν εντολή από τον προϊστάμενό τους να κόψουν δένδρο  σε βορειοανατολική περιοχή της πόλης  και κατέληξαν στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος. Ο λόγος για δύο δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Περιστερίου, που συνελήφθηκαν, μετά από καταγγελία πολίτη για κοπή δένδρου χωρίς να έχουν τις προβλεπόμενες άδειες.

Κρατήθηκαν στο 1ο Α.Τ. Περιστερίου και αφέθηκαν ελεύθεροι μερικές ώρες αργότερα, χωρίς να γίνει γνωστό αν ασκήθηκαν διώξεις ή όχι εναντίον τους. Το γεγονός έγινε γνωστό  μέσα από την ανακοίνωση της συλλογικότητας «Αριστερή Αντεπίθεση», δείχνει δε τον πρόχειρο και αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχε΄/ιριση του αστικού πρασίνου στην πόλη.

Η ανακοίνωση, για το συμβάν της συλλογικότητας «Εργατική Αντεπίθεση»

«Εργατική Αντεπίθεση: Προσήχθησαν εργαζόμενοι λόγω… εντολής προϊσταμένου

Προσήχθη το πρωί του Σαββάτου στο Α.Τ. Περιστερίου εργαζόμενη του Δήμου Περιστερίου και μέλος της «Εργατικής Αντεπίθεσης», μαζί με έναν συνάδελφό της. Η εργαζόμενη, Εριέττα Παντελή και ο άλλος εργαζόμενους, εκτελούσαν κατά γράμμα εντολές ανώτερού τους, τονίζει ανακοίνωση της «Εργατικής Αντεπίθεσης».

Προσήχθησαν εν ώρα εργασίας και αφού προηγήθηκε καταγγελία Δημότη για παράνομη κοπή δένδρου από το Δήμο Περιστερίου. Οι δύο εργαζόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι ορισμένες ώρες αργότερα.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η «Εργατική Αντεπίθεση» ανέφερε : «Καλούμε το Δημο Περιστερίου να καλύψει νομικά τους προσαχθέντες εργαζόμενους, όπως οφείλει από το νόμο, εάν οι προσαγωγές μετατραπούν σε συλλήψεις, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρεί απέναντί του.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους δύο συναδέλφους μας και ζητάμε άμεσα την απεμπλοκή τους από τις «κωμικοτραγικές» αυτές διαδικασίες που δείχνουν ότι για ένα κομμάτι ψωμί οι εργαζόμενοι μπορεί να βρεθούν στο κελί.

  • Συνάδελφοι δεν είστε μόνοι
  • Είμαστε στο πλευρό σας…», καταλήγει η ανακοίνωση της «Εργατικής Αντεπίθεσης».
Μοιραστείτε το:
Tagged