Κύριοι Κ.Μητσοτάκη και Τ.Θεοδωρικάκο «ΝΤΡΟΠΗ» – Για άλλα σας εκλέξανε και όχι να καλύπτετε «λοβητούρες» Δημάρχων και μάλιστα αναδρομικά!!!

Πολιτικά Κόμματα Υπουργείο Εσωτερικών
Μοιραστείτε το:

Συνεχίζεται η πρακτική του «ξεπλύματος» των δημάρχων και της απόλυτης «ασυλοποίησης» και προστασίας τους, από τον ΥΠΕΣ κο Θεοδωρικάκο, ενώ πλέον ο κος Υπουργός έχει και την απόλυτη στήριξη των κομμάτων Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και εξ συμπαραστάσεως το κραυγάζων για πλήρη νομιμότητα ΚΚΕ. Βλέπετε η προστασία των δικών τους παιδιών (βλέπε δημάρχων) δεν είναι απλώς αναγκαίο κακό, αλλά α[ποτελεί την βασική τους προτεραιότητα. Κι έπειτα μιλάνε για την διαπλοκή και διαφθορά του οικογενειακού και κομματικού συστήματος που έχει εγκαταστήσει στην Τουρκία ο «σύντροφος» Ερντογάν…

Για να μην τα ρίχνουμε, όμως, όλα στους «συντρόφους» Μητσοτάκη και Θεοδωρικάκο, όπως και τους αδέκαστους και «δίκαιους» βουλευτές, να αναφέρουμε ότι προηγείτε πάντα  η αδέκαστος Ελληνική Δικαιοσύνη και μάλιστα αυτή που βρίσκετε στο υψηλότερο σκαλί του ελληνικού δικαστικού συστήματος. Αυτή η τυφλή, -ή μήπως μονόφθαλμη-, θεά εξετάζει πάντα, εν τη σοφία της τα πεπραγμένα των Δημάρχων που φθάνουν στους υπηρέτες-λειτουργούς της και απονέμει σ’ αυτούς τα πρέποντα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, -που περιέργως δεν απασχόλησε καθόλου την δημοσιότητα, ούτε θετικά, ούτε αρνητικά-, διάσημου ανά την Ελλάδα και διαχρονικού Δημάρχου της Δυτικής Αθήνας, που «δικάστηκε» για «αναιτιολόγητο χρήμα» ως έσοδό του για σειρά 10 ετών που έφθανε συνολικά τα 3 εκατ.  ευρώ, αδίκημα που κατά την κοινή έκφραση των ΜΜΕ και των Social Media  εκφέρεται ως «ξέπλυμα μαύρου ή αδήλωτου χρήματος».

Οι σοφοί λοιπόν λειτουργοί της δικαιοσύνης που εξέτασαν την υπόθεση του συγκεκριμένου πολύ πετυχημένου δημάρχου, αποφάνθηκαν ότι το κατηγορητήριο με το οποίο παραπέμφθηκε ενώπιόν τους για να κριθεί, δεν ήταν το πρέπον και έπρεπε να τροποποιηθεί καταλλήλως.

Το μετέτρεψαν κατά τα προβλεπόμενα από μη νόμιμη αιτιλόγηση απόκτησης χρήματος σε  «εκπρόθεσμη» δήλωση προσωπικών εσόδων, δεν εξέτασαν καθόλου την ουσία του αρχικού κατηγορητηρίου και έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο, δεχόμενοι ότι  η «μη εμπρόθεσμη δήλωση του συγκεκριμένου ποσού των 3 εκατ. ευρώ επί μία δεκαετία» ενέπιπτε στις διατάξεις περί παραγραφής του συγκεκριμένου (νέου) αδικήματος.

Τώρα το «αν ο συγκεκριμένος Δήμαρχος» ακόμη πανηγυρίζει για την «ΑΘΩΩΣΗ» είναι  όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «αλλουνού παππά ευαγγέλιο» και σε κάθε περίπτωση εμπίπτει στις πρακτικές επικοινωνιακής πειθούς ή κατ’ άλλους, προπαγάνδας που εφαρμόζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία από το σύστημα Ερντογάν στην Τουρκία. Κι αυτός θηριώδη ποσοστά πετυχαίνει στις εκλογές, όπως ο αγαπητός μας δήμαρχος.

Διαβάστε λοιπόν πως συνέπλευσαν χάριν της «λεύκανσης» τα τρία μεγάλα κόμματα… αλλά μην φρικάρετε, έτσι είναι πλέον τα πράγματα, ανεξάρτητα το τι πολιτικά και άλλου τύπου φούμαρα πουλάνε στους πολίτες οι ηγέτες και οι βουλευτές τους. Σημασία έχει «να κυκλοφορεί» το ΧΡΗΜΑ, ανεξάρτητα από το αν ξοδεύετε νομότυπα ή όχι… Δικό τους μήπως είναι;

Η δόξα και η «λόξα» χωρίζουν, αντίθετα το χρήμα και μάλιστα αυτό που πιθανόν είναι «περίεργο» πάντα ενώνει. Σε μία σπάνια στιγμή ομοψυχίας, τα τρία κυρίαρχα την παρούσα χρονική περίοδο πολιτικά κόμματα της Ελληνικής Βουλής, το κυβερνών της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ΚΙΝΑΛ της Φώφης, με μία πολύ σπάνια κοινή τροπολογία τους που αν και κατατέθηκε από τους βουλευτές τους, εκπρόθεσμη την τελευταία στιγμή πριν την ψηφοφορία του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ, έγινε δεκτή από τον αδέκαστο και αδιάφθορο Υπουργό κο Τάκη Θεοδωρικάκο με αποτέλεσμα με αυτή να  ξεπλένονται όλες οι αμαρτίες για τα δύο προηγούμενα έτη των δημοτικών Αρχών ανά την Ελλάδα.

Ειδικότερα  με την τροπολογία αυτή «Νομιμοποιήθηκαν κάθε είδους μη νόμιμες δαπάνες των Δήμων για τα δύο προηγούμενα έτη, που με τον ένα ή άλλο τρόπο πραγματοποιήθηκαν χωρίς να τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία».

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα,  να έχει στηθεί ένα απέραντο πανηγύρι χαράς από Δημάρχους, Δημοτικούς Υπαλλήλους και Αιρετούς ανά την Ελλάδα, οι οποίοι βρίσκονταν κάτω από την σπάθη του καταλογισμού σε βάρος τους αυτών των μη νόμιμων δαπανών αλλά και την παραπομπής τους στο εδώλιο της δικαιοσύνης για μη σύννομες διοικητικές και οικονομικές πράξεις σε βάρος των συμφερόντων των δήμων τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο ένας Δήμαρχος, που εμπίπτει σ’ αυτή την κατηγορία έχει σε βάρος του περισσότερους από 45 ελέγχους και παραπομπές στην Ελληνική Δικαιοσύνη για μη σύννομες δαπάνες.

Το ιστορικό της εκπρόθεσμης κοινής τριτοκομματικής τροπολογίας του ΥΠΕΣ

Με εκπρόθεσμη Τροπολογία, που κατατέθηκε στο παρά πέντε της ψήφισης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα του Κοινοβουλίου (ήτοι με υπογραφές βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής) νομιμοποιούνται δαπάνες των Δήμων για τις οποίες δεν εφαρμόστηκε πλήρως η ισχύουσα νομοθεσία από την 1η Δεκεμβρίου 2017 έως και 31 Δεκεμβρίου 2019. (σ.σ. -κανείς από τους υπογράφοντες την τροπολογία, -βουλευτές των τριών κομμάτων-, αλλά και κανείς από την πλευρά της Κυβέρνησης δεν έδωσε εξηγήσεις γιατί όλα ξεκινούν από την 1η Δεκεμβρίου 2017 και όχι από την 1η Ιανουαρίου 2018, όπως είναι το απόλυτα φυσιολογικό. Υπάρχει δήμος, δήμαρχος, κλπ, που έπρεπε να καλυφθεί έναντι της δικαιοσύνης, οπότε ήταν απαραίτητο να περάσει στον νόμο η σχετική «φωτογραφία» του; )

Αναλυτικότερα, το πεδίο εφαρμογής της διάταξης περιλαμβάνει δαπάνες για την εξόφληση υποχρεώσεων των ΟΤΑ Α’ βαθμού, που διενεργήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 1.12.2017 έως και 31.12.2019, για τις οποίες δεν τηρήθηκαν οι τυπικές προϋποθέσεις:

  1. των άρθρων 66 “ανάληψη υποχρεώσεων” και 68 “διαδικασίες ελέγχου ανάληψης υποχρεώσεων”του ν.4270/2014 (είναι ο νόμος του Δημόσιου Λογιστικού)
  2. του π.δ. 80/2016 “ανάληψη υποχρεώσεων από τους διατάκτες”
  3. των άρθρων 2 “πεδίο εφαρμογής”, 3 “υποχρεώσεις ανάρτησης στο διαδίκτυο” και 4 “ισχύς των πράξεων” του ν.3861/2010 (είναι ο νόμος της Διαύγειας)
  4. του άρθρου 11 του ν.4013/2011 (είναι το θεσμικό πλαίσιο του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων),

λόγω τυπικών ελλείψεων που αφορούν:

  • στη διαδικασία ανάληψης, ανατροπής και ανάκλησης των υποχρεώσεων
  • τις διαδικασίες ελέγχου της ανάληψης υποχρεώσεων
  • την ανάρτηση πράξεων στη Διαύγεια
  • την ανάρτηση πράξεων στο ηλεκτρονικό σύστημα ΚΗΜΔΗΣ.

(Το «ξέπλυμα των δραστών»)

Oι ανωτέρω δαπάνες ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ κανονικές και ΝΟΜΙΜΕΣ και δύνανται να εκκαθαριστούν σε βάρος των προϋπολογισμών των αντίστοιχων ΟΤΑ Α’ βαθμού του τρέχοντος ή των επομένων ετών, εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά των διατάξεων του αρ.91 “Έλεγχος και εκκαθάριση των δαπανών του Δημοσίου” του ν.4270/2014.

Προϋπόθεση που θέτει η διάταξη είναι να αναρτηθούν στη Διαύγεια ή στο ΚΗΜΔΗΣ ανάλογα, εντός μηνός από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου.

(Η κηνική ομολογία του «ξεπλύματος» από τους υπογράφοντες βουλευτές)

Οι υπογράφοντες Βουλευτές στην Αιτιολογική Έκθεση αναφέρουν πως “επιδιώκεται η εκκαθάριση των δαπανών Δήμων για περιορισμένο και σαφώς καθορισμένο χρονικό διάστημα”, καθώς και ότι “για λόγους όλως τυπικούς, ήτοι π.χ. λόγω αβλεψίας, παράλειψης τήρησης τυπικών προϋποθέσεων και όχι για λόγους που ανάγονται στην ουσιαστική νομιμότητα και βασιμότητα των δαπανών, τακτοποιούνται προκειμένου να υπάρξει κανονικότητα αυτών και να εκκαθαριστούν”.

  • Η εκπρόθεσμη Τροπολογία ψηφίστηκε θετικά από Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής (δηλαδή από τα κόμματα οι βουλευτές των οποίων την κατέθεσαν) και επιπλέον από το ΚΚΕ.
  • Η Ελληνική Λύση την καταψήφισε (όχι), ενώ το Μέρα25 ψήφισε παρών.

Για να δείτε την 222/45 κοινή Τροπολογία, όπως αρχικώς κατετέθη με την Αιτιολογική της Έκθεση κάντε κλικ εδώ 

Για να δείτε ολόκληρο το Ν/Σ του ΥΠΕΣ, στο οποίο η ρύθμιση – 222/45 κοινή Τροπολογία αποτελεί πλέον την παρ.1 του αρ.121 κάντε κλικ εδώ

Με πληροφορίες από το airetos.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged