“Κλέφτες & Μωροφιλόδοξοι” στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2023

Δήμοι
Μοιραστείτε το:

Σε τι διαφέρουν οι εκλογές του 2023 με αυτές του 2013 στο Περιστέρι

Αν και νωρίς ακόμη, αφού απομένουν 2 χρόνια και ένας μήνας μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2023, οι ενδείξεις  που υπάρ5χουν δείχνουν ότι το πολιτικό παίγνιο  για το ποιος  θα συμμετάσχει και ποιος έχει τις πιθανότητες να κόψει πρώτος το νήμα, στην πόλη του Περιστερίου έχει ήδη αρχίσει, έστω και σε πολύ χαμηλούς προς το παρόν τόνους…

του Νίκου Παρίκου

Νίκος Παρίκος

Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο, έστω και αν  οι εντυπώσεις προς το παρόν  ρέπουν και κλείνουν την πλάστιγκα προς την μέχρι τώρα κυρίαρχη παράταξη με το θηριώδες 74% των εκλογών του 2019.

Κι εδώ είναι το μεγάλο ερωτηματικό…; Θα καταφέρει να διατηρήσει πλειοψηφικό ποσοστό στις νέες εκλογές ή θα ακολουθήσει την ροπή και τάση  παρόμοιων καταστάσεων που  δείχνουν ότι τα θηριώδη εκλογικά ποσοστά κατακρημνίζονται σε ποσοστά βάθους κάτω από την εκλογική επιφάνεια, πιθανόν λόγο κόπωσης  από τα ίδια πρόσωπα  του σώματος των ψηφοφόρων…

Σε κάθε περίπτωση,  τα πράγματα αναμένονται  περίεργα αλλά κυρίως «σκληρά» και παρ/ότι είναι σχετικά νωρίς   η στήλη δημοσιεύει  τι είχε γράψει για τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν  στις εκλογές του 2013…

Διαβάστε, κρατήστε το άρθρο και μην εκπλαγείτε αν η μορφή των πραγμάτων που θα έλθουν θα είναι ακόμη ποιο σκληρή… το πραγματικό «έπαθλο» των επερχόμενων σε δύο χρόνια εκλογών απλώς είναι υπερβολικά κρίσιμο…

———–

“Κλέφτες & Μωροφιλόδοξοι” στις Δημοτικές Εκλογές Ιουνίου 2013

Οι εκλογές για τους Δήμους πλησιάζουν. Ουσιαστικά έχουν μείνει 10 μήνες έως τον Ιούνιο του 2013, χρόνο που έχει ορισθεί για την διενέργεια των εκλογών για νέους δημάρχους, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.

Ήδη, στο Περιστέρι, έχει αρχίσει ο συνωστισμός υποψηφίων που δηλώνουν την πρόθεση τους να διεκδικήσουν την ψήφο του «λαού».

Απόλυτα θεμιτό για κάθε επώνυμο ή ανώνυμο πολίτη που αισθάνεται ικανός να προσφέρει στα κοινά για το καλό του Δήμου.

Όπως όμως σε όλες της εκφάνσεις της ελληνικής κοινωνίας υπάρχουν αυτόφωτοι ικανοί και φιλόδοξοι αλλά και ετερόφωτοι μέτριοι και μωροφιλόδοξοι.

Πρόβλημα για τους πρώτους δεν υφίσταται. Προτάσσουν τις ικανότητες τους, τον πετυχημένο πρότερο βίο τους και ευελπιστούν στην αναγνώριση των προθέσεων τους από τη τοπική κοινωνία από την οποία διεκδικούν τη ψήφο της.

Οι δεύτεροι όμως που αποτελούν και την πλειοψηφία των υποψηφίων, ετερόφωτοι, αγωνιούν για «αναγνώριση» και επιζητούν με κάθε τρόπο να βγουν στην επιφάνεια της τοπικής πολιτικής ζωής με κάθε τρόπο.

Ο τρόπος που το επιχειρούν αντιστοιχεί στο περίφημο λαϊκό ανέκδοτο που αναφέρει ότι «όταν ο Θεός κάλεσε τον Έλληνα να ζητήσει οτιδήποτε ήθελε  για να βελτιωθεί η ζωή του, αυτός ζήτησε να ψοφήσει η γίδα του γείτονα γιατί κατέβαζε περισσότερο γάλα από τη δική του».

Για να το πετύχουν χρησιμοποιούν κάθε μέθοδο σπίλωσης πραγματικών ή φανταστικών αντιπάλων ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα κι όποιον πάρει.

Μωροφιλόδοξοι, έχουν πλαισιωθεί από λαμόγια κάθε μορφής, αυτόκλητους επαγγελματίες ειδήμονες της επικοινωνίας που το μόνο ενδιαφέρον τους είναι «το άρμεγμα του βλάκα υποψηφίου».

Χωρίς καμία σοβαρή πρόταση αλλά και υπόσταση, παραμένουν «κρυμμένοι» στο λαγούμι τους χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο και μέσο για να διαβάλουν, όπως νομίζουν, κάθε πιθανό ή απίθανο μελλοντικό αντίπαλο τους.

Τελευταία μόδα το διαδίκτυο (internet).

Στήνουν”  διάφορες ιστοσελίδες απ’ όπου ανώνυμα εφαρμόζουν την πολιτική του Γκαίμπελς «ρίξε λάσπη όλο και κάτι θα μείνει» κραυγάζοντας σε όλους τους τόνους «Περιστέρι Ξύπνα» και «Περιστέρι μη Ξεχνάς».

  • Ντενεκέδες ξεγάνωτοι βρήκαν την εύκολη λύση κλέβοντας και παρουσιάζοντας σαν δικά τους όσα οι άλλοι λέγοντας αλήθειες δημιουργούν με πολύ κόπο.
  • Να προσέξουν όμως γιατί αν και «σταυρώνουν …» τους συντρόφους τους, αν και νομίζουν ότι είναι «Βαθειά…» ριζωμένοι δεν είναι τίποτα άλλο από «μιαροί…» κλέφτες.
  • Να προσέξουν επίσης τα «καλά παιδάκια» του διαδικτύου και της πολιτικής γιατί  όταν κάποιος «σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες».

Κι αυτή τη φορά δεν θα τους σώσει ούτε ο παππούλης, ούτε η κομματική τους καθαρότητα, ούτε η πλατιά επαγγελματική τους βάση, ούτε η εξάρτηση των «υπηκόων» από την υπογραφή τους, ούτε η ιδιότητα του κοινωνικού φαρμακοτρίφτη…

Σε κάθε περίπτωση ας τολμήσουν να βγουν στην επιφάνεια και τότε θα δουν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος….. τους…

Κύριοι, κύριοι «Κλέφτες» ίσως ήλθε η ώρα να αντιληφθείτε το «πολιτικό βάρος» σας…

10 Σεπτεμβρίου 2012

Μοιραστείτε το:
Tagged