Κυρ. Μητσοτάκης: κε Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και σεις παλεύεται να μείνετε 2ο κόμμα – Τίποτα δεν σας σώζει…

Κυβέρνηση
Μοιραστείτε το:

Απέλπιδα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μείνει δεύτερο κόμμα, παλεύει να συγκρατήσει τις δυνάμεις του που φυλλορροούν

Αμήχανη και αδιέξοδη προσπάθεια που φανερώνει το αδιέξοδο Τσίπρα και το υπαρξιακό του πρόβλημα, χαρακτήρισε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός, που απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είπε ότι κάθε του πρόταση είχε από δύο ψέματα, όχι ένα.

«Τι άλλο δηλώνει αυτή η πρωτοβουλία εκτός από την απόπειρα να δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο χώρος παραμένει συσπειρωμένος και ότι οι δυνάμεις του δεν φυλλορρούν προς άλλα κόμματα;», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα διερωτήθηκε τι επιδιώκει με την πρόταση μομφής, αυτός που «επί 2,5 εκλογές μετά τις εκλογές του 2019, δεν τόλμησε να κάνει ένα απολογιστικό συνέδριο για τα αίτια της ήττας του και που δεν έχει αλλάξει ούτε ένα στελέχη της ηγετικής του ομάδας για τα αιτία της ήττας του.

Έκανε λόγο για απέλπιδα προσπάθεια του κ. Τσίπρα, τόνισε ότι ο τελευταίος θυμήθηκε τώρα τις εκλογές για να κλείσει εσωκομματικές πληγές που άνοιξαν πριν το συνέδριό του και τον κατηγόρησε ότι κάνει αυτό που ξέρει καλά, να διαστρέφει την αλήθεια και να κατασκευάζει μια εικόνα καταστροφής.

«Μια πρόταση και δύο ψέματα, όχι ένα! Θα αποδομήσουμε ένα προς ένα τα ψέματα σας, γιατί ξεπεράσατε τον χειρότερο εαυτό σας. Παρουσιάζετε μια γονατισμένη χώρα με τους πολίτες της να σας παρακαλούν να κυβερνήσετε ξανά. Δεν χρειάζονται όμως ούτε άλλα ψέματα ούτε άλλη τοξικότητα. Όσοι σας άκουσαν πιστεύω έχουν κλείσει την τηλεόραση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Δεν παραλείψατε να επιτίθεστε με το γνωστό οργισμένο ύφος σε εμένα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και να εκτοξεύετε διχαστικά διλήμματα. Η αληθινή ζωή δεν χρειάζεται ούτε άλλα ψέματα, ούτε άλλη τοξικότητα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, θυμίζοντας ότι στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό είχε πει ότι το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να παραμείνει δεύτερο κόμμα και όχι τρίτο, στη Βουλή. «Ο πρόεδρος του με επιβεβαιώνει με μια αμήχανη πρόταση μομφής, που δηλώνει το υπαρξιακού του πρόβλημα. Δηλώνει την απελπισμένη του απόπειρα να δείξει ότι ο χώρος του παραμένει συσπειρωμένος χωρίς οι δυνάμεις του να φυλλορροούν», προσέθεσε.

Για την Αττική Οδό

Σε άλλο σημείο, αναφερθείς στις καταγγελίες Τσίπρα, ο πρωθυπουργός μίλησε για τις κραυγές ενός κόμματος που υπερασπίζεται την ιδιωτική Αττική οδό. «Ούτε μια κουβέντα δεν είπατε σήμερα. Τι είναι αυτό που σας κάνει να υπερασπίζετε με τόσο πάθος τις Αττικές Διαδρομές; Στην περσινή κακοκαιρία εγκαλούσατε την κυβέρνηση που έκλεισε την Αθηνών Λαμίας. Τόση συνέπεια, τόση αξιοπιστία…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάτι, Μάνδρα

Αναφερόμενος στις αναφορές Τσίπρα για το Μάτι και τη Μάνδρα, ανέφερε ότι η δική του συγγνώμη για όσα έγιναν κατά την πρόσφατη κακοκαιρία δεν έγινε αντιληπτή από αυτούς που δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη, προσθέτοντας ότι τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας του θύμισαν μία ρήση του Σαίξπηρ: «Η αλήθεια είναι σαν ένα μαλακό γάντι που φοριέται και ανάποδα». «Και η κυβέρνηση αυτό το γάντι το σηκώνει, για να απαντήσει για την πραγματική εικόνα του σήμερα και το πώς μπορεί να είναι το μέλλον της χώρας» τόνισε.

Για Novartis

Στην υπόθεση Novartis, ο Κυρ. Μητσοτάκης, την χαρακτήρισε την αθλιότερη σκευωρία από καταβολής του ελληνικού κράτους, θύμισε ότι δύο πρώην πρωθυπουργοί και τέσσερα στελέχη της ΝΔ, στοχοποιήθηκαν, και κάλεσε τον κ. Τσίπρα τώρα που όλες οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν, να ζητήσει συγνώμη. «Πότε θα βρείτε το θάρρος να τους ζητήσετε συγνώμη ; Κάντε το τώρα. Διακόπτω την ομιλία μου για να το κάνετε. Η πιο άθλια σκευωρία που κατασκευάστηκε ποτέ. Ντροπή σας! Μας κάνετε και κηρύγματα για το κράτος δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για κακοκαιρία, πανδημία

Αναφορικά με την κακοκαιρία «Ελπίς», ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ελλείψεις στον συντονισμό, ωστόσο απάντησε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι επιτίθεται στην κυβέρνηση, επειδή κράτησε ανοιχτή την Αττική Οδό, όταν πέρυσι, στη «Μήδεια», κατηγορούσε την κυβέρνηση, επειδή την είχε κλείσει.

Σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα, τόνισε ότι το 84% των ενήλικων πολιτών είναι πλέον θωρακισμένο, ότι επί ΝΔ διπλασιάστηκαν οι κλίνες ΜΕΘ, από τις 560 που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα είναι πάνω από 1.100. Έκανε λόγο για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας ότι σημειώνουν ρεκόρ εικοσαετίας, είπε ότι η χώρα θα κλείσει το 2021 με ανάπτυξη άνω του 7% και με μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις ανεργίας στην Ευρώπη, ενώ θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση αύξησε όλους τους φόρους φυσικών και νομικών προσώπων.

Ανεβάζοντας τους τόνους, ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι το κόμμα του βρισκόταν πίσω από τις πορείες για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, την ώρα που δεν ψήφιζε στη Βουλή σημαντικά νομοσχέδια προς το συμφέρον της χώρας.

«Αναρωτιέμαι αν μπορούν να τα ακούσουν εκείνοι που διαλαλούσαν ότι δήθεν δεν υπάρχουν τα εμβόλια και στη συνέχεια ότι ξεστοκάρονται. Βάζατε νάρκες και τώρα υποκρίνεστε ότι τάχα βάζατε πλάτη. Δεν ζητάμε ποιοι υποτιμούσαν τους επιστήμονες προτείνοντας κτηνιατρικά φάρμακα για θεραπείες. Αναγνώρισε ο κ. Πολάκης τον εαυτό του. Εσείς που καταψηφίζατε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός ενώ σε συνεχείς παρεμβάσεις του κ. Πολάκη, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να τον συγκρατήσει.

Ακόμη, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που μίλησε σήμερα στη Βουλή για τον Μένιο Φουρθιώτη.

Στάθηκε στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα της χώρας, είπε ότι «θωρακίζουμε τα σύνορά μας», κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στα Rafale, ενώ εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έστειλε ούτε ένα στέλεχός του στην τελετή παραλαβής των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών.

Για την οικονομία

Ο πρωθυπουργός για την οικονομία, από το βήμα της Βουλής, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος δείχνει ότι οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας σημειώνουν ρεκόρ 20ετίας.

«Στην εικόνα καταστροφής που παρουσιάζετε απαντάει το γεγονός ότι οι ελληνικές καταθέσεις έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ. 50.000 άνεργοι βρήκαν δουλειά πέρσι και άλλοι 80.000 φέτος. Και φυσικά με την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει σημαντικά για δεύτερη φορά φέτος τον κατώτατο μισθό την 1η Μαΐου. Πρόκειται για την εφαρμογή μόνιμων μέτρων με κοινωνική και αναπτυξιακή στόχευση», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στη μείωση των φόρων.

«Όλα αυτά έγιναν κ. Τσίπρα από τη σημερινή κυβέρνηση. Η προηγούμενη αύξησε όλους τους φόρους. Επιβάλλοντας 29 νέους φόρους. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε και να συγκρινόμαστε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ μιλώντας για την ακρίβεια τόνισε πως η ακρίβεια είναι εισαγόμενο φαινόμενο που πριονίζει τα εισοδήματα. Επ’ αυτού μίλησε για τη στήριξη της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Αυτές οι έκτακτες παρεμβάσεις θα συνεχιστούν. Δεν πρέπει να αμφισβητήσουν τη δημοσιονομική ισορροπία σε καμία περίπτωση. Αυτά ισχύουν για όσους αντιλαμβάνονται πως λειτουργούν τα δημόσια οικονομικά και όχι για όσους εκτοξεύουν εύκολες εξαγγελίες. Οι μαθητευόμενοι μάγοι και τα λεφτόδεντρα ανήκουν πια σε άλλες εποχές. Σήμερα είναι η εποχή της αλήθειας και της ανάπτυξης για όλους», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα είναι στην πρώτη δεκάδα των ελκυστικότερων χωρών για την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων. «Η χώρα μας γίνεται έδρα διεθνών τεχνολογικών κολοσσών. Φαντάζομαι ότι δεν θα έρχονταν στην Ελλάδα αν ήμαστε στα πρόθυρα της καταστροφής κ. Τσίπρα», συνέχισε.

Για την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας και την ασφαλιστική μεταρρύθμιση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική κάρτα εργασίας με την οποία οι εργαζόμενοι, όπως είπε, θα έχουν εγγύηση για τα ωράρια και την υπερεργασία της. Μίλησε επίσης για το θεσμό του πρώτου ενσήμου και για τα προγράμματα για τους νέους αλλά και για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

«Στο μέτωπο των πιο αδύναμων μιλούν τα ίδια τα δεδομένα», συνέχισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δράσεις όπως για παράδειγμα στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

«Πρόκειται για όψεις ενός κράτους που διευκολύνει την καθημερινότητα του πολίτη», σημείωσε και αναφέρθηκε στη ψηφιοποίηση του. Αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα γίνονται ψηφιακά και τόνισε πως «όλα αυτά αφορούν αυτούς που μπορούν να εκτιμήσουν την αληθινή φροντίδα για τον εργαζόμενο και όχι αυτούς που συνομιλούσαν μόνο με εργατοπατέρες και κρατούσαν τους πολίτες όμηρους με προεκλογικά αντίδωρα».

Για ΚΙΝΑΛ

«Ρεαλιστικά μέτρα. Δεν θα μπορείτε κύριοι του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ να μείνετε για πολύ στον εξώστη με τον αρχηγό σας να δίνει συνεντεύξεις επιτήδειας ασάφειας. Θα περίμενα ότι οι διακηρύξεις σας περί αυτόνομης πορείας θα οδηγούσαν σε αυτόνομη στάση, σε διαφοροποιημένο λόγο και ανάλογη ψήφο. Επιλέξατε να συνταχθείτε πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα καταγραφεί στην ιστορία», συνέχισε.

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged