Ημέρα Μεγαλόφωνης Ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγάλεω

Αιγάλεω
Μοιραστείτε το:

Με μία συμβολική εκδήλωση συμμετείχε φέτος ο δήμος Αιγάλεω στην ετήσια καμπάνια φιλαναγνωσίας, η οποία έχει σκοπό να ενθαρρύνει τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία μέσα από την αφήγηση. Στο πλαίσιο της “Παγκόσμιας Ημέρας Μεγαλόφωνης Ανάγνωσης” (“World Read Aloud Day”) που εορτάζεται κάθε χρόνο, μαθητές και οι καθηγητές του φροντιστηρίου ξένων γλωσσών Success επισκέφθηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγάλεω στις 5 Φεβρουαρίου 2020. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης, ενημερώθηκαν για τις λειτουργίες της, διάβασαν δυνατά αγγλικά βιβλία και μοιράστηκαν από κοινού ιστορίες με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και της δημιουργικότητας. Η πρωτοβουλία της Ημέρας Μεγαλόφωνης Ανάγνωσης έδωσε μία πολύ καλή ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο του βιβλίου.

Η βιβλιοθήκη, προσβάσιμη για επίσκεψη καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αποτελεί το κατ’ εξοχήν μέρος για βιωματική μάθηση, ώστε το παιδί να έρθει πιο κοντά στο βιβλίο, αναφέρει ο Γιώργος Στεφανάκος, διευθυντής του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω. Στο 8ο σχολείο μεταξύ άλλων γίνονται προετοιμασίες για να θεσπιστεί ειδική ώρα μαθήματος για την εξοικείωση των παιδιών με το περιβάλλον και τις δυνατότητες της βιβλιοθήκης.

Όμως η ανάγνωση δεν περιορίζεται μόνο στα παιδιά, καθώς η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγάλεω περιμένει και τους ενήλικους, παραμένοντας ανοιχτή σε κάθε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης και ευρύτερα. Λίγα λεπτά αφήγησης την ημέρα αρκούν για να αγαπήσουμε τα βιβλία και να διαβάζουμε περισσότερα λογοτεχνικά κείμενα υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να επισκεφτούν τη βιβλιοθήκη της πόλης.

 

Μοιραστείτε το:
Tagged