Πάντα πολύ «μεγάλος» ο Ανδρέας μας – Η αγάπη του διαχρονική για τον λαό του, όπλο τους κατά του κορωνοϊού…

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Η αγάπη του διαχρονική για τον λαό του, έστω και αν εκφράζεται εκ των υστέρων…

Στο Περιστέρι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται… ΄Ένας «εξαφανισμένος» από το κοινό της Πόλης Δήμαρχος, εμφανίσθηκε ξαφνικά, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, αμέσως μετά την διαπίστωση και επίσημα ότι η επιδημία του κορωνοϊού έχει οργιάσει στους κατοίκους της πόλης, όπως έδειξαν οι μετρήσεις του ΕΟΔΥ στην πλατεία Δημοκρατίας επί δύο ημέρες για να «μιλήσει» μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος στους δημότες της πόλης εφιστώντας εκ των υστέρων την προσοχή τους στα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού….

Βέβαια, η προσπάθεια της διοίκησής του να παρουσιασθεί ο Δήμος Περιστερίου ως  πόλη με μηδενικά προβλήματα  από την επιδημία του κορωνοϊού, είναι σε όλους εμφανής, αφού τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο αρμόδιος και εξουσιοδοτημένος για θέματα αυτής της κατηγορίας αντιδήμαρχος Υγείας, κος Μπεκιάρης, παρέμεναν μέχρι τώρα απόλυτα σιωπηλοί για τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονταν και καταγράφονται στην πόλη, μοναδική διοίκηση δήμου στην Ελλάδα που ακολουθεί αυτή την τακτική.

Ενδιάμεσα βέβαια, υπήρξαν και επικοινωνιακές φιέστες με την παρουσία του υπουργού Υγείας κου Κικίλια, και άλλων επισήμων και ημιεπισήμων, προκειμένου να δοθεί στο κοινό η εντύπωση ότι η διοίκηση του δήμου παραμένει άγρυπνος φρουρός του αγώνα  κατά του μολυσματικού ιού.

Το παράπονο, όμως, του δημιουργικού δημάρχου της πόλης κου Παχατουρίδη κατά του κου Χρυσοχοϊδη που «ξεμπρόστιασε» το κλαμπ «Μπουτίκ» για την παράνομη λειτουργία του και την παράβαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, παράπονο που εκφράστηκε με την φράση: «Το Περιστέρι δεν εέχει μόνο το κλαμπ«Μπουτίκ», αλλά έχει και άλλα καταστήματα ψυχαγωγίας», δήλωση που σύμφωνα με εκτιμήσεις  εκφράζει την άποψη «μην συκοφαντείτε και ξεμπροστιάζεται την βασική τοπική βιομηχανία, -αυτή της ψυχαγωγίας-, της Πόλης». Με απλά λόγια ο δήμαρχος της Πόλης βρήκε να ασχοληθεί μόνο με την υπεράσπιση των επιχειρηματικών συμφερόντων της νύχτας ουσιαστθικά και όχι της συνολικής δημόσιας υγείας στον δήμο που διοικεί…

Και για να μην ξεχάσει κανείς, αλλά και να εμπεδωθεί για άλλη μία φορά στον λαό ότι η δική του και της διοίκησής του «αγάπη» προς τον λαό είναι αυτή που τον προστατεύει από «πάσα νόσο και πάσα μαλακία» εκφώνησε βιντεοτηλεοπτικά και τα εξής πολύ σοφά λόγια, που τη στήλη υπομνίσκει για να μην ξεχασθούν από κανένα:

«Θέλουμε να γνωρίζετε πως ούτε λεπτό δεν έχουμε από ‘σας απομακρυνθεί. Διότι άλλωστε, αυτό είναι αδύνατον να γίνει. Η αγάπη και το αδιάκοπο ενδιαφέρον μας για όλους εσάς, ποτέ δεν θα το επέτρεπαν. Και είναι εκείνα που διαχρονικά κυριαρχούν και παραμένουν πάντοτε ολοζώντανα.

Ειδικότερα μάλιστα σε έκτακτες και επικίνδυνες συνθήκες σαν τις σημερινές, γίνονται η ισχυρότερη δύναμη και ασπίδα, πρόληψης, μέριμνας και προστασίας, της Δημόσιας Υγείας.»

Δεν θα μπορούσε, βέβαια, να παραλήψει από τον μεστό και πολύ συναισθηματικό λόγο του, που ενισχύεται και από το «μπαγκράουντ» πίσω από τον ίδιο, -μπαγκράουντ που στηρίζεται στην συναισθηματική σύγχυση που εκπέμπει το γυναικείο πορτραίτο-, την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο λαός του, σημασία που απορροφά κάθε ενέργεια και δράση της ζωής του, καθώς και της ζωής των στελεχών της διοίκησής του αναφέροντας στο μήνυμά του χαρακτηριστικά:

«Συμπολίτισσες και συμπολίτες μας, όλοι εσείς που εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια δεθήκαμε τόσο δυνατά μαζί μας, όσο τίποτε άλλο, είστε οι πρώτοι, ως μέλημα και στόχος, της προσπάθειας και του έργου της ζωής μας.»

Και για να μην πάρει ή καταλήξει κάποιος σε λάθος μηνύματα και συμπεράσματα, -πιθανόν θεωρώντας ότι είναι άδικο για τον ίδιο-, υπενθυμίζει με απλά και κατανοητά λόγια ότι χωρίς τις δικές του προσπάθειες, -που πρέπει να εκτιμηθούν καταλλήλως από τον λαό-, δεν είναι δυνατόν να ξεπερασθούν σε γενικό  και ατομικό επίπεδο οι επιπτώσεις του φονικού κορωνοϊού. Δείτε  τις ακροτελεύτειες παραγράφους του μηνύματός του και κατανοείστε  το πόσο πολύτιμος για «πάσα νόσο και μαλακία» είναι ο Δήμαρχος της Πόλης, ο αυτοαποκαλούμενος και «Ανδρέας Μας».

«Ενωμένοι, υπεύθυνοι, προσεκτικοί και ασφαλείς, ακολουθώντας τα χνάρια μιας ξεχωριστής ανάμεσά μας, σχέσης ζωής, με δυο δεκαετίες τώρα δημιουργίας και ομορφιάς στον απολογισμό της, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, να ελπίζουμε και να κοιτάζουμε με χαμόγελο αισιοδοξίας, μπροστά και μόνον.

Ώστε, όλοι γεροί, παρόντες και πάντοτε μαζί, να καταφέρουμε να φτάσουμε μια ώρα αρχύτερα μέχρι την έξοδο κινδύνου, να τη διαβούμε και να βγούμε από ‘κείνη αλώβητοι.»

Δημ-άρχης
 —————

Διαβάστε ή ακούστε στην συνέχεια το μήνυμα του Δημάρχου Περιστερίου κου Ανδρέα Παχατουρίδη. Ημερομηνία δημοσιοποίησης Τετάρτη 27.10.2020

Μήνυμα Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη

Είμαστε εδώ. Είμαστε κοντά σας. Στιγμή δεν σταματά η σκέψη μας για ‘σας. Τώρα μάλιστα, ακόμη περισσότερο από πριν.

Βεβαίως και δεν θα θέλαμε να συμβεί η κατάσταση που ζούμε σήμερα. Και το καταλαβαίνουμε απόλυτα. Όπως και νιώθουμε βαθιά την ανάγκη να σας το φωνάξουμε. Ότι δεν έχουμε αποσυρθεί. Δεν έχουμε χαθεί. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, βρισκόμαστε κοντά σας και προσπαθούμε να σας φροντίσουμε και να σας προστατέψουμε.

Ο κίνδυνος ήρθε παντού, απρόσκλητα και ανεπιθύμητα. Μπήκε όμως για τα καλά στη ζωή μας και έγινε μια επιθετική απειλή για την υγεία μας. Όλοι μαζί λοιπόν, ενωμένοι και κρατημένοι όσο πιο σφιχτά μπορούμε, πρέπει με κάθε τρόπο να του γυρίσουμε την πλάτη.

Φοράμε υποχρεωτικά τη μάσκα μας. Δεν την ξεχνάμε ποτέ και τη φοράμε σωστά. Πλένουμε τα χέρια μας σχολαστικά και συστηματικά. Και όταν αυτό μας είναι αδύνατον, χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε αντισηπτικό. Μαζί με την μάσκα, τα υποχρεωτικά πλέον υγειονομικά αξεσουάρ, της νέας καθημερινότητάς μας.

Μένουμε μακριά από συνθήκες συγχρωτισμού, είτε σε κλειστούς, είτε σε ανοιχτούς χώρους.

Πάντοτε δε, όσο πρέπει να σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας, άλλο τόσο πρέπει να σκεφτόμαστε και να σεβόμαστε τους συνανθρώπους που είναι δίπλα μας. Που είναι στο περιβάλλον μας, χρειάζονται προστασία και την περιμένουν από ‘μας.

Θέλουμε να γνωρίζετε πως ούτε λεπτό δεν έχουμε από ‘σας απομακρυνθεί. Διότι άλλωστε, αυτό είναι αδύνατον να γίνει. Η αγάπη και το αδιάκοπο ενδιαφέρον μας για όλους εσάς, ποτέ δεν θα το επέτρεπαν. Και είναι εκείνα που διαχρονικά κυριαρχούν και παραμένουν πάντοτε ολοζώντανα.

Ειδικότερα μάλιστα σε έκτακτες και επικίνδυνες συνθήκες σαν τις σημερινές, γίνονται η ισχυρότερη δύναμη και ασπίδα, πρόληψης, μέριμνας και προστασίας, της Δημόσιας Υγείας.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες μας, όλοι εσείς που εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια δεθήκαμε τόσο δυνατά μαζί μας, όσο τίποτε άλλο, είστε οι πρώτοι, ως μέλημα και στόχος, της προσπάθειας και του έργου της ζωής μας.

Ενωμένοι, υπεύθυνοι, προσεκτικοί και ασφαλείς, ακολουθώντας τα χνάρια μιας ξεχωριστής ανάμεσά μας, σχέσης ζωής, με δυο δεκαετίες τώρα δημιουργίας και ομορφιάς στον απολογισμό της, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, να ελπίζουμε και να κοιτάζουμε με χαμόγελο αισιοδοξίας, μπροστά και μόνον.

Ώστε, όλοι γεροί, παρόντες και πάντοτε μαζί, να καταφέρουμε να φτάσουμε μια ώρα αρχύτερα μέχρι την έξοδο κινδύνου, να τη διαβούμε και να βγούμε από ‘κείνη αλώβητοι.

Ανδρέας Παχατουρίδης

Δήμαρχος Περιστερίου

Μοιραστείτε το:
Tagged