Περιστέρι: Άξιοι της Μοίρας τους…

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:
Έκτοτε (7.11.2016) λίγα άλλαξαν για τα πολιτικά της πόλης

Άξιοι της Μοίρας τους – «Μετρήθηκαν» και βρέθηκαν ελιποβαρείς, χωρίς «Επιδιδύμους»

Παλιά «γραφή» (7.11.2016), δύο χρόνια πριν, φωτογραφία της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου για τα πολιτικά δρώμενα της πόλης. Αν και από τότε έχουν αλλάξει πολλά και οι δημοτικές παρατάξεις, ανασυγκροτούνται για τις επόμενες εκλογές του Μαΐου 2019, αξίζει να ξαναθυμηθεί κάποιος πολιτικές συμπεριφορές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της Πόλης.

Στο Περιστέρι, είναι φανερό πλέον ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά αντιπολίτευση. «Αδιάβαστη» και χωρίς επιχειρήματα οδηγείται «σε σφαγή», ενώ ενίοτε, λόγω πολιτικής αφέλειας «συμπράττει» με την διοίκηση του Δήμου. Η συζήτηση στο ΔΣ για το σκάνδαλο των Παιδικών Χαρών, οι κ.κ. Παχατουρίδης, Τσιώτα, Ζερβάκη, Πλέστης και η «περίεργη σιωπή» της αντιπολίτευσης…

——————————–

Για τον Δήμαρχο της Πόλης και την Διοίκησή του, έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη ότι είναι «άξιοι συγχαρητηρίων».

Όχι βέβαια για το έργο τους και την φροντίδα τους για την πόλη, αλλά γιατί αποτελούν μία «συμπαγή» ομάδα που δεν παρεκκλίνει σε τίποτα από αυτό που έχει σχεδιάσει τόσο πολιτικά, όσο και σε όσα πράττει για το καλό υποτίθεται της πόλης και των δημοτών της. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι έχει άποψη και είναι «διαβασμένη» στα του οίκου της.

Βαθειά αντιδημοκρατική και στηρίζοντας το πολιτικό και αυτοδιοικητικό βίο της με πέπλα πλήρους αδιαφάνειας, περιφρονεί την αντιπολίτευση του Δήμου ή μάλλον το μικρό τμήμα της που ασκεί τον θεσμοθετημένο ρόλο του με ευσυνειδησία και τιμιότητα, διοικώντας και διαχειριζόμενη τεράστια χρηματικά ποσά, «όπως της γουστάρει» κατά την λαϊκή έκφραση, αδιαφορώντας για όσα προβλέπουν οι νόμοι.

Συμπαραστάτες της, «διεφθαρμένες» και “διαπλεκόμενες” υπερκείμενες αρχές που έρχονται εκ των υστέρων να «καλύψουν» είτε σε πρώτο, είτε σε δεύτερο βαθμό, όλες τις μη νόμιμες ή ακόμη και «παράνομες» αποφάσεις και πρακτικές της, αν και στην πράξη καλύπτουν δικές τους αβλεψίες και «καραμπινάτες» παραβάσεις νόμων.

————————————-

Από τη άλλη, η αντιπολίτευση του Δήμου, ανίκανη σχεδόν στο σύνολό της, να αντιμετωπίσει την Διοίκηση Παχατουρίδη, όχι στο πολιτικό γήπεδο, αλλά σ’ αυτό που την έχει τάξει ο νομοθέτης, δηλαδή στην διοίκηση και την διαχείριση των τεράστιων ποσών που η τελευταία διαχειρίζεται, απλώς παρακολουθεί διατεινόμενη και υποκρινόμενη ότι αποτελεί το αντίπαλο δέος.

Το έχουμε επαναλάβει αρκετές φορές, αλλά φαίνεται ότι οι άνθρωποι απλώς ζουν στον κόσμο τους, υποκρινόμενοι ότι είναι αντιπολίτευση στον Παχατουρίδη, αν και ορισμένοι απ’ αυτούς εκτός από την αποδεδειγμένη πλέον ανεπάρκεια τους, έχουν κατά τα φαινόμενα περάσει στην άλλη πλευρά όντας πλέον φανεροί, τυπικά ή άτυπα, συμπαραστάτες της διοίκησης του Δήμου.

Τελευταίο επεισόδιο στη σειρά, η συζήτηση για την φοβερή καταγγελία της δημοτικού συμβούλου κας Ηρώς Ζερβάκη για κακοδιαχείριση δημοτικού χρήματος στην υποχρεωτική από το νόμο ΑΝΑΠΛΑΣΗ των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ της πόλης, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο (Πέμπτη 3.11.2016).

Δεν θα μπούμε στην παρουσίαση του θέματος, -αυτό είναι αντικείμενο άλλης επόμενης ανάρτησης που μπορείτε να διαβάσετε τις επόμενες ημέρες, μαζί με το σχετικό βίντεο-, αλλά σε όλα όσα μεθοδεύτηκαν, «δημοκρατικά» και κυρίως «αντιδημοκρατικά», από την διοίκηση Παχατουρίδη καιόσα ειπώθηκαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με το σύνολο όλων όσων απαρτίζουν την αντιπολίτευση, -εκτός βέβαια από την καταγγέλλουσα κ. Ζερβάκη-, να παρουσιάζονται ανίκανοι να «κατανοήσουν» τόσο το θέμα της συζήτησης, όσο και τα όσα ελέχθησαν από τους δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης κ.κ. Τσιώτα & Ζερβάκη, αλλά και όσα περιγράφονται πολύ αναλυτικά από τα επίσημα έγγραφα.

Ανημέρωτοι για τα δικαιώματά τους ως αντιπολίτευση, αδιάφοροι για όσα συμβαίνουν στο δήμο και χωρίς διάθεση να έλθουν σε αντιπαράθεση με την διοίκηση Παχατουρίδη, απλώς «υποδύονται» ότι ασκούν και εξασκούν το ρόλο του δημοτικού συμβούλου, αρκούμενοι σαν κακοί ηθοποιοί να περιδιαβάζουν την πόλη ως εκπρόσωποι του «λαού» της…

Ας τα δούμε με τη σειρά…

Τα προκαταρτικά, οι ενέργειες της Διοίκησης και η «ανυπαρξία & αδιαφορία» της αντιπολίτευσης

1ον: Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι γνώριζαν, 20 ημέρες πριν, -από 13.10.2016-, ότι θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των «Καταγγελιών της κας Ζερβάκη για την ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ δημοτικών χρημάτων στην ανάπλαση των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ.

Οι αντίπαλοι στην «μάχη»

2ον: Παρόλα αυτά, κανείς από τους αντιπολιτευόμενους, τουλάχιστον, δημοτικούς συμβούλους, δεν φρόντισε να λάβει ενημέρωση (δεν ήλθαν καν σε επαφή ή επικοινωνία) από την καταγγέλλουσα κα Ζερβάκη για όσα αυτή επωνύμως διατύπωσε δημόσια, προκειμένου να έχει την άποψη της και να λάβει γνώση των στοιχείων που η ίδια είχε στην διάθεσή της και είχε επικαλεσθεί για να τεκμηριώσει όλα όσα κατήγγειλε κατά της διοίκησης Παχατουρίδη.

Εξαίρεση οι κ.κ. Πλέστης Αλέξανδρος, επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της παράταξης «Περιστέρι με Όλους – Ανατροπή» και Θανάσης Δημητρίου, δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης, που όπως δημόσια είχαν αναφέρει οι ίδιοι στις 13.10.2016, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, ενημερώθηκαν άμεσα, μόλις προέκυψε το θέμα, από την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και ουσιαστικά καταγγελλόμενη από την κα Ζερβάκη, κα Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου. Το τραγικό στην περίπτωση τους είναι ότι ενώ ανήκουν, -έστω και τυπικά-, στην ίδια δημοτική παράταξη με την κυρία Ζερβάκη, δεν ζήτησαν και από την ίδια ενημέρωση για τα στοιχεία που διέθετε (και διαθέτει), αλλά δήλωσαν ότι θα την ακούσουν όταν θα συζητηθεί το θέμα !!! Τα τυχόν σχόλια στον αναγνώστη…

3ον: Την 1 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 13:13:58, από την ηλεκτρονική διεύθυνση «EET Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Περιστερίου» < [email protected]>, μιάμιση ημέρα πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3.11.2016, στο οποίο είχε προγραμματισθεί η συζήτηση των καταγγελιών της κας Ζερβάκης, στέλνεται σε επιλεγμένους επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης ενημερωτικό πληροφοριακό σημείωμα της διοίκησης Παχατουρίδη (παρουσιάζεται στο τέλος), στο οποίο αναφέρεται ότι επισυνάπτονται παραστατικά που στηρίζουν τις θέσεις της διοίκησης για το θέμα, παραστατικά που έπρεπε να παραληφθούν σε έντυπη μορφή από την γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αποδείχθηκε, αφού δεν περιλαμβάνονταν στην ηλεκτρονική αποστολή, συνολικού όγκου 50 περίπου σελίδων.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του είναι υποχρεωμένος να στέλνει όλα τα έγγραφα στοιχεία των θεμάτων που πρόκειται να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο, τρεις ημέρες πριν την συνεδρίασή του, και στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτά θα έπρεπε να είχαν σταλεί τουλάχιστον από τη Δευτέρα 31.10.2016. Στην πράξη, οι δημοτικές ομάδες της αντιπολίτευσης πήραν τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα την παραμονή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή την Τετάρτη 2.11.2016.

4ον: «Τυχαίως», δεν ενημερώθηκε η ποιο μαχητική αντιπολιτευτική δημοτική παράταξη «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου», όπως καταγγέλθηκε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, με τον Πρόεδρο του σώματος κ. Βασίλη Λώλο, να «ψελλίζει» διάφορες δικαιολογίες, αντί να επιβάλει, -προσοχή όχι να ζητήσει-, την αναβολή της συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα.

5ον: «Τυχαίως» επίσης όλο αυτό το «πακέτο» των εγγράφων δεν στάλθηκαν, ούτε καν γνωστοποιήθηκαν στην «καταγγέλλουσα» κα Ζερβάκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της την ενημέρωσε για αυτά !!!.

Παρόλα αυτά, και αυτό είναι απόλυτα ενδεικτικό της ποιότητάς τους, ως πολιτικών προσώπων αλλά και δημοτικών συμβούλων, κανείς αντιπολιτευόμενος δημοτικός σύμβουλος ή επικεφαλής δημοτικής παράταξης, δεν ζήτησε την αναβολή της συζήτησης, επικαλούμενος τα δικαιώματά του, όπως αυτά ορίζονται από την νομοθεσία, για πλήρη και έγκαιρη πληροφόρηση και ενημέρωση στο προς συζήτηση θέμα. Το γιατί αυτό συνέβη, διαβάστε ποιο κάτω στη συνέχεια…

Η συζήτηση, η συμπεριφορά του Προέδρου, ο Δήμαρχος, οι δύο «αντίπαλοι» και η απόλυτη σιωπή της αντιπολίτευσης (κατά σειρά παρέμβασης ή μη παρέμβασης)

  • Η κα Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου: Σε μεγάλη και εμφανή ένταση, μίλησε για 25 περίπου λεπτά της ώρας και η ομιλία της αναλώθηκε σε μία «μη συμβατή και πολιτικά ορθή» για δημόσιο λόγο, ανάλυση και υποτιθέμενη αντίκρουση, όσων συνοπτικά ανάφερε στο καταγγελτικό μονοσέλιδο της η κα Ζερβάκη, παραπέμποντας για στοιχειοθέτηση των λεγομένων της στο πολυσέλιδο υλικό που είχε δοθεί μιάμιση ημέρα πριν στις μισές δημοτικές ομάδες, αλλά όχι στην τελευταία. Δήλωσε, μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι το μόνο αληθινό στο συγκεκριμένο «δελτίο» καταγγελίας, ήταν το όνομα και η ιδιότητα της δημοτικού συμβούλου, της κας Ζερβάκη.

Στους βαρείς και πιθανόν ποινικού ενδιαφέροντος χαρακτηρισμούς της προς το πρόσωπο της κας Ζερβάκη, ο Πρόεδρος του σώματος κος Βασίλης Λώλος, παρέμεινε σιωπηλός, χωρίς καμία αντίδραση…

  • Ο κος Ανδρέας Παχατουρίδης: Συναινετικός και κυρίως ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ στον λόγο του, αλλά και στηνσημειολογία του σώματός του, ζήτησε να «κλείσει» το θέμα, χωρίς να δοθεί συνέχεια, διότι όπως ανέφερε αυτό συνάδει με το δικό του ΗΘΟΣ και τις πρακτικές αντιμετώπισης των δημοτικών συμβούλων της πόλης.

Κλείνοντας την πρώτη παρέμβασή του στην συζήτηση ζήτησε, όπως και στις 13.10.2016, την άποψη της παράταξης «Περιστέρι με Όλους-Ανατροπή» στην οποία συμμετέχει και η καταγγέλλουσα κα Ζερβάκη, με την σημείωση αν γίνονται απ’ αυτή δεκτά όλα όσα η τελευταία έχει αναφέρει.

  • Ο κος Αλέξανδρος Πλέστης: Ανταποκρινόμενος στο «κάλεσμα» του κ. Παχατουρίδη, με την ανοχή αν όχι μεθόδευση του προέδρου κ. Λώλου και παρά την αντίδραση του συνόλου της αντιπολίτευσης ότι έπρεπε να προηγηθεί η απάντηση της κας Ζερβάκη, ο κ. Πλέστης, επέμενε να λάβει το λόγο μόνο και μόνο για να επαναλάβει «ουσιαστικά» τα όσα είχε πει στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Έχουμε ενημερωθεί από τη Διοίκηση του Δήμου, δεν έχουμε γνώση των όσων έχει αναφέρει η κα Ζερβάκη, και όσα έχει καταγγείλει δεν αποτελούν θέση της παράταξης «Περιστέρι με Όλους-Ανατροπή» στην οποία είμαι επικεφαλής» !!!

Ούτε λέξη βέβαια για το αν επιχείρησαν να έλθουν σε επαφή, για εξηγήσεις στο θέμα, με την καταγγέλλουσα δημοτική σύμβουλο και τι τελικά έγινε….

  • Η κα Αντωνία Βαφειάδου: Δηλώνω ότι τα έγγραφα που η Διοίκηση του Δήμου έστειλε στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δεν στάλθηκαν στην δική μας και αυτό είναι «ανεπίτρεπτο»…
  • Η κα Ηρώ Ζερβάκη: Τα όσα «παραληρηματικά» διατύπωσε η αντιδήμαρχος κα Τσιώτα για όσα περιλαμβάνονται στην καταγγελία μου είναι ψευδή και δεν απηχούν τα πραγματικά γεγονότα. Η κα Τσιώτα είναι «βαθειά νυχτωμένη», αν θεωρεί ότι όλα τα έχει κάνει καλά στα όσα αναφέρω με την καταγγελία μου.

Ο πυρήνας της μεθόδευσης βρίσκεται στις τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού, προκειμένου να είναι μονόδρομος η ανάθεση στο συγκεκριμένο μειοδότη που τελικά επιλέχθηκε.

Ο δήμος Περιστερίου, από το 2014 έως σήμερα έχει διαθέσει το ποσό του 1.500.000 ευρώ για την ανάπλαση και πιστοποίηση των Παιδικών Χαρών και έχει «καταφέρει» να πιστοποιήσει μόνο τέσσερεις. Υπάρχει μάλιστα και παιδική χαρά που έχει αναπλαστεί δύο φορές με διαφορετικούς διαγωνισμούς.

Σε ότι αφορά τα όσα ψευδή και συκοφαντικά για μένα ανάφερε ο κ. Παχατουρίδης στην προηγούμενη συνεδρίαση (13.10.2016) του δημοτικού συμβουλίου, δεν θα απαντήσω, αλλά θα κλιθεί να απαντήσει σε άλλες αίθουσες… Όσο για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς της κας Τσιώτα προς το πρόσωπό μου, της τους επιστρέφω.

  • Ο Πρόεδρος του ΔΣ κος Βασίλης Λώλος: Διακόπτοντας την ομιλία της κας Ζερβάκη, την παρατήρησε για τον χαρακτηρισμό «βαθειά νυχτωμένη» για την κα Τσιώτα που διατύπωσε η τελευταία, γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασή της. Του επισήμανε ότι ο ίδιος δεν αντέδρασε στους βαρύτατους χαρακτηρισμούς που της απεύθυνε η κα Τσιώτα κατά την δική της ομιλία και ότι συνεχίζει την πάγια τακτική του να παρεμβαίνει (σκοπίμως) στις παρεμβάσεις της για να μην ολοκληρωθούν αυτές.
  • Ο κος Ανδρέας Παχατουρίδης: Έντονα εκνευρισμένος και (τεχνικά) απειλητικός, επανέλαβε ελαφρώς τροποποιημένα όσα (συκοφαντικά κατά την ίδια) είχε αναφέρει για την κα Ζερβάκη στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 13.10.2016 και απευθυνόμενος προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους δήλωσε: «Η κα Ζερβάκη, αντί να λύσει το θέμα εδώ, απειλεί με μήνυση εναντίον μου. Δηλώνω ότι δεν πρόκειται να μου κάνει μήνυση … δεν πρόκειται να μου κάνει μήνυση και θα το δείτε…».
  • Ο κος Βασίλης Μουκουβίνας: Παρατηρώ, ότι στα έγγραφα που μας έδωσε η Διοίκηση του Δήμου για το συγκεκριμένο θέμα, υπάρχουν και μερικά που έχουν τον χαρακτηρισμό «ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ». Στην αίθουσα παραβρίσκεται νομικός του δήμου και ζητώ απ’ αυτόν να μας πει αν μπορούμε αυτά τα έγγραφα να τα χρησιμοποιήσουμε δημόσια.
  • Η κα Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου: Τα έγγραφα αυτά τα δώσαμε στο δημοτικό συμβούλιο και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε…!!!
  • Ο κος Αλέξανδρος Πλέστης: Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Περιστέρι με Όλους-Ανατροπή», προτείνω να πέσουν οι τόνοι, να ανακαλέσουν όλοι όσα ειπώθηκαν και το θέμα, μαζί με τις καταγγελίες να τεθεί στο «αρχείο» για το καλό και την ηρεμία στο Δήμο. Ζητώ δε από την κα Ζερβάκη να ανακαλέσει την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της !!!.
  • Η κα Ηρώ Ζερβάκη: Να ανακαλέσει πρώτα ο κ. Παχατουρίδης, όσα συκοφαντικά είπε δημόσια για μένα…
  • Ο κος Ανδρέας Παχατουρίδης (Δήμαρχος): …… (απόλυτη σιωπή)
  • Ο κος Φώτης Κουγιουμτζής (Ενεργοί Πολίτες): …… (απόλυτη σιωπή)
  • Ο κος Γρηγόρης Τιμπλαλέξης (Λαϊκή Συσπείρωση): …… (απόλυτη σιωπή)
  • Δημοτικοί Σύμβουλοι (συνολικά): …… (απόλυτη σιωπή)

—————————-

Επιμύθιο

Ο κ. Δήμαρχος και η παράταξή του: Ο πολιτικός βίος και η διοικητική και όχι μόνο συμπεριφορά της Διοίκησης του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, είναι γνωστή σε όλους, τοπικούς πολιτικούς και δημότες της πόλης, συμπαθούντες ή αντιτιθέμενους προς αυτή. Εξελίχθηκε και τελειοποιήθηκε από το 2003 μέχρι σήμερα και ανέπτυξε στο έπαρκο το λεγόμενο «επικοινωνιακό» σύστημά της, πάνω στο οποίο πλέον στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά.

Κυρίως, όμως, στηρίζεται στον φόβο της αντιπολίτευσης να αντιπαρατεθεί μαζί του, στην πραγματική πολιτική τοπική οικονομία, γεγονός που επιτρέπει στον κ. Παχατουρίδη να «καταφέρνει» με τον ένα ή άλλο τρόπο να «καπελώνει» κάθε φαινομενική αντίδρασή της στις πολιτικές και πρακτικές του και να αναδεικνύεται είτε ουσιαστικά, είτε φαινομενικά «νικητής, γεγονός που του επιτρέπει να το εκμεταλλεύεται κατά περίπτωση επικοινωνιακά.

Σε κάθε περίπτωση οι εντυπώσεις που μένους στους δημότες είναι πάντοτε ή σχεδόν πάντοτε υπέρ του…

Η Αντιπολίτευση: Ουσιαστικά πρόκειται για τις δύο μεγαλύτερες αντιπολιτευτικές παρατάξεις. Την κατά τύπο αξιωματική αντιπολίτευση «Περιστέρι με Όλους-Ανατροπή» και την προσκείμενη στο κυβερνών κόμμα «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι». Αν και τα μέλη τους, φέρονται να έχουν μεγάλες φιλοδοξίες, στην πράξη επιβεβαιώνουν τον κανόνα που ορίζει ότι «οι ερασιτέχνες δεν μπορούν να τα βάλουν με επαγγελματίες».

Ανοργάνωτοι και πολιτικά ανίκανοι να φέρουν σε πέρας τον ρόλο τους, ως αντιπολίτευση του δήμου, ερασιτέχνες που δεν διαθέτουν το παραμικρό χρόνο για να μελετήσουν τα θέματα που αντιμετωπίζουν σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «ανίκανοι» να ερευνήσουν την καθημερινότητα της πόλης και τα τυχόν στραβά της διοίκησης Παχατουρίδη, με φοβικό σύνδρομο να εκμεταλλευτούν όσα παρουσιάζουν είτε ως πραγματικά, είτε ως φαινομενικά σκάνδαλά της, τα τοπικά έντυπα ή ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αρκούνται σε ανούσιες και ελάχιστης σημασίας, πολιτικής ή πραγματικές, ερωτήσεις προς τη διοίκηση του Δήμου ή σε ψηφίσματα που συνήθως καπελώνονται από τον «παμπόνηρο» πολιτικά κ. Παχατουρίδη…

Συνεχίζουν να παραμένουν «αδιάβαστοι» για όλα τα θέματα που απασχολούν το Δήμο, δεν είναι ικανοί να τεκμηριώσουν τα λεγόμενά και τους ισχυρισμούς τους μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και κυρίως δεν διαθέτουν το βάθος γνώσης σε κάθε ένα απ’ αυτά, με αποτέλεσμα να αρκούνται στις παραπειστικές και παραπλανητικές απαντήσεις της Διοίκησης Παχατουρίδη.

Σε ότι αφορά την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με φωτεινή εξαίρεση, απ’ ότι συνάγεται από τις τελευταίες εξελίξεις, της κας Ζερβάκη, φαίνεται ότι τα μέλη της έχουν παρεξηγήσει ή μάλλον παρανοήσει το ρόλο που της έχει δώσει τόσο ο νομοθέτης, όσο και οι δημότες που τους ψήφισαν. Αντί για τον τεκμηριωμένο έλεγχο των πρακτικών της διοίκησης του Δήμου, από την έως τώρα πολιτική συμπεριφορά τους και όχι μόνο, όπως αυτή καταγράφεται τόσο στο δημόσιο λόγο τους, όσο και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, δίνουν την εντύπωση ότι έρχονται ως συνεπίκουροι της, στηρίζοντας εμφανώς ή αφανώς όλες τις επιλογές της.

Για την παράταξη «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι», η εντύπωση που υπάρχει, είναι ότι τα δημοτικά πράγματα, αποτελούν ουσία και πράξη «πάρεργο». Αν και είναι η μόνη δημοτική ομάδα που λόγω της πολύ στενής σχέσης της με το κυβερνών κόμμα, έχει την δυνατότητα της πλήρους τεκμηρίωσης για όσα θέματα θετικά ή αρνητικά, της διοίκησης Παχατουρίδη, απασχολούν την πόλη, παρουσιάζεται ως «ανίκανη» να εκμεταλλευτεί τις «πάσες» που η τελευταία της δίνει με τις πράξεις της, αφού «κατεβαίνει» στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου «αδιάβαστη» και χωρίς διάθεση σύγκρουσης μαζί της. Τα μέλη της επικαλούνται στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις την έλλειψη χρόνου στην ασχολία τους με τα δημοτικά καθήκοντά τους, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν πολιτικά την εμφανιζόμενη ανεπάρκειά τους, στο ρόλο του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης.

Στους πραγματικά αντικειμενικούς παρατηρητές, τα μέλη της παράταξης, δίνουν την εντύπωση ότι περιμένουν «τον από μηχανής θεό», δηλαδή την κεντρική κομματική οργάνωση για να συμβάλει στην «κατατρόπωση» του φυλάρχου της πόλης, συγνώμη του κ. Παχατουρίδη. Το πρόβλημά τους, όμως, είναι ανεξάρτητα αν δεν μπορούν να το αντιληφθούν ότι και οι ίδιοι βρίσκονται ήδη στον προθάλαμο της πολιτικής ανακύκλωσης (περισσότερα γι’ αυτό σε επόμενη ανάρτηση).

Για την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου», τα έχουμε γράψει πολλές φορές. Είναι απλά τα πράγματα. Οι άνθρωποι είναι εστιασμένοι στην προώθηση της πολιτικής ατζέντας του ΚΚΕ και δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το τι συμβαίνει πραγματικά στην πόλη, σε επίπεδο καθημερινότητας και διοικητικών πρακτικών της Διοίκησης Παχατουρίδη.

Τέλος σε ότι αφορά, την παράταξη «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου», πρόκειται για μία «τίμια» πολιτικά δημοτική παράταξη που ακολουθεί σταθερά την δική της «ακτιβίστικη» πολιτική, με την σημείωση ότι ίσως είναι η μόνη απ’ όλες τις ομάδες τις αντιπολίτευσης που τολμά να τα βάλει ευθέως με τον Δήμαρχο, την ηγετική ομάδα του και κυρίως τις πρακτικές του τόσο στην διαχείριση των κοινών της πόλης, όσο και στην διαχείριση του δημοτικού χρήματος…

Το τι θα γίνει στο σύντομο μέλλον, ποιες είναι οι εξελίξεις, ποια θα είναι η πολιτική τύχη της διοίκησης Παχατουρίδη και του ίδιου του Δημάρχου και ποιοι απ’ όλους αυτούς οδεύουν νομοτελειακά στην πολιτική ανακύκλωση, σύντομα κοντά σας….

Έως τότε παραμείνετε στην ανάγνωση….

——————————-

Υ.Γ.: Η περιγραφή των λεχθέντων στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Περιστερίου, που αναφέρονται ποιο πάνω, είναι σε ελεύθερη απόδοση και όχι αυτολεξί… Η ακριβής παράθεση των λεχθέντων από κάθε πρωταγωνιστή στην συζήτηση του θέματος τις επόμενες ημέρες με την βοήθεια του βίντεο όλης της συνεδρίασης…

«Εκδορεύς»

Vukentra.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged