Νέα Καμμενιάδα: Νέμεσις για τον Πάνο… ή για τους Κοτζιά και Τσίπρα;

Δικαιοσύνη
Μοιραστείτε το:

Η νέα Καμμενιάδα και τα «ορφανά» e-mails του υπουργείου Εξωτερικών

Δεν προκαλεί εντύπωση ότι, βγάζοντας από πάνω του την στολή αμερικανικής παραλλαγής που συνήθιζε να φοράει όσο ήταν υπουργός Άμυνας, ξαναγύρισε στον παλιό, γνώριμο, κουστουμαρισμένο και γραβατωμένο, Πάνο Καμμένο, που εμφανίζεται από βήματος της Βουλής να «κραδαίνει» τα όποια στοιχεία διαθέτει, ωσάν να ήταν οι αποκαλύψεις του αιώνα, που κάνει την τρίχα τριχιά και βαφτίζει τους άνθρακες που έχει στα χέρια του, θησαυρό.

Από αυτού του σημείου, όμως, μέχρι να παρουσιάζει στη Βουλή ηλεκτρονική αλληλογραφία, που είναι ύποπτη ως προϊόν αμφιβόλου νομιμότητας, προκειμένου να κάνει επικοινωνιακό ντόρο ώστε να επιβιώσει πολιτικά, η κατάσταση αγγίζει τα όρια του πολιτικού σκανδάλου.

Πρόσφατα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, έστω και με καθυστέρηση, έσπευσε να καλύψει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Κάτι που, κατά κοινή παραδοχή, δεν είχε κάνει αρχικά, την περασμένη Παρασκευή, οπότε στη Βουλή συζητήθηκε η σχετική επερώτηση του Π.Καμμένου περί «σκανδάλου Κοτζιά στο ΥΠΕΞ».

Ενδεχομένως, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ενδιάμεσο πήραν φωτιά τα τηλέφωνα, αφού προηγουμένως είχε καταστεί σαφές ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, όπως άλλωστε φάνηκε και από τις δηλώσεις του, ήταν πυρ και μανία με την ιδιότυπη ασυλία που ετύγχανε ο Π.Καμμένος, κυρίως εκ μέρους της κυβέρνησης και «κύκλων» του μεγάρου Μαξίμου, αλλά και της αντιπολίτευσης. Η κάθε μια για τους δικούς της λόγους.

Ως γνωστόν, ο πρώην υπουργός Άμυνας, τόσο από βήματος της Βουλής, όσο και από σειρά καναλιών, έφτασε στο σημείο να λέει ότι ο Ν.Κοτζιάς, είχε στήσει «εγκληματική οργάνωση» στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και ότι είναι ο εγκέφαλος μεγάλου οικονομικού σκανδάλου, αφού έκοψε και έραψε διεθνή διαγωνισμό (!) για να «δώσει» μια μεγάλη δουλειά του υπουργείου Εξωτερικών σε ιδιωτική εταιρεία για την έκδοση θεωρήσεων – βιζών.

Μάλιστα, προκειμένου να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του για το «σκάνδαλο», εμφάνισε σειρά από μέϊλ, για τα οποία είπε ότι «ανακτήθηκαν» από τους υπολογιστές του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και ότι του τα έδωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών. Είπε, δε, ότι ο Ν.Κοτζιάς είχε φροντίσει να καταστραφούν. «Λυπάμαι που το κάνω –είπε- αλλά υποχρεούμαι! Καταθέτω στη Βουλή τα e-mails που ανακτήθηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του ΥΠΕΞ».

Τα «ορφανά» e-mails

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών περιλαμβάνονται ορισμένα αξιοπρόσεκτα σημεία, τα οποία ελάχιστα «φωτίστηκαν» στα ΜΜΕ. Πόσο μάλλον, αφού, εμμέσως πλην σαφώς, διαψεύδει τον Π.Καμμένο, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  1. «Ουδέποτε ο τέως υπουργός, κ.Κοτζιάς, έδωσε εντολή να καταστραφούν τα έγγραφα που αφορούν τον εν θέματι διαγωνισμό».
  2. «Το μεγαλύτερο τμήμα της αναγνωσθείσας στη Βουλή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (σ.σ. τα μέϊλς που παρουσίασε ο Π.Καμμένος) φαίνεται να προέρχεται από προσωπικές διευθύνσεις, στις οποίες αυτονόητα ουδείς υπάλληλος του υπουργείου, πέραν των χρηστών του, δύναται να έχει πρόσβαση».

Εκτός των παραπάνω, το υπουργείο Εξωτερικών τον διέψευσε ακόμα και ως προς τον ισχυρισμό του ότι πρόσωπο, το οποίο εμφάνισε ως σύμβουλο του Ν.Κοτζιά, ουδέποτε υπήρξε δίπλα στον πρώην υπουργό Εξωτερικών.

Εάν ισχύουν τα όσα παραθέτει το υπουργείο Εξωτερικών, τότε πληθαίνουν οι υποψίες για τα μέϊλς που κατέθεσε ο Π.Καμμένος στη Βουλή. Τα μεϊλς προέρχονται από την ηλεκτρονική αλληλογραφία δυο προσώπων που διέθεταν λογαριασμούς σε ηλεκτρονικά ταχυδρομεία της Hotmail και της Sbcglobal.

Πρόκειται για δυο διπλωμάτες, για τους οποίους δημιουργείται η εντύπωση ότι γνωρίζονταν στο παρελθόν. Ο ένας πρώην ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που κατόπιν πέρασε σε ηγετική θέση στην εταιρεία που ήθελε να πάρει τη δουλειά με τις βίζες, και ο δεύτερος εν ενεργεία διπλωμάτης που θα χειριζόταν κομμάτι του διαγωνισμού.

Εφόσον, λοιπόν, τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία ήταν προσωπικά τους και ουδεμία σχέση έχουν με τους σέρβερ του υπουργείου Εξωτερικών, τότε πως λέγει ο Π.Καμμένος ότι τα μέϊλς που έχει στην κατοχή του, «ανακτήθηκαν» από τους υπολογιστές του υπουργείου Εξωτερικών και ότι του τα έδωσαν υπάλληλοι του ΥΠΕΞ;

Επιπλέον, εφόσον ήταν προσωπικά ηλεκτρονικά ταχυδρομεία, ουδείς Κοτζιάς και κανείς υπουργός Εξωτερικών θα μπορούσε να δώσει εντολή για να καταστραφούν τα μεϊλς τους.

Έτσι, εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Ποιος μπήκε μέσα στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία ιδιωτών και απέσπασε την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχαν το 2015(!);

Εάν, μάλιστα, κάποιοι τα «χάκαραν», τότε εξίσου εύλογα προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Πως βρέθηκαν στα χέρια του Π.Καμμένου;
  • Είναι κάποιοι «χακεράδες», που, ως «ελεύθεροι επαγγελματίες», «πουλάνε» δεξιά και αριστερά τις «υπηρεσίες» τους;
  • Είναι κύκλοι ή πρόσωπα εγχώριων ή αλλοδαπών κρατικών «ευαγών» ιδρυμάτων που ειδικεύονται σε υποκλοπές;
  • Πρόκειται για προϊόντα αθέμιτων πρακτικών στο πλαίσιο του πολέμου των εταιρειών για να κερδίσουν κρατικά συμβόλαια;
  • Είναι ισχυροί ιδιώτες που διαθέτουν μηχανισμούς και εξοπλισμούς παρακολουθήσεων;

Αρρωστημένο κλίμα

Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά, όπως και το να απευθύνεται ο Π.Καμμένος απειλητικά σε βουλευτές, λέγοντάς τους «έχω και για σένα στοιχεία» ή «για όλους έχω», δίχως να βρίσκεται κάποιος αρμόδιος παράγων του Κοινοβουλίου να τον εγκαλέσει στην τάξη, είναι επικίνδυνα για τη δημόσια ζωή και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Διότι, όταν παρουσιάζονται στη Βουλή στοιχεία, τα οποία ενδεχομένως είναι αμφιβόλου νομιμότητας, αποσπασματικά και χωρίς ιδιαίτερη αποδεικτική αξία, όπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα, όχι μόνον προκαλείται σύγχυση, αλλά, ακόμα χειρότερα, επιτείνεται το αρρωστημένο κλίμα απαξίωσης της πολιτικής, υπονομεύεται το ήδη κλονισμένο δημοκρατικό πολίτευμα, και καθιερώνεται ο νόμος της δολοφονίας χαρακτήρων και των fake news ως κυρίαρχη πρακτική στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Επιπλέον, καταθέτοντας τέτοιου είδους «στοιχεία» στον βασικό πυλώνα της δημοκρατίας, το Κοινοβούλιο, με πρόσχημα την αποκάλυψη της «αλήθειας», επιχειρείται το ξέπλυμά τους ως προϊόντα αμφιβόλου νομιμότητας, και η νομιμοποίηση παράνομων μεθόδων μηχανισμών, ιδιωτικών και κρατικών «στρατών», απέναντι στις ορέξεις των οποίων νοιώθει -και είναι- απροστάτευτος κάθε πολίτης.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, σοβαρά ερωτηματικά δημιουργεί η επιμονή του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ν.Κοτζιά, στην πρότασή του, στο πλαίσιο της Συνταγματικής αναθεώρησης, η οποία αγνοήθηκε, να καθιερωθεί θεσμικός, κοινοβουλευτικός έλεγχος επί των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

Η ώρα της Δικαιοσύνης

Κανονικά, ο Π.Καμμένος θα πρέπει να καταθέσει αυτά τα «στοιχεία» στη Δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας εξάλλου θα κληθεί, αργά ή γρήγορα, δεδομένου ότι ο Ν.Κοτζιάς έχει υποβάλλει μήνυση σε βάρος του. Ο πρώην υπουργός Άμυνας, βέβαια, αν και την προηγούμενη εβδομάδα διερρήγνυε τα ιμάτια του ότι παραιτείται της βουλευτικής ασυλίας για να αντιμετωπίσει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών στα δικαστήρια, στη συνέχεια ανέκρουσε πρύμνη και ζητούσε να παραιτηθεί και ο Ν.Κοτζιάς της ασυλίας του.

Βέβαια, ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι η Δικαιοσύνη ζητά την άρση της ασυλίας σε βάρος κάποιου βουλευτή, ο οποίος ερευνάται ή κατηγορείται. Όχι για κάποιον που δεν κατηγορείται. Και για τον ίδιον, μετά τη μήνυση Κοτζιά, έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα. Εάν, η δίωξη ήταν σε βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών, τότε θα είχε δίκιο να ζητά κάτι τέτοιο. Τώρα, όμως, απλά ρίχνει ντουφεκιές στον αέρα.

Την ίδια στιγμή, ενώ θα περίμενε κανείς από τη Νέα Δημοκρατία να καυτηριάσει όλα όσα συνέβησαν στη Βουλή, έκπληξη προκάλεσε ότι, δια της εκπροσώπου της, Σοφίας Ζαχαράκη, ταυτίστηκε με τον Π.Καμμένο. Έτσι, και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κινούμενο ουσιαστικά στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρώην υπουργό Άμυνας, κάλεσε τον πρωθυπουργό να «δώσει εντολή να αρθεί η ασυλία όλων των εμπλεκομένων για να μάθουμε επιτέλους τι συνέβη».

Θεμιτή για την Πειραιώς, βέβαια, η λογική των ίσων αποστάσεων, αλλά όσο κι΄ αν εξυπηρετεί την αντιπολιτευτική συνθηματολογία, δεν φαίνεται να ταιριάζει στην προκειμένη περίπτωση.

Όπως και να’ χει, αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν συζητηθεί το θέμα στο Κοινοβούλιο. Ο Ν.Κοτζιάς, όχι μόνο έχει ζητήσει να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας, αλλά κυρίως να εξεταστεί το θέμα σύντομα, και όχι μετά τις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι’ αν αυτές γίνουν, κάτι που όπως φαίνεται μεθοδεύεται από κυβερνητικούς κύκλους.

Εξάλλου, τώρα, που, όπως λέγεται, ο πρωθυπουργός φέρεται να θέλει να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης, την πρόταση μομφής την οποία λέγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα υποβάλλει κατά του Π.Πολάκη, και με δεδομένο ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήδη έσπευσαν να καταδικάσουν την συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο Α.Τσίπρας μάλλον δεν θα ήθελε να έχει ανοικτό ένα από τα πολλά εσωτερικά μέτωπα που έχει ανοίξει με τους τακτικισμούς του. Στην προκειμένη, με τον Ν.Κοτζιά.

Πηγή: antinews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged