Κορωνοϊός: Αναβολή του EURO 2020 -Oι νέες ημερομηνίες

Αθλητισμός
Μοιραστείτε το:

Η αναβολή του EURO 2020 είναι πλέον και επίσημη με την UEFA να ανακοινώνει τη διεξαγωγή του το καλοκαίρι του 2021 λόγω του κορωνοϊού.

Παράλληλα και το EURO 2021 των γυναικών θα γίνει το καλοκαίρι του 2022. Επίσης η UEFA έκανε γνωστό πως όλα τα φιλικά που ήταν προγραμματισμένα για ημερομηνίες της UEFA αλλά και τα τουρνουά που είχε η UEFA μπροστά της θα μετατεθούν σε άλλες ημερομηνίες. Αντίθετα στην ανακοίνωση της δεν υπάρχει ακόμα καμία αναφορά για το τι θα γίνει με το Champions League και το Europa League.

Δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των πρωταθλημάτων και των ομάδων ώστε να βρεθούν λύσεις στο καλεντάρι που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της σεζόν και για τη διαχείριση όσων επιπτώσεων έχει η αναβολή του Euro 2020.

Κατά την επίσημη ανακοίνωση της η UEFA αναφέρει: «Η υγεία των εμπλεκομένων αποτελεί μοναδική προτεραιότητα για όλους μας, ενώ επιπλέον στόχος μας είναι η αποφυγή επιπλέον πίεσης στις χώρες μέλη που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Με την απόφαση μας αυτή παράλληλα θα βοηθήσουμε ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι εγχώριες διοργανώσεις που έχουν αναβληθεί λόγω του κορωνοϊού».

Παράλληλα αποφάσισε να αναβάλει τις συλλογικές διοργανώσεις της σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και εκείνες των εθνικών ομάδων επ αόριστον, μέχρι να δει τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου αναβάλλονται τα play offs του Nations League που ήταν προγραμμτισμένα για τον Μάρτιο, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τα τέλη Ιούνιου, εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν αναφέρει: «Η υγεία των φιλάθλων, του προσωπικού και των παικτών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και με αυτό το πνεύμα, η UEFA κατέθεσε μια σειρά επιλογών έτσι ώστε οι διοργανώσεις να μπορούν να ολοκληρωθούν με ασφάλεια. Είμαι περήφανος για την ανταπόκριση των συναδέλφων μου στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Υπήρξε ένα πραγματικό πνεύμα συνεργασίας, με όλους να αναγνωρίζουν ότι έπρεπε να θυσιάσουν κάτι για να επιτύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό ότι, ως όργανο διοίκησης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η UEFA οδήγησε τη διαδικασία και έκανε τη μεγαλύτερη θυσία. Η αναβολή του EURO 2020 συνεπάγεται τεράστιο κόστος για την UEFA, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επηρεαστεί η ζωτική χρηματοδότηση των λαϊκών ομάδων, του γυναικείου ποδοσφαίρου και της ανάπτυξης του παιχνιδιού στις 55 χώρες μας. Ο σκοπός αυτός πέρα ??από το κέρδος αποτέλεσε κατευθυντήρια αρχή στην λήψη αυτής της απόφασης για το καλό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο σύνολό του».

Πρόεδρος FFF για την αναβολή του Euro: «Σοφή και ρεαλιστική απόφαση από την UEFA»

Για σοφή και ρεαλιστική κίνηση της UEFA, έκανε λόγο ο πρόεδρος της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκραέ, σχολιάζοντας την αναβολή του Euro. Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της FFF:

«Η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία υποστηρίζει πλήρως την απόφαση της UEFA να αναβάλει το Euro 2020, από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου 2021 και να προσαρμόσει ανάλογα τις μορφές των ευρωπαϊκών αγώνων. Οι διεθνείς αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για τον Μάρτιο, συμπεριλαμβανομένων των δύο αγώνων της γαλλικής ομάδας στις 27 και 31 Μαρτίου στο ‘Stade de France’, λογικά θα αναβληθούν μέχρι τον Ιούνιο.

Αυτή η σοφή και ρεαλιστική απόφαση της UEFA καθιστά δυνατή την πλήρη αφοσίωση στην επείγουσα προτεραιότητα της συλλογικής δράσης για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, επιτρέποντας παράλληλα να σταματήσει το εθνικό επαγγελματικό και ερασιτεχνικό πρωτάθλημα που θα μπορούσε να παραταθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Όλες οι επιλογές θα μελετηθούν για να είναι αποδοτικές όταν είναι δυνατή η συνέχιση των δραστηριοτήτων. Η μόνη μέριμνα της FFF είναι να πάρει τις καλύτερες αποφάσεις, φέρνοντας μαζί όλους τους παίκτες στο ποδόσφαιρο, να σέβονται στο μέγιστο τον αθλητισμό και να περιορίζουν τον αντίκτυπο σε αυτή την κρίση. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου πρέπει να είναι ενωμένος, υπεύθυνος και υποδειγματικός ».

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged