Κλειδαρότρυπας το ανάγνωσμα (3΄)

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Ιστορίες Δυτικά στο Ποτάμι

Ιστορία έξω από τις «Ιστορίες Δυτικά στο Ποτάμι» (Κατ’ εξαίρεση  και μόνο για την παρούσα ανάρτηση…)

Vukentra.gr: Η ιστοσελίδα,  που «εξαγορασθέν» με πολλούς τρόπους και πολλά είδη δώρων, κυρίως όμως της «ματαιοδοξίας» της αναδοχής του πρώτου τη τάξη συνεργάτη και  χρηματισμό μικροποσών, έστειλε  στα  σκοτεινά του διαδικτύου, προβάλλοντας ως δικαιολογία για την πράξη του την «δοκιμή τεχνικής λύσης» για την οποία δεν είχε εμπειρία…, ενώ το ίδιο συνέβη  για άλλους λόγους και στην διάδοχο κατάσταση Vukentra.com για διάστημα 7 μηνών περίπου. Ας είναι, όμως, όσοι «περνούν» στον κόσμο της μεταφυσικής, -απελθόντες πλέον απ’ αυτό τον φανερό κόσμο-, τυγχάνουν πάντοτε σεβασμού ως …. Αυτό που ίσως δεν υπολόγισαν οι εμπνευστές του σχεδίου απαξίωσης  δια της «μόνιμης» ή προσωρινής καταστροφής  των αναρτήσεων του  Vukentra και στις δύο διαδικτυακές μορφές του είναι ότι το αρχείο  των άρθρων, -με απλά λόγια η μνήμη των δια της έρευνας συσσωρευμένων στοιχείων-, παραμένει ως έχει, ενώ σύντομα, όλα τα «ιστορικά» άρθρα του θα  έλθουν πάλι στην επιφάνεια μέσω της ιστοσελίδας Peristeri.online, που δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό…

—————–

Ιστορίες Δυτικά στο Ποτάμι (γράφει ο «Ιστοριοαντιγραφέας»). Μικρές ιστορίες της καθημερινότητας  στους Δήμους Δυτικά στο Ποτάμι. «Δεν έχουν» μεγάλη πολιτική σημασία αλλά δείχνουν τη ποιότητα και ενίοτε τις προθέσεις όσων κατέχουν δημοτικά και όχι μόνο αξιώματα σ’ αυτούς. Δύσκολοι καιροί για «Πρίγκιπες»…

Οι δημοτικές εκλογές του 2023 πλησιάζουν και όπως είναι φυσικό υπάρχουν πλέον σε εξέλιξη, φανερές ή και μυστικές διεργασίες των τοπικών πολιτικών σχηματισμών. Η κινητικότητα αυτή, είναι πολύ ποιο έντονη στους δήμους δυτικά στο ποτάμι, που πέραν των άλλων έχουν ιστορία ανακατατάξεων στους τοπικούς δημοτικούς συνδυασμούς.

Το σημαντικό στην υπόθεση, είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον αμετακίνητοι τοπάρχες, εκτός ίσως από ένα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τραγελαφικές καταστάσεις, με ποιο χαρακτηριστική περίπτωση μεγάλο, πολύ μεγάλο δήμο, δίπλα ακριβώς από το Ποτάμι.

Ο νυν δήμαρχος είχε καταφέρει, έως τώρα, να κυριαρχεί στα πολιτικά δρώμενα του δήμου σαν η μόνη λύση στηριζόμενος σε μια πολυδαίδαλη και πολύπλοκη επικοινωνιακή πολιτική. Η κοινή γνώμη του δήμου του και κυρίως όλοι αυτοί που βαυκαλιζόμενοι ονομάζουν τους εαυτούς τους «πολιτικό στέλεχος» μιλούσαν για τον «Κυρίαρχο» και τον «Άπαιχτο» στα τοπικά πολιτικά δρώμενα.

Στην πράξη, όλα αυτά στηρίζονταν σε πρακτικές του περασμένου αιώνα και ειδικότερα σε πρακτικές καθυπόταξης των πολιτικών αντιπάλων των δεκαετιών ’60 & ’80. Στις δεκαετίες αυτές εφαρμόσθηκε με επιτυχία η τακτική του πολιτικού εκφοβισμού, των «εξαγορών» και της διαπόμπευσης των πολιτικών αντιπάλων από την εκάστοτε πολιτική εξουσία, με ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το φαινόμενο που ονομάσθηκε «αυριανισμός».

Σήμερα εγκαινιάζουμε στο Vukentra την στήλη «Ιστορίες Δυτικά στο Ποτάμι», στην οποία θα παραθέτουμε μικρές – μικρές ιστορίες πολιτικής εξαγοράς ή εκφοβισμού πολιτικών αντιπάλων στην τοπική πολιτική σκηνή των δήμων δυτικά στο Ποτάμι, άλλοτε παλιές και άλλοτε νέες και φρέσκες σαν το αυγό της κότας στην φωλιά της… Ας ξεκινήσουμε με τις παλιές και θα πορευθούμε προς την φρεσκαδούρα…

Ιστορία 1η

Υπάλληλος εισέρχεται στο Αμαξοστάσιο μεγάλου Δήμου, δυτικά στο ποτάμι, προκειμένου να ξεκινήσει την εργάσιμη ημέρα του.

Υπεύθυνος, τον καλεί και του ζητά να αποχωρήσει γιατί από 1.7.2…. έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Όπως είναι φυσικό ο υπάλληλος «αγανακτεί» και ζητά να του χορηγηθεί – γνωστοποιηθεί το σχετικό έγγραφο με το οποίο τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Ο Υπεύθυνος δηλώνει ότι δεν έχει τέτοιο έγγραφο και παραπέμπει τον υπάλληλο στον αρμόδιο/α αντιδήμαρχο.

Ο τελευταίος/α δηλώνει στον εμβρόντητο υπάλληλο, ότι έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Δημάρχου, δεν υπάρχει έγγραφο  της απόφασης και ότι σε κάθε περίπτωση αυτός αναλαμβάνει την απόλυτη ευθύνη γιατί δεν του χορηγείται – κοινοποιείται η απόφαση διαθεσιμότητας τηου.

Ιστορία 2η

Στέλεχος Τεχνικής υπηρεσίας Δήμου, εργάζεται ευσυνείδητα για το «Τεχνικό Πρόγραμμα» της Πόλης. Ολοκληρώνει το έργο της και με τον φάκελο υπό μάλης  εισέρχεται στο Γραφείο του Προϊσταμένου της και Δ/ντή της Υπηρεσίας. Του δίνει το φάκελο με την επισήμανση ότι η τελική πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και πρέπει αυτή να προωθηθεί προς την αρμόδια αντιδήμαρχο.   Ο κ. Προϊστάμενος την αποπέμπει με το ρητό: «Δεν με απασχολεί το θέμα, δεν έχω τίποτα να κερδίσω απ’ αυτό, πάρτο πίσω και μην με ενοχλήσεις ξανά…».

Ιστορία 3η

Γραφείο αντιδημάρχου, μεγάλου δήμου δυτικά στο Ποτάμι. Σε εξέλιξη άτυπη σύσκεψη «στελεχών» και παρατρεχάμενων του/της αντιδημάρχου. Όλοι επιχαίρουν για την έναρξη ξεκαθαρίσματος των «αντιφρονούντων» συναδέλφων τους με την πρώτη διαθεσιμότητα ενός από αυτούς. Πρωτοπαλίκαρο του/της αντιδημάρχου και ουσιαστικός εγκέφαλος χάραξης της πολιτικής του/της λαμβάνει το λόγο και αναφέρει μέσα σε χαρούμενα επιφωνήματα όλων των παρισταμένων: Η αρχή έγινε. Έφυγε η Β…, σειρά πλέον έχουν ο Ε…, ο Κ…. και ο Δ…..

Σε ερώτηση παρισταμένου ότι προς το παρόν δεν έχουν να τους προσάψουν τίποτα, η απάντηση του «πεφωτισμένου ινστρούχτορα» είναι: Εάν δεν βρούμε θα «φτιάξουμε»…, έχουμε τον τρόπο να προκαλέσουμε καταστάσεις….

Ιστορία 4η

Αντιδήμαρχος, υποβάλει για λογαριασμό του Δήμου, Μήνυση εναντίον του Προέδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εργαζόμενων στο Δήμο για «ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση». Η δίκη προσδιορίζεται για Παρασκευή 5.7.2…. Όλοι οι «κατηγορούμενοι» είναι παρόντες ενώπιον της έδρας. Ω του θαύματος, ο/η μηνυτής αντιδήμαρχος, όπως και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου απουσιάζουν χωρίς καμία εξήγηση. Η υπόθεση αναβάλλεται… Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες στα «εσωτερικά» του Δήμου έχουν αρχίσει οι διεργασίες προκειμένου οι μηνυθέντες να τεθούν σε διαθεσιμότητα με βάσει τις διατάξεις του νέου πειθαρχικού κώδιακα των δημοτικών υπαλλήλων, ως έχοντες σε εξέλιξη στη δικαιοσύνη δίωξη εναντίον τους…

Ιστορία 5η

Αντιδήμαρχος, μεγάλου δήμου δυτικά στο ποτάμι ζητά από την Διεύθυνση Οικονομικών την τροποποίηση, για πολλοστή φορά, του προϋπολογισμού του Δήμου. Η Διεύθυνση αντιδρά και δεν συναινεί στην διαδικασία, αφού σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών η τροποποίηση πρέπει να γίνει με διαφορετικό τρόπο, ώστε να απεικονίζει πλέον όλα τα χρέη και τις υποχρεώσεις του Δήμου σε ενιαίους Κωδικούς.  Κατόπιν αυτού ο αντιδήμαρχος βρίσκεται πλέον σε απόγνωση, αφού θα βγουν πολλοί «σκελετοί» στην επιφάνεια, «σκελετοί» που έως τώρα «κρύβονταν» με περισσή λογιστική τέχνη και επιμέλεια στα σκοτεινά ντουλάπια. Και είναι κι αυτό το άτιμο «ζάχαρο» που βασανίζει…

Ιστορία 6η

Επιχειρηματίας σε παρακηφίσιο δήμο, αγοράζει παρακείμενο της ιδιοκτησίας του κτήριο, θέλοντας να το ενσωματώσει στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της επιχείρησής του. Υπάρχει, όμως, ένα μικρό πρόβλημα, πολεοδομικής φύσης που βαρύνει τον πωλητή και δημιουργεί δυσχέρειες νομικής φύσης στην μεταβίβαση του ακινήτου.

Ω του θαύματος, στο γραφείο του Επιχειρηματία εμφανίζονται ο τοπικός Τοπάρχης και ο αρμόδιος για την Πολεοδομία, αντιδήμαρχος. Του εξηγούν ότι συναισθανόμενοι το βάρος των καθηκόντων τους και τις αγωνίες της τοπικής οικονομίας, θα συνεισφέρουν με όλες τις δυνάμεις του προκειμένου να ξεπερασθεί αυτό το μικρό προβληματάκι που τον απασχολεί.

Η ιστορία, δεν ομολογεί για ποιο λόγο εμφανίσθηκαν αυτοί οι δύο κύριοι στο γραφείο του Επιχειρηματία, ούτε πως αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε κάποιο «προβληματάκι».

Μολογάει, όμως, ότι ο Επιχειρηματίας, αφού τους ευχαρίστησε «ευγενικά» με πολύ σταράτα λόγια, τους «έστειλε στο καλό» και δεν ασχολήθηκε ξανά μαζί τους. Ούτε αυτοί, όμως, εμφανίσθηκαν ξανά στην συγκεκριμένη περιοχή…

Ιστορία 7η

Νέος στα πράγματα, αλλά φέρελπις πολιτικός θέλει να προβάλει το Κοινωνικό Έργο που επιτελεί και προσφέρει στους δημότες της Πόλης που κατοικεί. η ομάδα πολιτών που έχει συστήσει. Επισκέπτεται όλα τα Τηλεοπτικά μέσα, πανελλαδικά και μη και όλοι τον παρουσιάζουν με μεγάλη προθυμία εκτός από ένα τοπικές εμβέλειας που μάλιστα εδρεύει στην Πόλη. Για να αναζητήσουν το λόγο της μη παρουσίασης του κοινωνικού της έργου, η ομάδα σύσσωμη μαζί με τον νέο πολιτικό μεταβαίνει στις εγκαταστάσεις του αναζητώντας τον Διευθυντή του ή κατ’ ελάχιστο τον αρχισυντάκτη ειδήσεων.

Υπάλληλος της Διεύθυνσης καλεί τον επικεφαλής πολιτικό κ. …λέγοντας σε όλους τους παρισταμένους ότι: «Ο κ. Διευθυντής θα δεχθεί κατά μόνας μόνο τον κ. …».

Ανάγκας και οι θεοί πείθονται. Ο νέος τη τάξη των πραγμάτων της πόλης κ. …, προσέρχεται στο γραφείο του κ. Διευθυντή, όπου έκπληκτος τον ακούει να του λέει ευγενικά: «Με όλο τον σεβασμό προς τους δημότες αυτής της πόλης και το έργο που προσφέρει η ομάδα σου, θα σου ζητήσω να αποχωρήσετε ήρεμα και χωρίς καμία διαμαρτυρία. Στο κανάλι μας δεν είναι δυνατόν να προβληθείτε ή έστω να παρουσιασθείτε γιατί είστε «κομμένοι» από τον Ανώτατο Άρχοντα της πόλης σας. Δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Η συγκεκριμένη ιστορία, έχει και άλλα συμβάντα στην ουρά της, δηλαδή συνέχεια σε πολλές πράξεις. Αυτές όμως σε επόμενη ανάρτηση…., όπως και η Ιστορία για την επιχείρηση που θέλει πολύ «Οξυγόνο»… ή η άλλη με  το κτήριο γραφείων που …

«Ιστοριοαντιγραφέας»

Μοιραστείτε το:
Tagged