Οκτώ μήνες αδιαφορίας κυβέρνησης- Διοίκησης Παχατουρίδη προς τους μικρούς επαγγελματίες του Περιστερίου

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Οκτώ μήνες αδιαφορίας κυβέρνησης- Διοίκησης Παχατουρίδη προς τους μικρούς επαγγελματίες του Περιστερίου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα επιβίωσης των μικρών επαγγελματιών, καταστηματαρχών και εμπόρων της πόλης. Η επιλογή της κυβέρνησης να μην πάρει κανένα μέτρο στήριξης για τα μικρομάγαζα ενώ δίνει τα ρέστα της στο μεγάλο κεφάλαιο είναι γνωστή.

Tο άνοιγμα των καταστημάτων με την μορφή του click away, όπως παραδέχτηκε η ίδια η κυβέρνηση, έγινε για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα καταστήματα στις παραδόσεις τους αφού οι εταιρίες courier έχουν μπλοκάρει από τις παραγγελίες.

Τι κάνει όμως η Διοίκηση Παχατουρίδη;

Η σκληρή αυτή πραγματικότητα ανάγκασε τη Διοίκηση Παχατουρίδη μέσω των αντιδημάρχων της και του “εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για την επιχειρηματικότητα” (!!!) και πρόεδρου του Εμπορικού συλλόγου κ.Καλαντώνη, μέσω ανακοινώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δηλώσουν στήριξη στους εμπόρους της πόλης.

Οι ίδιοι άνθρωποι, μία εμβομάδα πριν, καταψήφισαν τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο που πρότεινε: να απαλλαγούν από τα Δημοτικά τέλη όλα τα καταστήματα της πόλης για το διάστημα που παραμένουν κλειστά και να γίνει γενναία μείωση των δημοτικών τελών λόγω της κατάστασης που βιώνει συνολικά ο λαός του Περιστερίου.

Εκεί με κυνικό τρόπο απάντησαν ότι: “δεν είναι πολλά τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες της πόλης” και πρέπει “να τα πληρώσουν ακόμη κι αν είναι κλειστά τα μαγαζιά”. Ακόμα δηλαδή και αν έχει κάποιος μηδενικό εισόδημα πρέπει να πληρώνει τα υπέρογκα δημοτικά τέλη!!!

Από τη μια, χτυπάνε υποκριτικά την πλάτη των εμπόρων της πόλης και από την άλλη, δεν παίρνουν ούτε το ελάχιστο και πιο λογικό μέτρο: να μην πληρώνει κάποιος τέλη για ένα κλειστό κατάστημα.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματίες, τους εμπόρους της πόλης να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν μέτρα στήριξης που να καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες.

—————

ΥΓ: Στη Διοίκηση Παχατουρίδη, μάλλον νομίζουν ότι στήριξη για τους επαγγελματίες της πόλης είναι τα αντισηπτικά που μοίρασαν τον Ιούνιο και τα βαρετά τους σποτάκια για να ψωνίζουμε από το Περιστέρι. Λες και οι Περιστεριώτες ψώνιζαν στο Μιλάνο!!!

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου

Μοιραστείτε το:
Tagged