Η ιστορία μίας παθολογικής ψεύτρας – Οι απάτες σε τρεις ηπείρους και η σύλληψη για απαγωγή παιδιών

Άνδρας-Γυναίκα
Μοιραστείτε το:

Οι πολλές ταυτότητες της Samantha Azzopardi – Η ιστορία μίας παθολογικής ψεύτρας

Η διαβόητη Αυστραλέζα Samantha Azzopardi καταδικάστηκε για απαγωγές παιδών στην Αυστραλία και βρίσκεται πλεόν σε φυλακή της Μελβούρνης. Η δράση της όμως δεν περιορίστηκε στην Αυστραλία. Την τελευταία δεκαετία είχε ταξιδέψει σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο από την Ιρλανδία έως και τον Καναδά με ψευδείς ταυτότητες. To BBC παρουσιάζει την ιστορία της.

Emily Peet, Lindsay Coughlin, Dakota Johnson, Georgia McAuliffe, Harper Hernandez, Harper Hart. Πίσω από όλα αυτά τα ονόματα και πολλά ακόμη ήταν μία γυναίκα; Η 32χρονη απατεώνας Azzopardi από το Σίντνεϊ. Άλλοτε παρουσιαζόταν ως θύμα δικτύου διακίνησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών. Άλλοτε ισχυριζόταν ότι ήταν μέλος της σουηδικής βασιλικής οικογένειας ή γυμνάστρια από τη Ρωσία, που είχε χάσει την οικογένειά της σε μία δραματική υπόθεση δολοφονίας και αυτοχειρίας. Αν και διένυε τη δεύτερη και τρίτη δεκαετία της ζωής της παρίστανε την έφηβη. Και με τη λεπτή φιγούρα, τη μαλακή φωνή της και μία τάση να μασάει νευρικά τα δάχτυλά της, έπειθε.

Ακόμη δεν έχει πει τι σκόπευε να κάνει στα παιδιά

Επί χρόνια είχε μπλεξίματα με την αστυνομία. Είχε απελαθεί από διάφορες ώρες και είχε εκτίσει σύντομες ποινές φυλάκισης. Και η δράση της συνεχιζόταν. Τελικά ένα περιστατικό στη Βικτόρια το 2019 ήταν αυτό που τη σταμάτησε. Ένα ζευγάρι Γάλλων στη Βικτόρια της Αυστραλίας έψαχνε μία κοπέλα για μπέιμπισιτερ. Τους παρουσιάστηκε ως η 18χρονη Sakah και πήρε την δουλειά. Κατά τη διάρκεια της απασχόλησής της ζήτησε να πάει τα παιδιά για πικνικ. Ανταυτού τα πήγε στον Μπέντιγκο, 200 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, όπου και τελικά συνελήφθη. Ακόμη δεν έχει πει τι σκόπευε να κάνει στα παιδιά.

Στα 26 της χρόνια είχε βρεθεί στον Καναδά. Εκεί παρουσιαζόταν η ίδια ως θύμα απαγωγής, που είχε ξεφύγει από τον απαγωγέα της. Υποστήριζε ότι ήταν 14 ετών και ονομαζόταν Aurora Hepburn. Τελικά οι αρχές ανακάλυψαν ποια είναι, συνδέοντάς με ένα περιστατικό… στο Δουβλίνο όπου παρουσιαζόταν ως κωφάλαλη και ζητούσε βοήθεια.

Στο δικαστήριο ακούστηκε ότι έχει διαγνωστεί με μία εξαιρετικά σπάνια διαταραχή προσωπικότητας, που ονομάζεται φανταστική ψευδολογία.

Πηγή: moneyreview.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged