Λαϊκές αγορές Αττικής: εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός λειτουργία τους από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Αττική
Μοιραστείτε το:

Υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο νέος κανονισμός λειτουργίας για τις λαϊκές αγορές.

Σκοπός της σύνταξης του νέου κανονισμού λειτουργίας είναι αφενός η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών και αφετέρου τόσο η προστασία του καταναλωτικού κοινού όσο και η δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη δραστηριοποίηση όλων των πωλητών, επαγγελματιών και παραγωγών, συμβάλλοντας έτσι από κοινού στη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος όλων.

Με σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αντιπεριφερειάρχης Λαϊκών Αγορών, Σταύρος Μελάς, επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο Κανονισμό, προσαρμοσμένο στη νομιμότητα που επιβάλλει ο νόμος 4849/20121 αλλά και με πολλά κεφάλαια που γράφτηκαν από τη Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες όλων των πωλητών.

Επίσης, ο κ. Μελάς υπογραμμίζει ότι το τελικό κείμενο ρυθμίζει όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των αγορών, τις υποχρεώσεις, τα δικαιώματα των πωλητών, αλλά και τις σχέσεις τους με τους καταναλωτές και πως σε κάθε περίπτωση πρόκειται για το αποτέλεσμα διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Λαϊκές αγορές: «Σύγχρονος κανονισμός, προσαρμοσμένος στη νομιμότητα»

Υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας. Όπως είπα στην εισήγηση μου, είναι ένας σύγχρονος Κανονισμός, προσαρμοσμένος στη νομιμότητα που επιβάλλει ο Νόμος 4849/20121 αλλά και με πολλά κεφάλαια που γράφτηκαν από την Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες των πωλητών.

Ο Κανονισμός ρυθμίζει όλα τα θέματα που αφορούν την λειτουργία των αγορών, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των πωλητών, τις σχέσεις τους με τους καταναλωτές.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged