Παράταση Καραντίνας: Νέα Μέτρα – Ποια καταστήματα ανοίγουν και τι προβλέπετε για Σχολεία και Μετακινήσεις (ΚΥΑ)

Α/θμια Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή λοιμωξιολόγων προκειμένου να τοποθετηθεί για το αν τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας επιτρέπουν και πότε το ασφαλές άνοιγμα δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων

Τις τελικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων σχετικά με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσεις στις ανακοινώσεις.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή λοιμωξιολόγων προκειμένου να τοποθετηθεί για το αν τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας επιτρέπουν και πότε το ασφαλές άνοιγμα δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Ο αρχικός προγραμματισμός της κυβέρνησης ήταν να βγει το λουκέτο από τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου, ωστόσο, το υψηλό ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και η πίεση σε νοσοκομεία και ΜΕΘ, άλλαξαν τα σχέδια καθώς οι λοιμωξιολόγοι άναψαν «κόκκινο».

Η επόμενη ημερομηνία που συζητείται είναι η 14η Δεκεμβρίου αν και οι πιθανότητες σε αυτό το σενάριο δεν είναι πολλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες εάν δεν υπάρξει ραγδαία αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, τότε η απόφαση για άνοιγμα των σχολικών μονάδων αμέσως μετά τον εορτασμό των Θεοφανίων  θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη.

«Εάν συνεχίσουμε έτσι δεν πρόκειται να ανοίξει τίποτα» δήλωσε κορυφαίος λοιμωξιολόγος δίνοντας το στίγμα για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης τα οποία αφορούν και στο κομμάτι των σχολικών μονάδων.

Ο Ηλίας Μόσιαλος αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων και στο θέμα των σχολείων, τονίζοντας πως είναι αναγκαία η διατήρηση των μέτρων, όπως τα κλειστά σχολεία.

Στην τελευταία συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, υπήρξε εισήγηση ώστε να ανοίξουν οι σχολικές μονάδες το νέο έτος ώστε να υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Όλες οι δηλώσεις των ειδικών τα τελευταία 24ωρα συγκλίνουν στο ότι απομακρύνεται το σενάριο να ανοίξουν οι σχολικές μονάδες πριν το νέο έτος.

«Ήταν σαφές με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα ότι δυστυχώς τα σχολεία δεν μπορούν να ανοίξουν στις 7 του μηνός, τη Δευτέρα, και αποφασίσαμε, επειδή υπήρχε επιφυλακτικότητα για το τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, να συζητηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για τις 14 του μηνός με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα» τόνισε το μέλος της Επιτροπής Βάνα Παπαευαγγέλου. Δεν δίνουν το πράσινο φως οι ειδικοί

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων σταθμίζοντας όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, δεν φαίνεται επί τους παρόντος να δίνει το πράσινο φως στο πρόωρο άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία 24ωρα η κοινή συνισταμένη των λοιμωξιολόγων είναι ότι με κάθε άνοιγμα που θα υπάρχει θα διασπείρεται και πάλι ο ιός.

Βέβαια, για τις σχολικές μονάδες, οι ειδικοί δε φοβούνται τόσο τη διασπορά του ιού από τα παιδιά, αλλά την επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου από τις μετακινήσεις των ενηλίκων.

Κλειστά για όσο χρειαστεί

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις προηγούμενες ημέρες είχε δώσει το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης σχετικά με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα βιαστούν να ξεκλειδώσουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια εάν δεν είναι απολύτως σίγουροι ότι αυτή η εξέλιξη δεν θα επηρεάσει την πορεία του ιού στη χώρα.

«Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά όσο χρειαστεί» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Μητσοτάκη.

Παράλληλα, οι ειδικοί εκτιμούν πως το άνοιγμα των σχολικών μονάδων στις 14 Δεκεμβρίου, όταν θα λήγει και τυπικά η νέα παράταση του lockdown, θα είναι παρακινδυνευμένη σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα έχει νόημα να επιστρέψουν για λίγες ημέρες οι μαθητές στα θρανία, μέχρι τις γιορτές.

——————

Πέτσας: Κλειστά τα σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία και δικαστήρια έως τις 7 Ιανουαρίου

Παραμένουν κλειστά έως τις 7 Ιανουαρίου τα σχολεία. η εστίαση, η ψυχαγωγία και τα δικαστήρια, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Τον «οδικό χάρτη» για μια «σταδιακή και ασφαλή» επιστροφή στην καθημερινότητα, έδωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σημειώνοντας πως η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να είναι μεγάλη, παρά την μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών αποφασίστηκε:

Να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι και το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 2021 και να συνεχιστεί, άρα, η τηλεκπαίδευση.

Μέχρι το πρωί (06:00) της ίδια ημέρας παραμένουν κλειστά η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια και οι αθλητικές δραστηριότητες, πλην αυτών που και σήμερα συνεχίζουν να έχουν δραστηριότητα (πρωτάθλημα Super League σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ).

Επίσης παραμένει σε ισχύ το μέτρο που αφορά τις απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό, παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων τη νύχτα, ενώ διατηρείται στα ίδια ποσοστά και η τηλεργασία.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας ακόμη, νεότερες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες για τι θα συμβεί με τις Εκκλησίες, αλλά και τα κομμωτήρια και τους υπόλοιπους κλάδους του λιανεμπορίου.

«Συμπληρώνεται σήμερα ένας μήνας από την εφαρμογή του δεύτερου καθολικού lockdown» επισήμανε τονίζοντας ότι «και στη χώρα μας όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες βοήθησε στην τιθάσευση αρχικά και στην πτώση των κρουσμάτων στη συνέχεια. Όμως η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και η μείωση του ιικού φορτίου είναι αργή».

Υπογράμμισε ότι είναι πιο αργή απ’ όσο αναμενόταν «εξαιτίας και της κόπωσης όλων μας μετά από δέκα μήνες μάχης με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό, τον κορωνοϊό. Είναι ενδεικτικό ότι συγκρίνοντας το δεύτερο με το πρώτο lockdown η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά περίπου 20% ενώ τα περιοριστικά μέτρα μετά και το κλείσιμο των σχολείων είναι ουσιαστικά τα ίδια».

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα υπάρχει μία σχετική σταθεροποίηση ή και ήπια μείωση του κυλιόμενου μέσου όρου των κρουσμάτων. Επίσης οι κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ βαίνουν μειούμενες ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των κενών απλών κλινών covid 19».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων διαμορφώνεται σε επταήμερη κυλιόμενη βάση σε 1.609 κρούσματα έναντι 2.352 κρουσμάτων στο διάστημα 5 έως 11 Νοεμβρίου, της πρώτης δηλαδή εβδομάδας του δεύτερου lockdown και έναντι 2.674 κρουσμάτων, στο διάστημα 12 έως 18 Νοεμβρίου οπότε και σημειώθηκε ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων. Ο αριθμός των νοσηλευομένων παραμένει υψηλός στους 4.008 ανθρώπους έναντι 4.079 στις 20 Νοεμβρίου ενώ ο κυλιόμενος μέσος όρος επτά ημερών του δείκτη εισαγωγών ανά ημέρα έχει μειωθεί στις 343 έναντι 447 την ίδια ημερομηνία, με τις εισαγωγές να είναι ισοσκελισμένες με τα εξιτήρια».

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά είπε «με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων συνανθρώπων μας και κατειλημμένων κλινών ΜΕΘ, εξακολουθεί να υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ και οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες και να σώσουν ζωές».

Για τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα γίνουν νέες ανακοινώσεις, πρόσθεσε, μέσα στην εβδομάδα. «Ας φροντίσουμε με τη συμπεριφορά μας να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο για να κερδίσουμε χρόνο», συνέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία σχολίασε: «Υπάρχει μία συζήτηση για τα θέματα αυτά. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι η ψυχαγωγία και ο Πολιτισμός είναι θέματα που μας απασχολούν. Όσον αφορά στην ψυχαγωγία δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021. Εδώ θα μπορούσε να κατηγοριοποιήσει κανείς θέματα όπως η νυχτερινή διασκέδαση και τα σινεμά. Υπάρχει μία συζήτηση και θα απασχολήσει και την επιτροπή των ειδικών και την κυβέρνηση το θέμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Επομένως μαζί με τις ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες και τα κομμωτήρια θα έχουμε ανακοινώσεις προς το τέλος της εβδομάδας».

Σε ερώτηση αν ανοίξει το λιανεμπόριο αν θα συνεχίσουν να ισχύουν τα SMS ο κ. Πέτσας σημείωσε: «Είναι σχεδόν βέβαιο. Τα SMS θα συνεχίσουν να ισχύουν γιατί όπως είδατε είναι πάρα πολλοί τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας οι οποίο θα παραμείνουν κλειστοί».

«Το SMS θα συνεχίσει να υπάρχει στη ζωή μας γιατί είπαμε ότι πολλοί τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και της κοινωνικής δραστηριότητας που παραμένουν κλειστοί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Επιλέχθηκε η ημερομηνία της 7ης Ιανουαρίου για να υπάρχει μία εναρμόνιση με το άνοιγμα των σχολείων. Αποφασίστηκε να μην ανοίξουν τα σχολεία αυτή την εβδομάδα λίγο πριν τις γιορτές γιατί θα ήταν μεγαλύτερη η αναστάτωση και ένα ρίσκο το οποίο δεν άξιζε να πάρει κανείς για λίγες ημέρες. (…)», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

———————–

KYA Lockdown ΙΙ: Δημοσιεύθηκε η Απόφαση με την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως 14 Δεκεμβρίου 2020 και τους ΚΑΔ που ανοίγουν την Δευτέρα

Lockdown ΙΙ: Δημοσιεύθηκε η Απόφαση με την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως 14 Δεκεμβρίου 2020 και τους ΚΑΔ που ανοίγουν την Δευτέρα

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 5350/Β/5-12-2020 η ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.: 78363 με την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6.00.

Παρατάθηκαν έως τις 14 Δεκεμβρίου 2020 τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας που είχαν επιβληθεί από τις 6 Νοεμβρίου 2020 στο σύνολο της Επικράτειας, για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

————————

Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.: 78363 – ΦΕΚ 5350/Β/5-12-2020

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού CGVID – 19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00.

Μέτρα είναι τα ίδια με όσα ισχύουν με τη διαφορά ότι από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης με κύριο κωδικό αριθμό δραστηριότητας (ΚΑΔ) κατά την 4η Δεκεμβρίου 2020, που δραστηριοποιούνται αμιγώς εποχικά και έχουν ως κύριες δραστηριότητες τις παρακάτω:

α) Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων των τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα/ΚΑΔ 47.59.56.16,

β) λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων/ΚΑΔ 47.65.67.02,

γ) λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά/ΚΑΔ 47.65.67.06,

δ) λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών κ.λπ./ΚΑΔ 47.65.67.07.

Τα προϊόντα που εντάσσονται στους παραπάνω 4 ΚΑΔ μπορούν να πωλούνται και από τις Υπεραγορές Τροφίμων (σουπερ μάρκετ).

  • Διάρκεια ισχύος της λειτουργίας των καταστημάτων από 7 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου του 2021.
  • Επιχειρήσεις που διαθέτουν τους παραπάνω ΚΑΔ ως δευτερεύοντες απαγορεύεται να πωλούν τα εν λόγω προϊόντα.
  • Επίσης δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων ως προς τον πρωτεύοντα ΚΑΔ μέσω της φορολογικής διοίκησης, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων.

Ως προς τον αριθμό καταναλωτών εντός των καταστημάτων ισχύουν τα κάτωθι:

  • Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4/100
  • Άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό.
  • Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων.
  • Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί ωστόσο αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.
  • Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑΜεΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για χρήση τροφοδοσίας.

Για το Δημόσιο προβλέπει:

  • Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.
  • Υποχρεωτική προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό.
  • Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, επιπλέον των υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου.
  • Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.
  • Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.

Συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης των συλλογικών οργάνων.

  • Κατά τη λειτουργία συλλογικών οργάνων που διενεργούν διαδικασίες στις οποίες προβλέπεται συνέντευξη, αυτή διενεργείται με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων χωρίς τη φυσική παρουσία του καλούμενου σε συνέντευξη.
  • Στην περίπτωση αυτή το συλλογικό όργανο ορίζει τους αναγκαίους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας της διαδικασίας αναφορικά με την ταυτοπροσωπία του καλούμενου και τη μη υποβοήθησή του από εξωγενείς παράγοντες.
  • Διενέργεια συναντήσεων εργασίας τηρουμένης της απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμων.

Για τον ιδιωτικό τομέα προβλέπει:

  • Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.
  • Υποχρεωτική προστασία εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό.
  • Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, εφόσον συνάδει προς τη φύση των καθηκόντων, ανεξαρτήτως εάν αφορά ευάλωτη/αυξημένου κινδύνου ομάδα.
  • Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού.
  • Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.
  • Διενέργεια συναντήσεων εργασίας τηρούμενης της απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά (7) ατόμων.

Όλες οι ΚΥΑ που φορούν μέτρα  κατά της διάδοσης του κορωνοϊού

  1. Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.: 78363 – ΦΕΚ 5350/Β/5-12-2020
  2. Απαγόρευση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων για την 6η Δεκεμβρίου 2020
  3. Απόφαση Α.Α.Δ.Ε.Αριθμ. Α. 1264/2020 – ΦΕΚ 5345/Β/4-12-2020
  4. Απόφαση 1029/8/18-κ – ΦΕΚ 5344/Β/4-12-2020
  5. Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ.49250/2712 – ΦΕΚ 5298/Β/2-12-2020
  6. Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ12α/Φ.29/Γ.Π.οικ.47879/1455 – ΦΕΚ 5258/Β/30-11-2020
  7. Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΙα/ΓΠ.οικ. 76631 – ΦΕΚ 5256/Β/29-11-2020
  8. Lockdown ΙΙ: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Απόφαση με την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως 7 Δεκεμβρίου 2020
  9. Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Απόφαση για τους ΚΑΔ που εμπίπτουν στο μέτρο της αναστολής πληρωμών αξιογράφων
  10. Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1 α/ΓΠ.οικ.: 76629 – ΦΕΚ 5255/Β/28-11-2020
  11. Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 76273 – ΦΕΚ 5249/Β/26-11-2020
  12. Κοινή Υπουργική Απόφαση ΓΔΟΥ 296/2020 -ΦΕΚ 5251/Β/27-11-2020
  13. Κοινή Υπουργική Απόφαση A.1259/2020 – ΦΕΚ 5250/Β/27-11-2020
  14. Αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα κατά τον μήνα Νοέμβριο.
  15. Παράταση τηλεργασίας έως τις 31 Δεκεμβρίου για το 50% των εργαζομένων σε όλη την Επικράτεια
  16. Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ. 48222/1215 – ΦΕΚ 5225/Β/25-11-2020
  17. Κοινή Υπουργική Απόφαση ΓΔΟΥ 287/2020 – ΦΕΚ 5224/Β/25-11-2020
  18. Υπουργική Απόφαση ΓΔΟΥ 286/2020 – ΦΕΚ 5224/Β/25-11-2020
  19. Κοινή Υπουργική Απόφαση ΓΔΟΥ 285/2020 – ΦΕΚ 5224/Β/25-11-2020
  20. Υπουργική Απόφαση Α. 1255/2020 – ΦΕΚ 5223/Β/25-11-2020
  21. Υπουργική Απόφαση Α. 1254/2020 – ΦΕΚ 5223/Β/25-11-2020
  22. Κοινή Υπουργική Απόφαση ΓΔΟΥ 295/2020 – ΦΕΚ 5207/Β/25-11-2020
  23. Υπουργική Απόφαση Α. 1256/2020 – ΦΕΚ 5206/Β/25-11-2020
  24. Δημοσιεύθηκαν οι Αποφάσεις με τους ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων μείωση ενοικίου 40% για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2020.
  25. Υπουργική Απόφαση Α.1251/2020 – ΦΕΚ 5204/Β/24-11-2020
  26. Υπουργική Απόφαση Α. 1252/2020 – ΦΕΚ 5203/Β/24-11-2020
  27. Υπουργική Απόφαση ΔΙα/Γ.Π.οικ. 75342 – ΦΕΚ 5198/Β/24-11-2020 (Κωδικοποιημένη)
  28. Απόφαση Α.Α.Δ.Ε. Α. 1253 – ΦΕΚ 5180/Β/23-11-2020
  29. Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 74727 – ΦΕΚ 5155/Β/20-11-2020
  30. Κοινή Υπουργική Απόφαση Β1.α/οικ.73777 – ΦΕΚ 5150/Β/20-11-2020
  31. Απόφαση Α.Α.Δ.Ε.ΔΔΑΔ Α 1134399 ΕΞ 2020 – ΦΕΚ 5102/Β/19-11-2020
  32. Υπουργική Απόφαση Δ4/Γ.Π. οικ. 74407 – ΦΕΚ 5148/Β/19-11-2020
  33. Κοινή Υπουργική Απόφαση Γ4β/Γ.Π.οικ. 74404 – ΦΕΚ 5104/Β/19-11-2020
  34. Κοινή Υπουργική Απόφαση 131993 ΕΞ 2020 – ΦΕΚ 5101/Β/19-11-2020
  35. Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή – Rapid test σε όσους εισέρχονται στη χώρα – Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ
  36. Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΙα/Γ.Π.οικ. 74341 – ΦΕΚ 5103/Β/19-11-2020
  37. Κοινή Υπουργική Απόφαση ΕΑΛΕ/Γ.Π. 73549 – ΦΕΚ 5098/Β/18-11-2020
  38. Κοινή Υπουργική Απόφαση ΓΔΟΥ 282/2020 – ΦΕΚ 5081/Β/17-11-2020
  39. Ποια είδη επιτρέπεται να πωλούν από σήμερα τα σούπερ μάρκετ -Ανοικτά τα καταστήματα στα αεροδρόμια
  40. Κοινή Υπουργική Απόφαση ΔΙα/Γ.Π.οικ. 73325 – ΦΕΚ 5060/Β/17-11-2020
  41. Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ16/154871/ΓΓ4 – ΦΕΚ 5057/Β/17-11-2020
  42. Δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση με την παράταση των επιδομάτων ανεργίας για 2 μήνες
  43. Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ. 47167/1181 – ΦΕΚ 5051/Β/16-11-2020
  44. Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ. 47166/1180 – ΦΕΚ 5051/Β/16-11-2020
  45. Κοινή Υπουργική Απόφαση 46939/1171 – ΦΕΚ 5048/Β/16-11-2020
  46. Οδηγίες για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων επιχειρήσεων/εργοδοτών κλειστών με κρατική εντολή ή πληττομένων βάσει καδ για τον μήνα Νοέμβριο 2020
  47. Δημοσιεύθηκε η Απόφαση για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2020
  48. Κοινή Υπουργική Απόφαση ΓΔΟΥ 281/2020 – ΦΕΚ 5047/Β/14-11-2020 (Κωδικοποιημένη)
  49. Κλείνουν Δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί μέχρι 30 Νοεμβρίου – Δημοσιεύθηκε η Απόφαση
  50. Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1 α/ΓΠ.οικ. 72991 – ΦΕΚ 5045/Β/14-11-2020

Πηγή: in.gr / newpost.gr / e-nomothesia.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged