Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9 Ιουλίου 2020

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Ο χρόνος που κέρδισε ο λαός μας που σε ένα μεγάλο βαθμό η κυβέρνηση του είπε “κλείσου σπίτι και κόψε το λαιμό σου” δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για να στηριχθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας σε κρίσιμους χώρους, να εξασφαλιστεί η διενέργεια μαζικών τεστ στον πληθυσμό.

Ταυτόχρονα έχουμε ένα νέο πρωτόγνωρο κύμα εξαθλίωσης από την καπιταλιστική κρίση που ήδη βιώνουμε.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεδρίασε διά ζώσης για πρώτη φορά μετά από 5 μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου στις 9 Ιουλίου. Κατά τη συνεδρίαση του οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν τις εξής τοποθετήσεις:

Για τη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων της πόλης: Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης υπογράμμισαν ότι: “Αυτό δεν γίνεται με διαφημιστικές καμπάνιες τύπου ”ψωνίστε από το Περιστερί”, αυτό δεν είναι στήριξη. Και μεις στο Περιστέρι ψωνίζουμε, δεν πάμε στο Μιλάνο. Αλλά εδώ αυτοαπασχολούμενοι δεν κατάφερε να ξανανοίξουν τα μαγαζιά τους ή ήδη τοους πνίγουν οι λογαριασμοί. Χρειάζεται συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης από το Δήμο όπως για παράδειγμα η απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τους τελευταίους 6 μήνες. Έχουμε καταθέσει αναλυτική πρόταση εδώ και 4 μήνες. Τότε μας είπατε πως μελετάτε τα οικονομικά στοιχεία, σήμερα ακόμα δεν έχετε πει τίποτα συγκεκριμένο”. Η απάντηση της Διοίκησης ήταν πως θα μειώσει το τέλος τραπεζοκαθισμάτων αλλά δεν θα μειώσει τα Δημοτικά τέλη (!!!) γιατί περιμένει να δει που θα πάνε τα 32 δις € του πακέτου στήριξης της ΕΕ.

Για την κατάσταση στα σχολεία: Στην παρέμβαση τους οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφεραν: “Το Σεπτέμβρη ανοίγουν και θα βρεθούμε μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις αν δεν παρθούν μέτρα που σχετιζονται με την υλικοτεχνική υποδομή άρα και με τους όρους υγιεινής. Γιατί δεν μπορείς να λές στα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους αλλά να μην έχει το σχολείο βρύσες. Αυτά καταγγέλουν επώνυμα πρόεδροι συλλόγων γονέων από το 7ο, 10ο, 5o Λύκειο, το 6ο Γυμνάσιο. Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που είναι ανοιχτά στα σχολεία όπως το θέμα της σίτισης του Καλλιτεχνικού σχολείου ή η σύμβαση καθαριότητας”. Η απάντηση της Διοίκησης ήταν γενικόλογη με έμφαση στο ότι το μεγάλο πρόβλημα στα σχολεία είναι οι φθορές που προκαλούν οι μαθητές (!!!)

Για ζητήματα δημόσιας υγείας που σχετίζονται με τους όρους ζωής των κατοίκων: “Το ελλεινό νομοσχέδιο που πέρασε η κυβέρνηση αμέσως μετά την πανδημία και νομιμοποιεί 25 Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμάτων σε όλη την Αττική εκ των οποίων και ο ΣΜΑ Περιστερίου που έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι μέσα στο κέντρο της πόλης” τόνισαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η Διοίκηση απάντησε πως η η λύση του ΣΜΑ είναι η πιο ωφέλιμη υγειονομικά και οικονομικά (!!!)

Συνέχισαν πως “…ζητήματα δημόσιας υγείας είναι και άλλα όπως το θέμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Μπουρνάζι. Θέμα για το οποίο έχει πάρει καταδικαστική απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά ο Δήμος δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ούτε να την κατεβάσει ούτε να ανακαλέσει την άδεια που είχε δώσει”. Η Διοίκηση απάντησε πως ο μόνος τρόπος για να κατέβει η κεραία (σημείωση δικής μας: που η ίδια αδειοδότησε) είναι ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής (!!!) γιατί το νομοθετικό πλαίσιο είναι υπέρ των εταιριών κινητής τηλεφωνίας

Για τη στήριξη των Δημόσιων μονάδων Υγείας της Περιοχής: Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν: “…Ήρθε η ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο να βάλει φωνή αλλιώς η Δημοτική Αρχή θα είναι ασυγχώρητη. Να βάλει φωνή για να στελεχωθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Να ενισχυθούν τα 2 Κέντρα Υγείας, το Αττικό Νοσοκομείο και το Λοιμωδών το οποίο άνοιξαν όταν το χρειάστηκαν και το ξανάκλεισαν. Είναι ανεπίτρεπτη η συνέχιση της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής που στηρίζεται στην αλληλοδιαφήμιση ιδιωτικών μονάδων υγείας οι οποίες μέσα στην πανδημία όχι απλά δεν επιτάχθηκαν αλλά η κυβέρνηση τους έκανε και δωράκια. Στο Περιστέρι είχαμε το γνωστό τραγικό παράδειγμα της ιδιωτικής κλινικής Ταξιάρχαι με απολογισμό 13 νεκρούς. Εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα ρίξουμε το φταίξιμο έστω και σε έναν από τους 150 εργαζόμενους που δουλεύουν στην κλινική αυτή και πρέπει να ταίσουν τις οικογένειες τους. Και να μην διανοηθεί η κυβέρνηση να τα βάλει μαζί τους. Η δημοτική αρχή όμως πρέπει τώρα να κόψει κάθε επαφή γιατί θυμίζουμε ότι δεν πάει πολύς καιρός που σε κοινές εκδηλώσεις αλληλοσυγχαιρόσασταν με ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών μεταξύ των οποίων και οι Ταξιάρχαι λέγοντας τους “ευχαριστούμε πολύ που μας βοηθάτε”, στο site του Δήμου είναι ακόμα αναρτημένη η διαφήμιση για τους Ταξιάρχαι με τα “προνομιακά πακέτα που προσφέρει για τους δημότες Περιστερίου”. Μέχρι σήμερα δεν είπατε μισή κουβέντα πολιτικής αυτοκριτικής, ξαναλέμε πολιτικής γιατί τα ανθρώπινα λάθη που έχουν γίνει μπορεί να ξαναγίνουν και είναι αναπόφευκτα”. Η Διοίκηση απάντησε κυνικά και εξοργιστικά ότι καλά έκανε και ευχαριστούσε τους ιδιώτες από τους οποίους έπαιρνε προσφορές και ότι από κει πέρα δεν έχει καμία εμπλοκή.

Μοιραστείτε το:
Tagged