Ολυμπιακός (μπάσκετ) – Προσοχή… δαγκώνει (φωτό & Βίντεο)

Αθλητισμός
Μοιραστείτε το:

Η… τέλεια «διαβολοβδομάδα» (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και στις δύο αναμετρήσεις της «διαβολοβδομάδας», ισοπεδώνοντας σχεδόν με τον ίδιο τρόπο τόσο την Μπάγερν Μονάχου, όσο και τη Βιλερμπάν.

του Γιώργου Βασίλη

Ο Ολυμπιακός των δύο τελευταίων αναμετρήσεων στη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με πολλές λέξεις. Καταιγιστικός, απόλυτος, ασταμάτητος, φανταστικός και πάει λέγοντας. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν ό,τι ήθελαν Μπάγερν Μονάχου και Βιλερμπάν στο απόρθητο ΣΕΦ φτάνοντας το 9 στα 9 στην έδρας τους και μένοντας μόνοι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Η εβδομάδα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν πραγματικά… τέλεια. Δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους να πιστέψουν, έστω, πως μπορούν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από τις αναμετρήσεις. Μπήκε μέσα από το πρώτο λεπτό και με την άμυνά του ως όπλο πήρε αυτό που έψαχνε.

Οι αριθμοί των δύο αγώνων μοιάζουν αρκετά. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιβληθεί εύκολα, κάνοντας το 2/2 και to10.gr σας παρουσιάζει πως οι Ερυθρόλευκοι πήραν το ροζ φύλλο αγώνα κάνοντας σχεδόν τα πάντα… τέλεια.

Προσοχή… δαγκώνει

Η άμυνα είναι το Α και το Ω για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του. Αυτή είναι η φιλοσοφία που ο σύλλογος έχει και με αυτή πορεύεται όλη τη σεζόν. Οι Πειραιώτες πραγματικά «δάγκωσαν» τόσο την Μπάγερν, όσο και τη Βιλερμπάν και τις υποχρέωσαν στα χειρότερά τους επιθετικά βράδια στη διοργάνωση, με τη μία να σημειώνει 60 πόντους και την άλλη 54.

Γερμανοί και Γάλλοι σούταραν με 35,4% και 40,3%, αντίστοιχα, στα εντός πεδιάς σουτ! Για να το σπάσουμε λίγο, το σύνολο του Αντρέα Τρινκιέρι είχε 14/34 δίποντα (41,2%) και 8/28 τρίποντα (28,6%), ενώ αυτό του Τι Τζέι Πάρκερ είχε 19/43 δίποντα (44,2%) και 4/14 τρίποντα (28,6%). Με λίγα λόγια τους… έπνιξαν με την άμυνά τους.

Παράλληλα, πολύ χαμηλή ήταν και η δημιουργία, καθώς αθροιστικά μοίρασαν μόλις 24 ασίστ (10 η πρώτη, 14 η δεύτερη). Αλλά επειδή δημιουργία δεν χαρακτηρίζονται μόνο οι ασίστ, αλλά και το που περνά η μπάλα ώστε να έρθουν οι κατάλληλες συνθήκες, και οι δύο ομάδες δυσκολεύθηκαν αφάνταστα στο να… φτιάξουν παιχνίδι.

Οι άλλοι σταρ βλέπουν… εφιάλτες

Άλλο ένα σημαντικό κομμάτι που έπαιξε ρόλο ήταν και η ατομική άμυνα. Κώστας Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοφ έκαναν εξαιρετική δουλειά πάνω στον Βλάντιμιρ Λούτσιτς, κρατώντας τον παίκτη «κλειδί» της Μπάγερν στους 8 πόντους και τα 3 ριμπάουντ με 2/7 συνολικά σουτ, ήτοι 28,5%.

Φυσικά και ο «μετρ» του είδους, Τόμας Γοόκαπ, μαζί με τους υπόλοιπους περιφερειακούς στο ματς με τη Βιλερμπάν, έβαλαν στοπ τόσο στον «κίλερ» Έλι Οκόμπο (έμεινε άποντος στο πρώτο μέρος) που τελείωσε με 8 πόντους, 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 3/9 σουτ (33,3%), όσο και στον Κρις Τζόουνς που δεν πέτυχε κάποιο καλάθι (0/4 σουτ) και μοίρασε 3 ασίστ.

Χτύπησε κοντά το καλάθι με ρεκόρ

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επίθεση, τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Στόχος του Ολυμπιακού ήταν εμφανώς να χτυπήσει κοντά στο καλάθι και τις δύο ομάδες, κάτι που έκανε με απόλυτη επιτυχία.

Μάλιστα, οι Ερυθρόλευκοι σημείωσαν τη δεύτερη καλύτερή τους επίδοση στη Euroleague, αλλά και την καλύτερη στο ΣΕΦ. Σουτάροντας με το τρομακτικό 75,8% στα δίποντα (25/33 σουτ) στην αναμέτρηση με την Μπάγερν, καθώς βλέποντας πως δεν τους πήγαινε καλά το τρίποντο (6/21 σουτ) προσάρμοσαν τη λογική τους.

Όσον αφορά τον αγώνα με τη Βιλερμπάν, τα πράγματα ήταν αρμονικά μοιρασμένα, καθώς το τρίποντο δούλεψε εξαιρετικά με 10/25 σουτ, ήτοι 40%, ενώ και τα δίποντα συνέχισαν σε υψηλά επίπεδα μιας και μέτρησαν 23/35 σουτ, δηλαδή 65,7%. Μέσοι όροι, 70,5% σε δίποντα και 34,7% σε τρίποντα.

Τέλος, άλλο ένα νούμερο που αποδεικνύει περίτρανα και χωρίς αμφιβολία, πως ο Ολυμπιακός έκανε την… τέλεια «διαβολοβδομάδα» είναι η αξιολόγηση. Κόντρα στους Γερμανούς το… κοντέρ έγραψε 102 βαθμούς και απέναντι στους Γάλλους 102. Μέσος όρος, 104,5 βαθμοί! Με μια λέξη, απόλυτος.

Πηγή: to10.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged