Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη Γερμανός παιδόφιλος με υλικό παιδικής πορνογραφίας – παρίστανε τον… αστυνομικό από το 2019

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Στη σύλληψη 35χρονου αλλοδαπού σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης από τις γερμανικές Αρχές, καθώς και ένα Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης για απάτες και κυβερνοέγκλημα, προχώρησε η ελληνική αστυνομία.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης τον εντόπισαν το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου έξω από το σπίτι όπου διέμενε, στην περιοχή των Συκεών.

Ειδικότερα, ο 35χρονος βρισκόταν στην Ελλάδα τουλάχιστον από το 2019 και με ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο έφερε γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας κινούταν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, καθώς και στους Νομούς Δράμας, Καβάλας και Σερρών παριστάνοντας άλλες φορές τον Γερμανό αστυνομικό που υπηρετεί σε ειδικό κλιμάκιο στην Ελλάδα και είχε σαν αντικείμενο τον εντοπισμό παιδόφιλων και άλλες φορές τον Έλληνα αστυνομικό.

Όπως εξακριβώθηκε, ο συλληφθείς δεν είχε καμιά σχέση με την γερμανική αστυνομία και τα έγγραφα τα οποία κατείχε, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ότι αποδείκνυαν την υποτιθέμενη ιδιότητά του, ήταν πλαστά.

Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο στον αποθηκευτικό χώρο του οποίου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός αρχείων φωτογραφίας και βίντεο, που αφορούν υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο φερόμενος δράστης φέροντας στολή της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβη σε Νοσοκομείο της πόλης, όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων παριστάνοντας τον αστυνομικό.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο όχημα και στην οικία του εντοπίστηκαν δύο κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας γερμανικών αρχών εκ των οποίων τουλάχιστον η μία ήταν πλαστή, διάφορα παραπεμπτικά και ιατρικές εξετάσεις από νοσοκομείο, πλαστά σημειώματα αποδοχών των γερμανικών αρχών, έγγραφα με στοιχεία ταυτότητας άλλου ατόμου, καθώς και μια πλήρης στολή Έλληνα αστυνομικού.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους, πλαστογραφία πιστοποιητικών και αντιποίηση οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged