Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν φροντίδα και περίθαλψη για τα αδέσποτα

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Να γίνει αποδεκτό το αίτημα μετακίνησης πολιτών για σίτιση ζώων

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου συμφωνεί με τις ανησυχίες της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων, οι οποίες θεωρούν ότι οι εξαγγελίες του κ. Χαρδαλιά σχετικά με τη σίτιση και φροντίδα χιλιάδων ζώων κάθε είδους σε όλη τη χώρα δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης για αδέσποτα και δεσπόζομενα ζωντανά πλάσματα.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν οικόσιτα ζώα εντός και εκτός ορίων του δήμου που χρειάζεται να σιτίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην πεθάνουν από την πείνα όπως και υπάρχουν φιλόζωοι που μέχρι πρότινος τάιζαν αδέσποτα ζώα σε διάφορες περιοχές και τώρα αδυνατούν να προσφέρουν έργο αφού οι Δήμοι δεν ανταποκρίνονται με βεβαιώσεις.  Επίσης τα μαγαζιά εστίασης που τάιζαν κατά τόπους αδέσποτα ζώα είναι κλειστά.

Επειδή το ζήτημα είναι υπαρκτό και πολύ σοβαρό καλούμε, τη δημοτική αρχή και την πολιτική προστασία του δήμου να πραγματοποιήσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκδοθούν βεβαιώσεις κίνησης για τους δημότες που σιτίζουν και φροντίζουν ζώα και να διευκολυνθεί με κάθε τρόπο η μετακίνηση τους για αυτό το σκοπό.

Επίσης θεωρούμε αναγκαίο να υπάρξει επικοινωνία και συντονισμός με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής.

 Δεν αρκεί η ατομική ευθύνη. Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν φροντίδα για τα αδέσποτα.

Μοιραστείτε το:
Tagged