Παγκόσμιο Βραβείο διεκδικεί το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Περιστερίου!!!

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

Στο Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Περιστερίου, προΐσταται πολύ δραστήρια αντιδήμαρχος. Με τις ιδέες και προτάσεις της, συνέβαλε μάλιστα  να κατακτήσει, ο Δήμος Περιστερίου δύο Βραβεία για την προστασία του περιβάλλοντος σε πρόσφατη Περιβαλλοντική Έκθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράσεις του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Περιστερίου, για την προάσπιση του αστικού πρασίνου και ειδικότερα για την ρηξικέλευθη και παγκοσμίως πρωτότυπη, διαχείριση και «συντήρηση» των τεράστιων ευκαλύπτων και συνολικά του πρασίνου του Άλσους Περιστερίου, με την ταυτόχρονη αποκάλυψη της ομορφιάς του τσιμέντου μέσα σ’ αυτό, προσέλκυσε το ενδιαφέρον, περιβαλλοντικών οργανισμών και ΜΚΟ, απ’ όλο τον κόσμο που στέλνουν αποστολές στο Περιστέρι, προκειμένου να μελετήσουν τις συγκεκριμένες πρακτικές και να αντλήσουν διδάγματα, που προτίθενται να τα μεταφέρουν προς εφαρμογή σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου. Εξάλλου, το «πράσινο» σε όλες τις μορφές και εκφάνσεις του βλάπτει, όπως γνωρίζει και η ηγεσία του τοπικού ΚΙΝΑΛ, που ακόμη αναζητεί «προβεβλημένο ηγέτη», για την δημοτική ομάδα της, ή μήπως τελικά τον βρήκε;

Όχι η εικόνα (είναι σχετικά παλιά) δεν αναδεικνύει τη σημερινά ομορφιά του Άλσους – Τα τσιμέντα είναι πλέον πολύχρωμα και λάμπουν!!!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη κατατεθεί σχετική πρόταση (και όχι μόνο μία), προκειμένου να απονεμηθεί το «Ετήσιο Παγκόσμιο Περιβαλλοντικό Βραβείο» για τα ομορφότερα αστικά Άλση του πλανήτη. Το μοναδικό ερώτημα που έχει τεθεί είναι  ο χρόνος της απονομής του, αφού ακόμη και οι ξένοι δεν θέλουν η πράξη τους, δηλαδή η απονομή του συγκεκριμένου βραβείου, να θεωρηθεί ως εκλογική παρέμβαση ή και πριμοδότηση υπέρ της κας Αντιδημάρχου, έναντι των ανθυποψηφίων της απ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

2. Όχι η εικόνα (είναι σχετικά παλιά) δεν αναδεικνύει τη σημερινά ομορφιά του Άλσους – Τα τσιμέντα είναι πλέον πολύχρωμα και λάμπουν!!!

Πληροφορίες, ότι το «καταπληκτικό» κλάδεμα των ευκαλύπτων του Άλσους, εντάσσεται σε υπαίθρια εικαστική παρέμβαση (η κα Αντιδήμαρχος είναι αρμόδια και για τον πολιτισμό), δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν από τρίτες ανεξάρτητες πηγές.

Κάποτε, όταν οι ευκάλυπτοι είχαν πλούσιο φύλλωμα και κάλυπταν τη ομορφιά του Άλσους!!!

————————

Υ.Γ.1: Απόκριες έχουμε, με τις υγείες σας…. Ο Καρνάβαλος έχει πάντα πολύ διαφορετικές μορφές. Σε ότι αφορά τους «κουρεμένους» ευκαλύπτους, που στέκονται πλέον σαν «κούτσουρα-ικέτες», προς τον ουρανό, ας μην ανησυχεί κανείς. Σε πέντε χρόνια θα έχουν πάλι αρκετό φύλλωμα. Έως τότε ο ήλιος θα λάμπει λούζοντας και αναδεικνύοντας την ομορφιά των τσιμεντένιων κατασκευών του «πανέμορφου Άλσους Περιστερίου. Για την προστασία από τις ακτίνες του, υπάρχουν και οι ομπρέλες, εξάλλου κι αυτές υπηρετούν την οικολογία και τον άνθρωπο, όταν πίνει τον καφέ του.

————————

Υ.Γ.2: Καρνάβαλο έχουμε, ο καθένας μπορεί να πράττει και να γράφει ότι νομίζει. Για την επόμενη ημέρα υπάρχουν πάντα και οι φωτογραφίες. Σύντομα κοντά σας…

2. Κάποτε, όταν οι ευκάλυπτοι είχαν πλούσιο φύλλωμα και κάλυπταν τη ομορφιά του Άλσους!!!
Μοιραστείτε το:
Tagged