Πάνω από 3,2 εκατ. ευρώ απαλλάσσονται από την υποχρέωση να επιστέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί στη Φθιώτιδα

Καλλιεργητικά
Μοιραστείτε το:

Το Υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από πολύμηνη, εντατική δουλειά, κλείνει – με τη δημοσίευση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων – μια πολυετή εκκρεμότητα, που αφορά τη διευθέτηση πέντε υποθέσεων ανάκτησης κρατικών ενισχύσεων, οι οποίες είχαν κριθεί ασυμβίβαστες με την εσωτερική αγορά, βάσει αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υποθέσεις που αντιστοιχούν σε σημαντικό αριθμό δικαιούχων – αγροτών και αγροτικών συνεταιρισμών, οι οποίοι, πλέον, απαλλάσσονται από την υποχρέωση να επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο, και μάλιστα εντόκως, τις ενισχύσεις που είχαν λάβει πριν από πολλά χρόνια.

Σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διευθετήθηκε μία μεγάλη και χρόνια εκκρεμότητα, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για τη Φθιώτιδα, το συνολικό ποσό απαλλαγής υπερβαίνει τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ, πέραν του ατομικού ποσού απαλλαγής του κάθε αγρότη.

Συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι αγροτικοί συνεταιρισμοί είναι:

  1. Η ΕΑΣ Αταλάντης, με ποσό απαλλαγής 288.425,67 ευρώ.
  2. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαμίας, με ποσό απαλλαγής 1.550.917,92 ευρώ.
  3. Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στυλίδας, με ποσό απαλλαγής 1.259.047,72 ευρώ.
  4. Ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Αμφίκλειας, με ποσό απαλλαγής 109.902,28 ευρώ.

Αγροτικοί συνεταιρισμοί με τους οποίους είχαμε συζητήσει το ζήτημα από την πρώτη στιγμή.

Η Κυβέρνηση, και σε αυτό το πεδίο, καταφέρνει να λύσει διαχρονικά προβλήματα του παρελθόντος και να σταθεί δίπλα στον πρωτογενή τομέα και τον Έλληνα αγρότη.

Μοιραστείτε το:
Tagged