Ουγγαρία: Δίωξη Σύρου του ΙΚ με κατηγορίες για δολοφονίες κάθε είδους…

Τρομοκρατία,
Μοιραστείτε το:

Ούγγροι εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος ενός 27χρονου Σύρου για τρομοκρατία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τα οποία διέπραξε το 2015 ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Ο άνδρας, το όνομα του οποίου αναφέρεται μόνο ως Φ. Χάσαν, κατηγορείται ότι το 2015 στην περιφέρεια Χομς της Συρίας αποκεφάλισε και πυροβόλησε ανθρώπους που αρνήθηκαν να ενταχθούν στο τζιχαντιστικό κίνημα, ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς.

Δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει άμεσα τηλεφωνική επικοινωνία με τον συνήγορό του. Οι εισαγγελείς, οι οποίοι επιδιώκουν να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης, δήλωσαν πως ο άνδρας έφτιαξε μια «λίστα θανάτου» που περιλάμβανε ανθρώπους που δεν ταυτίζονταν με τους στόχους του Ισλαμικού Κράτους. Με έναν συνεργό, που δεν κατονομάζεται, αποκεφάλισε έναν ιμάμη και αργότερα, μαζί με άλλους ενόπλους, σκότωσε τουλάχιστον άλλους 25 ανθρώπους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα πάντα με την εισαγγελία.

«Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο Φ. Χάσαν … πήρε μέρος στην εκτέλεση τουλάχιστον δύο ανθρώπων και ο ίδιος προσωπικά πυροβόλησε και σκότωσε έναν άλλον άμαχο», αναφέρουν οι εισαγγελείς στη δήλωσή τους. Ο άνδρας συνελήφθη με πλαστά χαρτιά στα τέλη της περασμένης χρονιάς στο κύριο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης έπειτα από έρευνα που διεξήχθη επίσης στη Μάλτα, το Βέλγιο και την Ελλάδα με τη βοήθεια της Eurojust, της μονάδας δικαστικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το:
Tagged