Μεγάλες Ελληνίδες σταρ του κινηματογράφου σε σπάνιες γυμνές φωτογραφίες (φωτο)

Φωτογραφία
Μοιραστείτε το:

Αρκετοί ίσως να θεωρούν την εποχή των ασπρόμαυρων ελληνικών ταινιών ως την “εποχή της αθωότητας”, όπου δεν υπήρχε γυμνό και βωμολοχίες στις ταινίες και όλα έμοιαζαν να καλύπτονται από ένα πέπλο σεμνότητας. Η αλήθεια είναι πως τότε οι καιροί ήταν αλλιώς, αυτό όμως δεν εμπόδισε τις σταρ εκείνης της εποχής να κάνουν αισθησιακές φωτογραφήσεις οι οποίες ακόμα και σήμερα προκαλούν αίσθηση.

Ρίκα Διαλυνά

Η μοιραία του ελληνικού κινηματογράφου, έχοντας αποκτήσει τον τίτλο της Σταρ Ελλάς το 1954 στην ηλικία των 20 ετών και την 5η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος, ήταν πάντα μπροστά από την εποχή της. Μέσα σε ένα κλίμα συντηρητισμού, τόλμησε να προβάλλει τον πιο απόκρυφο εαυτό της.

Sexy φωτογράφηση από τα δοκιμαστικά της ταινίας «Διάλογοι εταίρων» το 1966. Μια ταινία που ανέλαβαν να γυρίσουν Αμερικάνοι παραγωγοί με θέμα την Αρχαία Ελλάδα, η οποία όμως στο τέλος δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Έλενα Ναθαναήλ

Μια ακόμα αιθέρια παρουσία των δεκαετιών του 60 και του 70, ήταν αναμφισβήτητα η πανέμορφη και καλλίγραμμη Έλενα Ναθαναήλ. Οι γυμνές της εμφανίσεις στην ταινία “Η Αναζήτησις” και στα περιοδικά της εποχής, έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό των αντρών.

Μια αποκαλυπτική φωτογραφία από τα δοκιμαστικά της ταινίας «Διάλογοι εταίρων» το 1966, όπου συμμετείχε και η Ρίκα Διαλυνά.

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, η Εθνική μας Σταρ εκτός από τις εκατοντάδες ταινίες της και το βαρύ της όνομα, άφησε πίσω της και κάποια αποκαλυπτικά πλάνα…

Η Αλίκη, στην θρυλική ταινία του 1981 «Κατάσκοπος Νέλλη»

Ζωή Λάσκαρη

Η Ζωή Λάσκαρη ξεχώρισε από τις συναδέλφους της, με την άνεσή της να ποζάρει γυμνή στο φακό, τόσο σε νεαρή ηλικία, όσο και μεγαλύτερη, στο περιοδικό Playboy.

Με 32 χρόνια καθυστέρηση, η ελληνική έκδοση του Playboy βρήκε στο σώμα της 41χρονης τότε Ζωής Λάσκαρη τη μούσα της έμπνευσής του.

Ήταν Οκτώβριος του 1985 όταν η ηθοποιός εμφανιζόταν στο εξώφυλλο του περιοδικού εγκαινιάζοντάς το ως η πρώτη Ελληνίδα σταρ που ποζάρει με την περιβολή της Εύας.

Άννα Φόνσου

Η Άννα Φόνσου καθιερώθηκε στη μεγάλη οθόνη ως μια από τις πιο τολμηρές ηθοποιούς της εποχής, συμμετέχοντας σε αρκετές αισθησιακές ταινίες.

Η Άννα Φόνσου μαζί με τον Φαίδων Γεωργίτση στην ταινία του 1972 «Πιο θερμή κι απ΄τον ήλιο»

Παρά τις τολμηρές εμφανίσεις τους και τα αυστηρά ήθη της εποχής, οι ηθοποιοί αυτές δεν «κακοχαρακτηρίστηκαν» και δεν ταυτίστηκαν με το γυμνό, αντιθέτως συνέχισαν την καριέρα τους με επιτυχία, στον κινηματογράφο το θέατρο και αργότερα την τηλεόραση.

Πηγή: perpetual.gr, to10.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged