Η οικογένεια Μητσοτάκη και ο «εμφύλιος» που προκάλεσε ο «Μεγάλος Περίπατος» της Αθήνας

Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Ποιος να το περίμενε πως ο «Μεγάλος Περίπατος» του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, θα δημιουργούσε πρόβλημα στην κυβέρνηση αλλά και εσωτερικές συγκρούσεις στην οικογένεια Μητσοτάκη.

Ο τρόπος με τον οποίον άρχισε η υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, οι αποκαλύψεις για το ύψος του κόστους των υλικών, η δυσαρέσκεια όσων είναι αναγκασμένοι να περπατούν καθημερινά από το κέντρο της Αθήνας, οι φόβοι των καταστηματαρχών του κέντρου της Αθήνας έχουν κόστος.

Και δεν έχουν κόστος μόνο για τον δήμαρχο, ο οποίος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό, αλλά και στο επίπεδο της καθημερινότητας των πολιτών.

Κάτι το οποίο στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι τη στιγμή της κάλπης σταθμίζεται χωρίς να γίνεται διαχωρισμός του αν φταίει ο δήμαρχος ή το… Μαξίμου, ειδικά όταν ανήκουν όχι μόνο στο ίδιο κόμμα αλλά και στην ίδια οικογένεια.

Και το όλο ζήτημα δεν δείχνει να… καταλαγιάζει αφού μετά τις ζαρντινιέρες την Παρασκευή στο επίκεντρο βρέθηκαν οι… δεκάμετροι φοίνικες, που όχι μόνο δείχνουν εκτός τόπου και χρόνου, αλλά εγείρουν και ζητήματα ασφάλειας.

Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι από πλευράς κυβέρνησης οι δηλώσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πολύ… προσεκτικές, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι φροντίζουν συνεχώς να κρατούν «επιφυλακτική στάση» είτε αναρωτώμενοι για το εάν τα θετικά θα είναι περισσότερα από τα αρνητικά του εγχειρήματος είτε φροντίζοντας να εγκολπώσουν και μια φράση περί πιθανών λαθών σε σχετικές τους δηλώσεις, όταν καλούνται να τοποθετηθούν.

Από δε το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπάρχει η στήριξη που θα ανέμενε κάποιος για μια τέτοια κεντρική επιλογή.

Ενώ και τα βέλη από μέσα και δημοσιογράφους που τοποθετούνται κοντά στην οπτική που έχει και το Μαξίμου δεν έχουν λείψει, με τα σχόλια ακόμη και του Αλέξη Παπαχελά να μην γίνονται αντιληπτά ως… υπέρ του «Μεγάλου περιπάτου».

Οι κακές δε γλώσσες λένε ότι στο Δημαρχείο της Αθήνας καθόλου δεν στενοχωρούνται από τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο «περίπατος» στη δημοφιλία της κυβέρνησης.

Ειδικά αφού είναι γνωστό ότι η Ντόρα Μπακογιάννη μόνον ικανοποιημένη δεν είναι από το γεγονός ότι όχι μόνον αποκλείστηκε από οποιαδήποτε κυβερνητική θέση, αλλά και το περιβάλλον της αντιμετωπίζει πολλές «κλειστές πόρτες» από υπουργούς.

Από την άλλη πλευρά είναι σαφές ότι ο Κώστας Μπακογιάννης έχει φιλοδοξίες που δεν περιορίζονται στο αξίωμα του δημάρχου των Αθηναίων και το πλασάρισμά του ως «δελφίνου» στη Ν.Δ. χρειάζεται βάσεις, οι οποίες δεν μπορούν να δημιουργηθούν με το να μην κινείται.

Πηγή: pronews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged