Η δικαίωση του Ολυμπιακού. Και της ανακοίνωσης του

Αθλητισμός
Μοιραστείτε το:

Η δικαίωση του Ολυμπιακού. Και της ανακοίνωσης του

Κρίμα που δεν υπάρχει χώρος για μια κανονική ποδοσφαιρική συζήτηση. Για τον τρόπο που o Πέδρο Μαρτίνς προσεγγίζει αυτή την αφετηρία του πρωταθλήματος. Για τους σχηματισμούς του. Τα χαμένα πρώτα ημίχρονα. Ο Ολυμπιακός εξέθεσε τον Κλάτενμπεργκ την Κυριακή. Και ο Άγγλος σήμερα απλά επιβεβαίωσε…

Του Διονύση Δελλή

Πραγματικά κρίμα. Διότι είναι τέτοια η συγκυρία που πραγματικά θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά και ενδιαφέροντα. Δεν αφήνει όμως το «σύστημα» να πάει η κουβέντα στο ποδόσφαιρο. Αυτή η παγιωμένη κατάσταση στα σκοτεινά δωμάτια της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Δεν επιτρέπει να κουβεντιάσουμε ούτε για το παιχνίδι, ούτε για τους πρωταγωνιστές του. Αποφασίζει η ίδια την «ατζέντα» με όσα συμβαίνουν στους αγωνιστικούς χώρους. Το παράδειγμα της Κυριακής στα Γιάννενα είναι απολύτως ενδεικτικό. Η αλλοίωση ενός αποτελέσματος που προκάλεσε ήδη και την πρώτη ρωγμή στον καθρέφτη της βαθμολογίας.

Μας υποσχέθηκε ο κύριος Κλάτενμπεργκ ως νέος αρχιδιαιτητής πως φέτος θα είναι όλα στο φως. Πως θα σχολιάζει ο ίδιος τις φάσεις από αγωνιστική σε αγωνιστική. Ότι θα προσφέρει τους διαλόγους των διαιτητών από το γήπεδο στο VAR. Διαφάνεια που ο Άγγλος θα την επέβαλλε με την λαμπερή προσωπικότητα του.

Πριν από λίγο εξέδωσε το report για την 4η αγωνιστική. Παρέλειψε όμως τη φάση που συζητιέται ακόμη. Το περίφημο οφσάιντ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Εκείνο που… αφαίρεσε από το σακούλι των πρωταθλητών δύο ολόκληρους βαθμούς.

Γιατί ο κύριος Κλάτενμπεργκ έχασε αλήθεια μια τέτοια ευκαιρία; Να σχολιάσει ο ίδιος τη φάση. Να μας εξηγήσει τι είναι αυτό που δεν είδε όλη η Ελλάδα, και δικαιώνει το VAR που αποφάσισε πως ο Μαροκινός ήταν σε θέση οφσάιντ. Για αυτό είναι εδώ. Για να μάθουμε από τις γνώσεις του.

Πως ο Άγγλος άφησε αναπάντητη την «εκρηκτική» ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Κυριακής, με ευθεία αναφορά στον ίδιο;

Γιατί δεν μας έδωσε το δικαίωμα να ακούσουμε τους διαλόγους των διαιτητών σε αυτά τα τέσσερα λεπτά όπου χρειάστηκαν μπροστά στις οθόνες οι Κοτσάνης και Απτόσογλου ώστε να λύσουν την «τρισδιάστατη» εξίσωση και να ανακαλύψουν την παράβαση του περσινού πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος;

Πιστεύει κανείς στα αλήθεια πως ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ καλύφθηκε από τη χθεσινή ανακοίνωση της ΚΕΔ για τη φάση η οποία δεν συνοδεύονταν από τα ηχητικά; Αν το πιστεύει, τότε η κουβέντα σταματά εδώ.

Πιθανότερο όμως είναι κάτι άλλο. Να μην μπορεί ο Άγγλος να υποστηρίξει μια απόφαση διαιτητών, που δεν τη πιστεύει και ο ίδιος. Σπουδαίος διαιτητής ήταν. Και μάλιστα στην προ VAR εποχή. Ξέρει καλά λοιπόν ότι δεν υπήρξε κανένα οφσάιντ στη φάση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Και ίσως να ξέρει και άλλα: Ότι για παράδειγμα αν διαρρεύσουν οι διάλογοι μπορεί να εκτεθεί πολύς κόσμος. Ότι όσα συνέβησαν σε τα περίφημα τέσσερα λεπτά της «εξέτασης» είναι ικανά να φέρουν στην επιφάνεια την πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα. Εκείνη που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν έχει ακούσει κανείς μας τους διαλόγους. Ο ίδιος τους έχει ακούσει. Και οι συνεργάτες του. Εκείνος ξέρει την αλήθεια. Και όπως φαίνεται την κρατά για λογαριασμό του.

Όπως και να έχει; Ο Άγγλος μπορεί με τον τρόπο του να προστατεύει τα αφεντικά του. Με την ΕΠΟ έχει συμβόλαιο, όχι με την αλήθεια. Το μόνο σίγουρο είναι πως δικαίωσε την ανακοίνωση του Ολυμπιακού. Εκείνη που οι Ερυθρόλευκοι εξέδωσαν το βράδυ της Κυριακής.

«Για άλλη μια φορά βιώσαμε σήμερα όλο το μεγαλείο της ξεφτίλας στην ελληνική διαιτησία τόσο με τον διαιτητή μέσα στο γήπεδο όσο και με τον διαιτητή του VAR στους Ζωσιμάδες» έλεγε.

«Είδαμε λοιπόν τι έγινε σήμερα στους Ζωσιμάδες, στην Τούμπα και στα υπόλοιπα γήπεδα» πρόσθετε (με τον Κλάτενμπεργκ να επιβεβαιώνει πως με το σκορ στο 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ οι διαιτητές… έχασαν από τον ορίζοντα ένα καθαρό πέναλτι σε βάρος του ΟΦΗ)» πρόσθετε σε άλλο σημείο της.

Και μπαίνοντας στο δια ταύτα: «ο κ. Κλάτενμπεργκ αντί να κάνει δηλώσεις και να σχολιάζει σαν τηλεπερσόνα τις «επίμαχες» φάσεις κάθε αγωνιστικής, λες και απευθύνεται σε ιθαγενείς της ζούγκλας που δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο, θα πρέπει να σοβαρευτεί και να πράξει το αυτονόητο. Αυτό για το οποίο τον προσλάβαμε και αμείβεται με ένα χρυσό συμβόλαιο». Το έκανε άραγε ο Άγγλος με τη σημερινή του «παρέμβαση»;

«Αν δεν μπορεί, είναι προτιμότερο να αποχωρήσει, παρά να νομιμοποιεί ή να επιχειρεί να δικαιολογήσει δημοσίως αυτά τα αίσχη. Το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς, είναι ντροπή και ξεφτίλα για αυτή την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Ντροπή σας για την 5η συνεχόμενη χρονιά που κάνετε τα πάντα για ξεφτιλίσετε το ελληνικό ποδόσφαιρο». Τα συμπεράσματα δικά σας.

Για να μην το ξεχάσουμε όμως: Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού είχε και επίλογο: «είμαστε εδώ, όπως πάντα, και πάλι θα μας βρείτε απέναντί σας». Καλά θα κάνουν στο πάρκο Γουδή αυτό το τελευταίο να το αντιληφθούν. Όσο είναι καιρός…

Πηγή: to10.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged