Ο Biden πήρε την Τζόρτζια και εξασφάλισε 306 εκλέκτορες έναντι 232 του Τrump – Διαδοχικές νομικές ήττες των Ρεπουμπλικανών

Διεθνείς Σχέσεις
Μοιραστείτε το:

Edison Research: Ο Δημοκρατικός Joe Biden νίκησε τον Ρεπουμπλικανό Donald Trump στην πολιτεία της Τζόρτζια

Ο Δημοκρατικός Joe Biden νίκησε τον Ρεπουμπλικανό Donald Trump στην πολιτεία της Τζόρτζια, ενώ ο Trump κέρδισε τη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research, σχετικά με τα αποτελέσματα στις δύο τελευταίες πολιτείες στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με το Edison Research, ο Biden έχει εξασφαλίσει 306 εκλέκτορες έναντι 232 του Trump.

Σημειώνεται πως, ούτως ή άλλως, ο Donald Trump δεν θεωρεί πως στην Τζόρτζια, σε ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία, έχουν γίνει όλα σύννομα, ενώ έχει ζητήσει να γίνει ανακαταμέτρηση.

Διαδοχικές νομικές ήττες του Trump στο Μίσιγκαν, στην Πενσιλβάνια και στην Αριζόνα

Διαδοχικές νομικές ήττες υπέστη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Trump, στο Μίσιγκαν, στην Πενσιλβάνια και στην Αριζόνα, σε μια προσπάθεια να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στις 3 Νοεμβρίου.

Λίγες ώρες αφότου η νομική εταιρεία του Donald Trump, Porter Wright Morris & Arthur LLP, αποσύρθηκε από την υπόθεση της Πενσιλβάνια, καθώς και μία ημέρα μετά τη μικρή νίκη για κάποια ψηφοδέλτια στην πολιτεία, ο ντόπιος ανώτατος δικαστής αρνήθηκε να εξετάσει σχετική αγωγή ως απαράδεκτη.

Το ανώτατο δικαστήριο επικύρωσε μια δικαστική απόφαση που είχε ληφθεί σε κατώτερο επίπεδο για την κύρωση ψηφοδελτίων που η πλευρά Trump υποστήριζε ότι ήταν εκπρόθεσμα.

«Η νόμιμη ψήφος κάθε πολίτη πρέπει να μετράει» αποφάσισε το δικαστήριο.

Ωστόσο, η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει, καθώς ακολουθεί το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ (SCOTUS).

Στο μεταξύ, όπως αποδεικνύεται, η 13η Νοεμβρίου δεν είναι καλή ημέρα για τον πρόεδρο Trump. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, δικαστής του Μίσιγκαν απέρριψε δύο προσφυγές των Ρεπουμπλικανών για να μπλοκάρουν την κύρωση του Biden ως νικητή στο Ντιτρόιτ. Επίσης, ο ίδιος δικαστής απέρριψε αίτημα για ανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Ο Trump υπέστη και άλλη νομική ήττα στην Αριζόνα, με τον ανθυποψήφιό του να ανακηρύσσεται και εκεί νικητής. Στο Μίσιγκαν, ο δικαστής απέρριψε την προσφυγή Trump, διότι οι δικηγόροι δεν κατάφεραν να αποδείξουν γιατί έπρεπε να γίνει ανακαταμέτρηση.

Trump: Θα κάνω το σωστό όταν καταμετρηθούν όλες οι νόμιμες ψήφοι

«Ρεαλιστής» και πιστός σε όσα προβλέπει το Σύνταγμα των ΗΠΑ μετά την καταμέτρηση όλων των νόμιμων ψήφων δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, σύμφωνα με διαρροές σε φιλικούς του δημοσιογράφους την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα επισήμανε ότι αναμένει να δει πώς θα γίνει πιστοποίηση των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων από τις εναπομείνασες πολιτείες καθώς θέλει να διασφαλίσει την ακεραιότητα του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο ανταποκριτής της Fox News Geraldo Rivera, σε ανάρτησή του στο Twitter αλλά και σε εμφάνισή του στην τηλεόραση σημείωσε ότι σε συνομιλία που είχαν ο πρόεδρος ήταν ανήσυχος για σχετικά με την ανακαταμέτρηση των ψήφων στις πολιτείες που δεν έχουν εκδώσει ακόμη οριστικά αποτελέσματα.

Ο Trump του είπε ότι «θα κάνει το σωστό» όταν μετρηθούν όλες οι νόμιμες ψήφοι, έγραψε στο twitter.

Ο Τραμπ παραδέχθηκε εμμέσως την ήττα του: Εγώ δεν θα επιβάλω lockdown, δεν ξέρω τι θα κάνει… όποιος διοικεί στο μέλλον

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ουσιαστικά απών από οποιαδήποτε δημόσια εκδήλωση μετά τις προεδρικές εκλογές, μίλησε τώρα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στον Λευκό Οίκο.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος μίλησε από τους κήπους του Λευκού Οίκου για την Επιχείρηση Warp Speed, που συντονίζει τη στρατηγική εμβολιασμού της κυβέρνησης όσον αφορά τον ιό, στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά την ανακοίνωση της ήττας του το Σάββατο.

Στα πρώτα δημόσια σχόλιά του μετά την εβδομάδα των εκλογών στις ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε για το κυβερνητικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, το οποίο έχει συνάψει συμφωνίες με αρκετές φαρμακοβιομηχανίες σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην επιτάχυνση της αναζήτησης αποτελεσματικών θεραπειών για τη συνεχιζόμενη παγκόσμια πανδημία κορωνοϊού.

«Στις ΗΠΑ μέχρι τον Απρίλιο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Αφού ο Τραμπ χαιρέτισε την ανακάλυψη της Pfizer και υπογράμμισε πως αναμένει ανάλογες ανακοινώσεις και από άλλες εταιρείες «γιατί όχι με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα», είπε: «Μέχρι τον Απρίλιο θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ και δωρεάν για όλους. Μόνη εξαίρεση θα αποτελέσει η Νέα Υόρκη καθώς ο κυβερνήτης της έχει δηλώσει πως δεν θέλει να εμβολιαστεί κανείς ώστε οι επιστήμονες να πάρουν τον χρόνο τους στις έρευνες». Εκτίμησε επίσης ότι θα δοθεί «πάρα πολύ σύντομα» η έγκριση για τη χρήση του εμβολίου της Pfizer.

Η πρώτη… έμμεση παραδοχή της νίκης Μπάιντεν

Στη συνέχεια, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος προέβη στην πρώτη έμμεση παραδοχή της ήττας του στις αμερικανικές εκλογές από τον Τζο Μπάιντεν. Αυτό μάλιστα φάνηκε να γίνεται… κατά λάθος. «Η δική μας κυβέρνηση δεν θα προβεί σε lockdown, δεν ξέρω τι θα κάνει… όποιος διοικεί στο μέλλον. Μόνον ο χρόνος θα μας πει. Εμείς, πάντως, δεν εγκρίνουμε ένα νέο γενικευμένο lockdown».

Πολλοί παρατήρησαν, πάντως, ότι ο απερχόμενος πρόεδρος έδειχνε κουρασμένος και ατημέλητος ενώ τα μαλλιά του ήταν λευκά και όχι βαμμένα κίτρινα, όπως συνήθιζε.

Πηγή: iefimerida.gr / bankingnews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged