Μην εκτίθεστε κα Κεραμέως: Πάντα υπήρχε σεξουαλική παρενόχληση μαθητών… αλλά την έκρυβαν κάτω από το χαλί…

Κοινωνία Υπουργείο Παιδείας
Μοιραστείτε το:

Αποκάλυψη – σοκ από Κεραμέως: Έρχονται στο υπουργείο Παιδείας καταγγελίες από σχολεία για σεξουαλική παρενόχληση. Το υπουργείο Παιδείες δέχτηκε καταγγελίες μετά την κατάθεση ψυχής που έκανε η Μπεκατώρου.

Κεραυνός εν αιθρία για μερίδα της κοινωνίας, όχι όμως για τη εκπαιδευτική κοινότητα, τόσο της Α/θμιας και δευτεροβάθμιας, όσο και της τριτοβάθμιας  εκπαίδευσης που αποτελούσε και αποτελεί το σκοτεινό και ανομολόγητο μυστικό της…

Σε ότι αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα όσα συμβαίνουν στην σχέση «Καθηγητή εφέντη – φοιτητριών», ξεπερνά τα όσα γνωρίζει η κοινωνία σήμερα για την υπόθεση Λυγνάδη και τα όσα έρχονται στην δημοσιότητα για τις αρρωστημένες εκβιαστικές πρακτικές του ως σεξουαλικού αρπακτικού, με όλους  να ποιούν την νήσσα…. Ας είναι πρόκειται για καταστάσεις μεταξύ ενηλίκων, έστω και σε ρόλους εξουσιαστών και εξουσιαζόμενων, ενηλίκων που εναπόκειται στους ίδιυς να τινάξουν από πάνω τους τον φόβο και να δημοσιοποιήσουν όσα βιώνουν, εκθέτοντας τους «εξουσιαστές» τους στην χλεύη και όχι μόνο του κοινωνικού διασυρμού…

Όταν όμως πρόκειται για μικρά παιδιά και εφήβους, τα πράγματα  αλλάζουν και είναι χρέος τη πολιτείας, όχι μόνο να τα αντιμετωπίσει σε υπερθετικό βαθμό αλλά και να τα δώσει στην δημόσια περιφρόνηση και τον διασυρμό… Να καταστήσει τους θύτες… διαπομπέα «θύματα» της κοινής γνώμης που το μόνο  κέρδος τους να είναι η διαρκής και ανασφαλής θεώρηση της ουράς τους… για όποιον κατανοεί την συγκεκριμένη φράση…

Και μπορεί η υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως να δηλώνει ότι μετά την γενναία κίνηση Μπεκατώρου  φθάνουν στο υπουργείο καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση μαθητών, -οι δηλώσεις της παρουσιάζονται στην συνέχεια-, που παραπέμπονται αρμοδίως για διερεύνηση, δε είναι όμως έτσι τα πράγματα, αλλά αντίθετα αυτό το περίφημο πλέον «παραπέμφθηκε η υπόθεση αρμοδίως για διερεύνηση και απόδοση τυχόν ευθυνών» είναι απλά ο παγιωμένος τρόπος  για να μπουν υποθέσεις αυτής της κατηγορίας κάτω από το χαλί, να αποσιωπηθούν τα γεγονότα και να αποδοθούν στην κοινωνία οι «αδίκως» κατηγορηθέντες θύτες ως λευκές περιστερές, ενίοτε και κατά πλειοψηφία αρσενικές, ενίοτε όμως και θηλυκές…. Όχι για τα θύματα, ποτέ δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία δράση, έστω και πρόβλεψη για την στήριξή τους…. Σ’ αυτά πάντα απονέμεται το γνωστό «τα’θελε ο κ@λος» τους…

Όσο γι τα στοιχεία των θυτών ή καλύτερα των σεξουαλικών αρπακτικών,… έεεε.. εδώ υπάρχουν τα προσωπικά δεδομένα τους που τα προστατεύει… Αντί να υπάρχει δημόσιος διασυρμός τους… «Ομερτά» για χάριν της κοινωνικής ειρήνης και της προστασίας της οικογένειας των θυτών και προσοχή όχι των θυμάτων… Πως το λένε…; «ζητάμε την προστασία και τον σεβασμό της ιδιωτικότητας και της οικογενειακής ζωής ΜΑΣ»

Παρεμπιπτόντως, τα όργανα στα οποία παραπέμπονται αρμοδίως τα περιστατικά σεξουαλικής απρενόχλησης, μαθητών αλλά και καθηγητών, κατ ατην αναφορά της κας Κεραμέως, είναι τα οικεία συλλογικά όργανα, -ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ,ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ-, που ουδέποτε, αν δεν υπήρχε δικαστική καταδικαστική απόφαση, τιμώρησαν τους δράστες τέτοιων υποθέσεων. Κι μην εκπλαγείτε, εισηγητές σε όλες αυτές τις υποθέσεις είναι κατά διαβολική σύμπτωση πάντα ή σχεδόν πάντα οι αιρετοί του κλάδου, δηλαδή οι συνδικαλιστές….

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα…

α) Η πρόσφατη υπόθεση του 62χρονου φιλόλογου της Γ΄Αθήνας που ασελγούσε σε ανήλικο μαθητή ΑμεΑ: Ουδέποτε 1) η τοπική συνδικαλιστική Οργάνωση, 2) η οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευση και 3) η Διεύθυνση του σχολείου στο οποίο υπηρετούσε ο 62χρονος, προχώρησαν σε δημοσιοποίηση των στοιχείων του δράστη και σε κάθε περίπτωση σ διευκρινίσεις για το ποιος είναι  ο συλληφθείς με αποτέλεσμα, να υπάρξει ταπείνωση  ιδιαίτερα επώδυνη για συνάδελφό του που έχει την ατυχία να έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο, την ίδια ειδικότητα και να υπηρετεί σε ταυτόρυθμο Λύκειο, στην ίδια εκπαιδευτική περιφέρεια, όχι όμως στην ίδια πόλη, όπως αποδόθηκε με την δημοσιοποίηση της υπόθεσης… Η στήλη προς αποκατάσταση της αλήθειας παρουσιάζει σήμερα τα πραγματικά στοιχεία του συλληφθέντα: Πρόκειται για τον Φιλόλογο Γιώργο Κ… 62 χρονών που υπηρετούσε μέχρι την σύλληψη του στο 2ο Λύκειο Αγίας Βαρβάρας…

β) Η υπόθεση του Καθηγητή Μουσικής αποσπασμένου σε ομογενειακό Γυμνάσιο της Νέας Υόρκης που κατηγορήθηκε από το FBI για «Παιδεραστία» σε βάρος ανήλικων μαθητριών του… Ο συγκεκριμένος  «κύριος» διέφυγε, -παρά την σχετική απαγόρευση των αμερικάνικων δικαστικών αρχών προκειμένου να δικασθεί στην Νέα Υόρκη-, στην Ελλάδα και ω του θαύματος επανήλθε στην οργανική θέση που κατείχε σε σχολείο της Γ’ Αθήνας… και μάλιστα Γυμνάσιο, δηλαδή  σχολείο ανήλικων μαθητών…

Παρόλο, όμως, που ο φάκελος του, αυτός της παιδεραστίας σε βάρος μαθητριών του, διαβιβάστηκε με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης από το ελληνικό Προξενείο της Νέας Υόρκης, στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, αυτή αντί να τον διαβιβάσει με την σειρά της στην αρμόδια εισαγγελία Αθηνών για τη αναζητήσει των τυχόν ποινικών ευθυνών του δράστη, τον παρέπεμψε στο οικείο ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας, που μετά από συνοπτική διαδιακσάι και με βασικό εισηγητή τον αιρετό του κλάδου αθώωσε τον φερόμενο ως δράστη παιδεραστίας ανήλικων μαθητών του…

Τέτοιου επιπέδου και χαρακτήρα υποθέσεις  που έφθασαν ως καταγγελίες στα οικεία συλλογικά όργανα, τους Διευθυντές σχολείων ενίοτε και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, ή δεν φθάνουν ποτέ λόγω του φόβου των Διευθυντών  ότι θα στιγματισθεί η σχολική μονάδα τους, είναι υπερβολικά πάρα πολλές… Το σημαντικό, κα Κεραμέως μας, είναι ότι σχεδόν όλες καταλήγουν κάτω από το χαλί της εισόδου των σχολείων και των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης…

Γι’ αυτό κα Κεραμέως…μας…, παρακαλείσθε «ΠΡΑΞΕΙΣ», ΠΡΑΞΕΙΣ και όχι λόγια… και προσοχή μην εκτίθεσθε..

«Επίκουρος»

——————-

Σε μία αποκάλυψη που προκαλεί ανησυχία  και αναμένεται να συζητηθεί το επόμενο διάστημα προχώρησε σήμερα η υπουργός Παιδείας. Μιλώντας στο περιοδικό Down Town, η υπουργός Παιδείας απάντησε στο ερώτημα αν φτάνουν καταγγελίες στο υπουργείο Παιδείας για σεξουαλική παρενόχληση.

Η κ. Νίκη Κεραμέως απάντησε πως «μετά το πρώτο περιστατικό της Σοφίας Μπεκατώρου άρχισαν να δημοσιοποιούνται ή να μας αποστέλλονται κάποιες καταγγελίες που αφορούν διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης». Η ίδια, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι «βεβαίως αυτές (σ.σ οι καταγγελίες) προωθούνται αρμοδίως για πλήρη διαλεύκανση».

Ο φιλόλογος στην Δυτική Αττική

Yπενθυμίζετε πως δεν έχει περάσει καιρός από τότε που ξέσπασε η είδηση με τον 62χρονο εκπαιδευτικό που φέρεται να διέπραξε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο συγγενικό του πρόσωπο, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας.

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός τέθηκε σε αργία, ενώ η  διαδικασία κινήθηκε μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 62χρονος φιλόλογος από το Χαϊδάρι, καθηγητής ειδικής αγωγής, κακοποιούσε 15χρονο μαθητή επί επτά χρόνια, από τότε δηλαδή που το παιδί ήταν 8 χρόνων, εκμεταλλευόμενος τη συγγένεια που είχε μαζί του, αλλά και το γεγονός ότι έμεναν σε διπλανά σπίτια. Ο 62χρονος συνελήφη χθες, Σάββατο, έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση που κατατέθηκε από τους γονείς του 15χρονου μαθητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής ειδικής αγωγής, που κακοποιούσε τον μαθητή από όταν ήταν οκτώ χρονών, συνδεόταν με μακρινή συγγένεια με την οικογένειά του και για το λόγο αυτό ο ανήλικος πήγαινε αρκετές φορές στο σπίτι του καθηγητή, όπου και ασελγούσε σε βάρος του. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 15χρονος, ο 62χρονος φέρεται να τον κακοποίησε σπίτι του, ακόμα και μπροστά σε τέσσερα άλλα άτομα.

Οι αστυνομικοί, που προχώρησαν στη σύλληψη του καθηγητή έπειτα από το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, κατάσχεσαν τον υπολογιστή και το κινητό του, για να ερευνήσουν τις συνομιλίες του, αλλά και να διαπιστώσουν αν υπήρξαν και άλλα θύματα του 62χρονου.

Σοκάρουν τα στοιχεία για την κακοποίηση παιδιών στην Ελλάδα: Ένας βιασμός κάθε εβδομάδα το 2020

Σοκ προκαλούν και  τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στην χώρα μας, αφού όπως προκύπτει, το 2020 κάθε εβδομάδα και ένας ανήλικος έπεφτε θύμα βιασμού.

Μάλιστα, την τελευταία πενταετία, κάθε χρόνο τουλάχιστον 43 παιδιά βίωναν τον βιασμό σώματος και ψυχής κάθε χρόνο.

Όπως δημοσίευσε η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, οι ανατριχιαστικοί αριθμοί προκύπτουν από στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., μόνο από τις περιπτώσεις που καταγγέλλονται σε υπηρεσίες της, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό τους παραμένει στο «σκοτάδι». Μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια οι αντίστοιχες υποθέσεις με τις οποίες έχουν ασχοληθεί η ΕΛ.ΑΣ. ξεπερνούν τις 1.000 και αφορούν σε βιασμό, απόπειρα βιασμού, αποπλάνηση, κ.α. με τα θύματα να φτάνουν τα 1.181.

Οι παραπάνω αριθμοί, ωστόσο δεν αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος στην χώρα μας αφού υπάρχουν αντίστοιχα θύματα τα οποία δεν βρήκαν το σθένος, ή δεν είχαν την δυνατότητα να απευθυνθούν στις αρχές.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως το 2020 τα ανήλικα θύματα βιασμού αυξήθηκαν κατά 82% σε σχέση με το 2016. Δραματικά μεγάλα είναι και τα νούμερα όσον αφορά στις υποθέσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και ασέλγειας, που μόνο τον περασμένο χρόνο έφτασαν τις 82 με θύματα 95 ανήλικα παιδιά.

Εκτός από τις περιπτώσεις βιασμών και ασέλγειας, οι αρμόδιες υπηρεσίες τις ΕΛ.ΑΣ. διαχειρίστηκαν μέσα στο 2020 και 53 υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων, με τα θύματα να φτάνουν τα 63. Από το 2016, ο αριθμός των δηλωμένων περιστατικών που έχει καταγράψει η Αστυνομία φτάνει τα 327, με τα θύματα να αγγίζουν τα 370, περισσότερα από 70 τον χρόνο.

Παράλληλα μέσα στο 2020, υπήρξαν 13 υποθέσεις όπου γονείς εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους σε οικεία άτομα, εκπαιδευτικούς, κληρικούς ή γιατρούς, και αυτά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά. Σε 2 άλλες περιπτώσεις, δράστες ασέλγησαν εις βάρος ανηλίκων που για λόγους υγείας δεν μπορούσαν να αντισταθούν.

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged