Παράταση lockdown μέχρι τις 12 Απριλίου(!!!) στην Αττική και σε άλλες 9 περιοχές – Τηλεκπαίδευση στα σχολεία όλης της χώρας

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Παράταση lockdown στην Αττική, στο «βαθύ κόκκινο» άλλες 9 περιοχές – Τηλεκπαίδευση στα σχολεία όλης της χώρας

Σε σκληρό lockdown πιθανόν θα μπούν μέχρι τις 12 Απριλίου οι Περιφέρειες Ευρυτανίας, Λέσβου, Χαλκιδικής, Κιλκίς καθώς και οι δήμοι Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερινης, Σκιάθου, Χανίων, αφού οι συγκεκριμένες περιοχές εντάσσονται πλέον στο «βαθύ κόκκινο». Παρατείνεται το αυστηρό lockdown στην Αττική. Με τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες και σε όλη τη χώρα τα σχολεία από την Τρίτη και για δύο εβδομάδες.

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου επιβεβαίωσε την εισήγηση για οριζόντιο καθεστώς τηλεκπαίδευσης στα σχολεία όλης της χώρας, κατά την έναρξη της ενημέρωσης.

«Ελπίζουμε ότι σύντομα θα μειωθεί το ιικό φορτίο γεγονός που θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε κάποιες δραστηριότητες» πρόσθεσε η κα Παπαευαγγέλου.

Χωρίς επιπλέον περιοριστικά μέτρα θα βρει τους πολίτες η Καθαρά Δευτέρα, καθώς παρά την περί του αντιθέτου φημολογία, τα πάρκα των πόλεων θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ σε ισχύ θα βρίσκονται οι περιορισμοί μετακίνησης που δεν θα επιτρέπουν τη μετακίνηση εκτός δήμου ή σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων.

«Λουκέτα» στα πάρκα δεν θα μπουν και όποιος επιθυμεί να μετακινηθεί, θα μπορεί να το κάνει με βάση τα προβλεπόμενα μέτρα και τα sms στο 13033.

Μ. Τσόλια: Γιατί κλείσαμε τα σχολεία – Τι είπε για το άνοιγμα δραστηριοτήτων

Η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα για δυο εβδομάδες πάρθηκε λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας του ιού στην κοινότητα, δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο ραδιόφωνο ΣΚΑΙ 100.3  η Μαρία Τσολιά, καθηγήτρια παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας, μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και μέλος της επιτροπής εμβολιασμού.

Επιπροσθέτως η κα Τσολιά επισήμανε ότι παρότι τα μέτρα έχουν αυστηροποιηθεί, δεν αποδίδουν ανάλογα, προσθέτωντας ωστόσο ότι αυτό οφείλεται και στις μεταλλάξεις που αυξάνουν τη μεταδοτικότητα κατά 30-50%

Παράλληλα, η κα Τσολιά αποκάλυψε ότι στην επιτροπή έχει γίνει η συζήτηση να ανοίξουν κάποιοι τομείς. Ωστόσο σημείωσε πως αν υπάρξει χαλάρωση και αυξηθούν οι θάνατοι, όλοι θα έχουμε αποτύχει παταγωδώς.

Όπως εξήγησε τώρα η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη και αυτό είναι κάτι που δεν χωράει αναβολή. Πρέπει να πέσει το φορτίο μέσα σε 1-2 εβδομάδες, καθώς δεν μπορούμε να ρισκάρουμε περεταίρω αύξηση

Επιπλέον υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να πειστεί να αλλάξει συμπεριφορά, να φοράει σωστά τη μάσκα ή να φορά ακόμα και διπλή μάσκα σε περιπτώσεις κλειστών χώρων με συνωστισμό, λέγοντας ότι τα μελλοντικά μέτρα, μέχρι να ελεγχθεί ο ιός, θα πρέπει να έχουν στόχο την αλλαγή της συμπεριφοράς παρά την αύξηση των περιορισμών.

Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου με παράδοση εκτός του καταστήματος, εκτίμησε ότι δεν θα προκαλέσει μεγάλη επιβάρυνση αλλά αυτό που προέχει είναι να σταματήσουν οι εισαγωγές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στις 12 Απριλίου η άρση του αποτυχημένου lockdown 3; – Δεν θα επιτραπεί η έξοδος για το Πάσχα – Χρονικό ορόσημο η 10η Μαΐου

Η κατάσταση δεν είναι καλή και ανεξαρτήτως από την πολιτική σκοπιά που το βλέπει ο καθένας, τα κίνητρα του ή τα ιδεολογήματα του η αλήθεια είναι ότι η επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας δεν είναι καλή.

Βέβαια δεν είναι δυνατό μια πανδημία να αντιμετωπίζεται με ιδεολογικούς όρους, η προσέγγιση αυτή είναι λάθος, ο κορωνοιός δεν ξεχωρίζει δεξιούς ή αριστερούς.

Η Ελλάδα ενώ ξεκίνησε καλά… στην πορεία χάθηκε ο έλεγχος.

Ήδη στην Ελλάδα υπάρχουν 215 χιλιάδες κρούσματα και 7.000 νεκροί κατατάσσοντας την Ελλάδα στην 42η θέση με βάση τους νεκρούς από Covid 19.

Είναι εμφανής η επιδείνωση και το πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι δεν υπάρχει σαφής οδικός χάρτης εξόδου και επιστροφής στην κανονικότητα.

Ποιες οι αιτίες για την αποτυχία;

Ποιες είναι οι αιτίες για την αποτυχία στην διαχείριση της κρίσης;

Είναι φθηνή μικροπολιτική να υποστηρίζει κανείς ότι η κυβέρνηση είχε χρόνο για να αυξήσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και δεν το έπραξε.

Είναι λάθος να ασκείται αυτού του είδους η κριτική, σε αυτό το σκέλος η κυβέρνηση τα πήγε καλά.

Ήδη οι ΜΕΘ έχουν αυξηθεί αλλά το πρόβλημα, δεν είναι ο αριθμός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αλλά η διαχείριση ώστε οι άνθρωποι να μην φθάσουν στο νοσοκομείο.

Η βασική αιτία κατά την άποψη μας, της αποτυχίας των μέτρων, της αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων είναι ο τρόπος με τον οποίο πλασαρίστηκαν τα μέτρα.

Επέβαλλαν μέτρα, επέβαλλαν χρήση μάσκας, δημιούργησαν ένα τοξικό και αποτυχημένο σύστημα επιβολής προστίμων.

Εάν κάνετε την εξής απλή ερώτηση, φοράτε την μάσκα επειδή ανησυχείτε για τον κορωνοιό ή γιατί θέλετε να αποφύγετε το πρόστιμο, το 80% θα σας απαντήσει ότι δεν θέλει να πληρώσει το πρόστιμο.

Οι έλληνες έχουν εκπαιδευτεί να αντιδρούν όταν τους επιβάλλεται κάτι με καταναγκασμό.

Ο ρόλος της αστυνομίας ενίοτε είναι λανθασμένος αν και σε πολλές περιπτώσεις η αστυνομία κάνει αυτό που ονομάζουμε τα «στραβά μάτια» βλέπει και δεν αντιδρά και ίσως ορθώς πράττει.

Οι περισσότεροι πολίτες φορούν την μάσκα, αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα την βγάλουν.

Παρ΄ όλα αυτά σε δημόσιες δραστηριότητες γίνεται χρήση της μάσκας αλλά τα κρούσματα εκτινάχθηκαν και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην αύξηση των tests αλλά και στο γεγονός ότι ο κορωνοιός έχει πλήξει πολύ μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού από τα 215 χιλιάδες κρούσματα που καταγράφονται…

Υπολογίζεται ότι η καθολική πλειοψηφία είναι ασυμπτωματικοί, όπερ σημαίνει ότι μπορεί να προσεγγίζει το πραγματικό νούμερο των κρουσμάτων τα 2 εκατ δηλαδή το 20% του πληθυσμού.

Επίσης ο υποχρεωτικός εγκλεισμός έχει δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα γιατί αναπαράγεται ο κορωνοιός στο οικογενειακό περιβάλλον, όπου η καθολική πλειοψηφία δεν φοράει μάσκα εντός των οικείων και δεν θα μπορούσε να φοράει προφανώς.

Τα lockdowns έχουν αποτύχει και η απόλυτη απόδειξη ότι πέρασαν 12 μήνες χωρίς αποτέλεσμα, ήδη διανύουμε την 3η φάση της καραντίνας και αποτελέσματα δεν υπάρχουν.

Εδώ και μήνες από τις αρχές Καλοκαιριού του 2020, είχαμε αναφέρει ότι τα lockdowns δεν έχουν κανένα επιστημονικό υπόβαθρο και αποτελούν ακραία λανθασμένα μέτρα που θα παρατείνουν και δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα.

Φθάσαμε Μάρτιος 2021 και το πρόβλημα παραμένει ακόμη πιο επιδεινωμένο και αυτό επιτρέπει την εξαγωγή ενός συμπεράσματος, τι πήγε τόσο λάθος;

Ήδη αρχίζουν και το παραδέχονται και οι αμερικανοί, ο επικεφαλής για την διαχείριση της πανδημίας στις ΗΠΑ Fauci ανέφερε ότι τα lockdown δεν έχουν επιστημονικό υπόβαθρο (11 Μαρτίου 2021).

Τι πρόκειται να συμβεί;

Στις 12 Απριλίου ή στο διάστημα μεταξύ 5 ή 12 Απριλίου θα υπάρξει άρση του lockdown 3 και προφανώς… πάντα σταδιακά….

Δεν θα επιτραπεί η έξοδος για το Πάσχα στις 2 Μαίου 2021.

Αμφισβητείται και το ορόσημο στις 10 Μαΐου 2021 οπότε και η οικονομία πρέπει να ανοίξει ώστε να δεχθεί τον τουρισμό.

Εάν ανοίξει νωρίτερα η οικονομία, ο κίνδυνος επιστροφής των κρουσμάτων θα είναι πολλαπλάσιος.

Από την άλλη πρέπει να ανοίξει η οικονομία γιατί η κοινωνία δεν έχει άλλες αντοχές και η οικονομία βρίσκεται στα όρια της.

Λόγω της δημοσιονομικής χαλάρωσης αντέχει η ελληνική οικονομία.

Όπως έχει τονιστεί το συνολικό δημοσιονομικό έλλειμμα μεταξύ 2020 και 2021 θα φθάσει στα 35 δισεκ. ευρώ.

Συμπέρασμα

Οι φανατικοί θιασώτες του lockdowns είναι λίγοι, είναι αυτοί που λαμβάνουν ακόμη επιδόματα και κάθονται, δηλαδή οι παθητικοί πολίτες, που δεν έχουν καμία συνεισφορά στην κοινωνία.

Οι ενεργητικοί πολίτες απεχθάνονται το lockdown είναι αποτυχία και το είδαμε στην πράξη, καθώς πλέον διάγουμε τον βίο του lockdown 3 που σημαίνει ότι το lockdown 1 και lockdown 2 απέτυχαν.

Μπορεί και τώρα να αλλάξει το σκηνικό αποτυχίας;

Με τον εμβολιασμό των μεγάλων ηλικιών και τα ειδικά προστατευτικά μέτρα των μεγάλων ηλικιών.

Οι μικρές ηλικίες από 40 ετών και κάτω θα πρέπει να λειτουργήσουν ελεύθερα, λαμβάνοντας κάποια στοιχειώδη μέτρα.

Ήδη η ανοσία της αγέλης στους νέους αρχίζει να εμφανίζεται… πριν καν ξεκινήσει ο εμβολιασμός…

Η επιτυχία θα έρθει από την ίδια την φύση και όχι από τις λανθασμένες παρεμβάσεις.

Η ανοσία της αγέλης ήδη έχει ξεκινήσει και ξεκίνησε χωρίς να σχετίζεται με τον εμβολιασμό, απαιτείται ακόμη λίγος χρόνος και σίγουρα τα μέτρα που λαμβάνονται ως προς τον εμβολιασμό των μεγάλων ηλικιών θα προσφέρουν κάποια υποστήριξη στην δυναμική της φύσης.

Πηγή: liberal.gr /bankingnews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged