Νέα Δημοσκόπηση: Μπροστά η ΝΔ με 10,9 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτο το Κινάλ

Δημοσκοπήσεις
Μοιραστείτε το:

Interview: Προβάδισμα της ΝΔ με 10,9 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλαδικής δημοσκόπησης της εταιρείας Interview για λογαριασμό της Politic.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 33,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,3%. Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 12,3%, το ΚΚΕ στο 4,6%, η Ελληνική Λύση στο 4,5% και το ΜέΡΑ25 στο 3,2%. Το μοναδικό κόμμα που βλέπει μια μικρή αύξηση των ποσοστών του είναι ο Συνασπισμός Δημιουργία (1,5%).

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 46% εξακολουθεί να υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει 25%. Σημειώνεται πως οι πολίτες εξέφρασαν τη διαφωνία τους στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για προκήρυξη εκλογών, καθώς το 57,4% δεν θέλει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 35,7% συμφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δημοφιλία αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή

  • Στηνν πρώτη θέση της δημοφιλία παραμένει ο δημοφιλέστερος ς των αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το 47,9% να δηλώνει πως «έχει (μάλλον) θετική άποψη» για τον πρωθυπουργό.
  • Στη δεύτερη θέση είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον οποίο το 42,9% έχει θετική άποψη.
  • Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με 28,4%.
  • Ακολουθούν ο Δ. Κουτσούμπας (27,7%), ο Κ. Βελόπουλος (14,9%) και ο Γ. Βαρουφάκης (13,1%).

Κορωνοϊος, οικονομία και ακρίβεια τα μεγαλύτερα προβλήματα

Την ίδια ώρα ο κορωνοϊός παραμένει η μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας (23%), αν και ο βαθμός προβληματισμού που προκαλεί έχει υποχωρήσει από την έναρξη της πανδημίας. Η ελληνική οικονομία προβληματίζει στον ίδιο βαθμό (23%) όσο και η πανδημία καθώς όπως φαίνεται, οι πολίτες κρίνουν ότι το ελληνικό οικονομικό μοντέλο παραμένει αδύναμο και δεν καταφέρνει να λύσει τις παθογένειές του. Ακολουθεί η ακρίβεια (17%), η τουρκική προκλητικότητα (10%) και η ανεργία (9%).

Εμβολιασμός και υποχρεωτικότητα

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον εμβολιασμό και το ζήτημα της υποχρεωτικότητας συνεχίζει να απασχολεί τους πολίτες, αν και είναι φανερό ότι πολλοί ελπίζουν σε ένα γρήγορο ξέσπασμα και στη συνέχεια αποκλιμάκωση της «Όμικρον». Ωστόσο, η πλειοψηφία (65,3%) συνεχίζει να ζητά την επέκταση της υποχρεωτικότητας.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged