Η ηλιθιότητα των «υπερπατριωτών» Ελληναράδων είναι αήττητη

Άρθρα Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Ελληναράδες, σας τάπωσε ξανά ο Γιάννης και δεν το αντέχετε

Για ακόμη μια φορά οι επαγγελματίες ή ανόητοι ρατσιστές βγήκαν να ρίξουν τη χολή του για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ισως όχι γι’ αυτόν ως πρόσωπο αλλά για ό,τι εκπροσωπεί, για ό,τι προσφέρει στην Ελλάδα

Νέο διχασμό στα… δημοκρατικά social media –όπου ο καθένας γράφει ό,τι θέλει χωρίς συνέπειες- προκάλεσε φωτογράφηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μια συγκεκριμένη φωτογραφία με τον μεγάλο σταρ του NBA να είναι τυλιγμένος με την ελληνική σημαία, να φοράει σορτσάκι με μαιάνδρους και να είναι βαμμένος μπλε ήταν η αφορμή για να γίνει χαμός στο διαδίκτυο.

Για εκείνους που υπερασπίζονται τον Γιάννη και το πώς τιμά την Ελλάδα δεν χρειάζεται να πούμε πολλά.

Όμως, ας μιλήσουμε για ακόμη μια φορά για τον κρυπτορατσισμό που ενδημεί στην ελληνική κοινωνία. Και που συγκεκριμένα συμφέροντα, φασίστες και ρατσιστές τελευταίας υποστάθμης ρίχνουν σπορά και περιμένουν να θερίσουν.

Και που αν δεν ήταν αυτός που είναι ο Αντετοκούνμπο, αν δεν προσέφερε αυτά που προσφέρει στην πατρίδα μας (και πατρίδα του), αυτή η σπορά σίγουρα θα είχε βρει πρόσφορο έδαφος.

Εμπλεοι ιερής, πατριωτικής αγανάκτησης ορισμένοι ελληναράδες έγραψαν:

  • «Μα είναι ποτέ δυνατόν. Ενας μαύρος να κρατά την ελληνική σημαία;»
  • «Δεν υπάρχουν άλλοι Ελληνες αθλητές; Αυτός πάλι;»
  • «Τον εκμεταλλεύεται η εταιρεία που σπονσονάρει».
  • «Θέλουν να αντικαταστήσουν τη λευκή με τη μαύρη φυλή, χάνεται η Ελλάδα», έγραψε ο άλλος.
  • «Ταυτίζεται η ελληνική φυλή με τις μαύρες», είπε και ο άλλος που μόνο την ταμπέλα «Αρειος» δεν κρατάει. Ετσι για να θυμόμαστε τον Χίτλερ με τις εκκαθαρίσεις του.

Ολοι αυτοί οι ελληναράδες έχουν πάθει σοκ εδώ και μια πενταετία. Από τότε που ο Γιάννης εκτοξεύτηκε, που έγινε διάσημος, που είναι σούπερ σταρ και που ούτε μια στιγμή δεν ξέχασε τη χώρα που μεγάλωσε και πήρε τις βάσεις για να γίνει αυτό που είναι τώρα.

Ολοι αυτοί οι ψευτοπατριώτες αγανακτούν τώρα: «Ντροπή, ο μαύρος τη σημαία μας», λες και είναι δική τους, λες και τους την έδωσε κανείς να την κρατήσουν.

«Μαίανδροι στο σορτσάκι του Αντετοκούνμπο»; Ταιριάζει αυτό με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό»;

Μα πόσο αστείοι αλλά ταυτόχρονα και πόσο επικίνδυνοι.

Γιατί χύνουν δηλητήριο.

Γιατί σπέρνουν μίσος και διχασμό.

Γιατί θέλουν να δείξουν μια Ελλάδα που δεν ξέρει να αγαπά και να τιμά αυτούς που και την τιμούν και την αγαπούν.

Ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Κώστας, ο Αλεξ, η μάνα – άγγελος και ο πατέρας που τους βλέπει από εκεί ψηλά έχουν προσφέρει στην Ελλάδα μας όσα λίγες οικογένειες.

Ναι, είναι οι Αντετοκούνμπο και έχουν δικαίωμα να κρατάνε και να τιμάνε την ελληνική σημαία.

Ναι, υπάρχουν κι άλλοι σαν κι αυτούς που δεν είναι Αντετοκούνμπο, που δεν έχουν τεράστιες καριέρες, αλλά που λατρεύουν την Ελλάδα και θα έδιναν τα πάντα. Είτε ως πρώτη είτε ως δεύτερη πατρίδα.

Λυπάμαι πολλοί Ελληναράδες μου, «Ελληνας γίνεσαι, δε γεννιέσαι».

Ολοι εσείς που νομίζετε ότι θα μας μάθετε να μισούμε ή στην καλύτερη περίπτωση να μην ανεχόμαστε, δεν θα σας κάνουμε τη χάρη.

Και ξέρετε γιατί; Γιατί είστε λιγότερο Ελληνες, λιγότερο πατριώτες από όλους τους Αντετοκούνμπο του κόσμου.

Που προσπαθείτε, ευτυχώς όχι με ιδιαίτερη επιτυχία, να αντικαταστήσετε τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής ή τον τέως μητροπολίτη, τέως χωροφύλακα της Χούντας, Λενή, κατά κόσμον Αμβρόσιο.

Που νομίζετε ότι με το να μοστράρετε φωτογραφίες στο facebook από τη θητεία σας στον ελληνικό στρατό σας κάνει περισσότερο Ελληνες.

Ή που επειδή κουνάτε τη σημαία δύο φορές το χρόνο (αλλά μετά πάτε σπίτι σας και δέρνετε τη γυναίκα και τα παιδιά σας και ρίχνετε χριστοπαναγίες ή κλέβετε ασύστολα το κράτος), γίνατε πατριώτες.

Ολοι εσείς που νομίζετε ότι ο Καβάφης, ο Παλαμάς, ο Ελύτης, ο Σεφέρης είναι τραγουδιστές στα μπουζούκια της παραλιακής, επειδή δεν έχετε ανοίξει ούτε ένα βιβλίο.

Ανοίξτε τα μάτια σας. Ο κόσμος αλλάζει, όμως ένα πράγμα θα παραμένει αναλλοίωτο.

Η ανθρωπιά, η αγάπη για τον άλλον. Οποιος κι αν είναι αυτός, ό,τι χρώμα, θρησκεία ή ιδιαιτερότητα έχει.

Αλλά που να το καταλάβετε. Η ηλιθιότητα είναι αήττητη.

Keep Walking λεβέντη μου και μην τους ακούς…

Βασίλης Σ. Κανέλλης

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged