Νάντια Γιαννακοπούλου: Το κύμα ακρίβειας ροκανίζει τον προϋπολογισμό τον χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικά οικογενειών.

Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Στην συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, τοποθετήθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η κα. Γιαννακοπούλου στην εισαγωγή της ομιλίας της αναφέρθηκε στα πρόσφατα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ για την οικονομία, όπου επισήμανε ότι αν και τα στοιχεία εμφανίζουν μια ελαφρά κάμψη του πληθωρισμού, οι επιμέρους δείκτες αποδεικνύουν ότι το κύμα ακρίβειας παραμένει απολύτως αμείωτο, ροκανίζοντας τον προϋπολογισμό τον χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικά οικογενειών.

Εν’ συνεχεία η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, άσκησε κριτική στον τρόπο που η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ακρίβεια καθώς αποδεικνύεται στην πράξη ότι τα μέτρα που λαμβάνει, είναι ημίμετρα και απολύτως αναποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Ταυτόχρονα κάλεσε την Κυβέρνηση να μειώσει το ΦΠΑ στα είδη ευρείας κατανάλωσης και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, μέτρα που θα είχαν άμεσο αντίκτυπο στην τσέπη των πολιτών. Ενώ τόνισε την ανάγκη διενέργειας πραγματικών ελέγχων, αφού ανεξάρτητα των ισχυρισμών της Κυβέρνησης, η αίσθηση που κυριαρχεί είναι η ότι οργιάζει η αισχροκέρδεια σε πολλά προϊόντα.

Αναφερόμενη στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, η κα. Γιαννακοπούλου, εξήγησε ότι παρ’ ότι το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου Πεδίου είναι ένα έργο μεγάλης αναπτυξιακής και γεωστρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας, η συμφωνία που έφερε η Κυβέρνηση προς ψήφιση στην Βουλή δεν μπορεί να υπερψηφιστεί, καθώς ενσκήπτουν λόγοι διαφάνειας και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. Η τροποποιημένη σύμβαση εξακολουθεί να διατηρεί την αλλοίωση όρων της προκήρυξης του διαγωνισμού του 2016 και δεν επιφέρει ουσιώδεις αλλαγές σε όλα αυτά τα οποία το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα είχε επισημάνει κατά την συζήτηση της αρχικής συμφωνίας.

Μοιραστείτε το:
Tagged