Η αντίδραση του Μαξίμου για τις «παροχές χωρίς μέτρο» του Τσίπρα στη ΔΕΘ – το «παλιό κακό παρελθόν»

Δημοσιονομικά
Μοιραστείτε το:

Πώς είδε το Μαξίμου την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ – Η αντίδραση

Για κάλπικες υποσχέσεις και ακατάσχετη παροχολογία χωρίς αντίκρισμα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα που δεν συνδέεται με την παρούσα κρίσιμη συγκυρία, η οποία απαιτεί «χειρουργικές» κινήσεις και διαχειριστική ικανότητα, μιλούν στο Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Τονίζουν δε ότι η εμφάνισή του και τα ατελείωτα «θα» στα οποία επιδόθηκε θυμίζουν το παρελθόν και συνδέονται με μια παλαιοκομματική αντίληψη για το πολιτικό γίγνεσθαι, όπου «τάζεις λαγούς με πετραχήλια» για να συμπαρασύρεις το εκλογικό σώμα. «Πρόκειται για παροχές χωρίς μέτρο που αν εφαρμόζονταν θα συνιστούσαν δημοσιονομική εκτροπή» τόνιζε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση επί 3,5 χρόνια κινείται μεθοδικά, σταθερά και πάντα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας».

«Οι πολίτες είδαν ξεκάθαρα ότι ο κ. Τσίπρας αρνείται να δει την πραγματικότητα με τις συγκυρίες να είναι καταιγιστικές τόσο σε γεωπολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο», έλεγαν ακόμα.

Πρόσθεταν δε ότι «δεν προσπάθησε να θέσει τον εαυτό του μέσα σε αυτή την συγκυρία και δεν απάντησε σε κρίσιμα διλήμματα της εποχής παρά αρκέστηκε να φαίνεται αρεστός στους πολίτες παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα χωρίς καμία κοστολόγηση».

Καμία αναφορά στον Μητσοτάκη-Κουβέντα για την Ρωσία

Εντύπωση προκάλεσε ακόμα το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά ονομαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και έτσι δεν επέλεξε την ευθεία σύγκριση πρόσωπο με πρόσωπο. Αντίθετα έκανε ξεκάθαρο άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ απέφυγε να πάρει θέση απέναντι στην Ρωσία του Πούτιν και να δείξει με ποια πλευρά της ιστορίας είναι.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωναν ότι η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θύμιζε το παλιό κακό παρελθόν και συμπλήρωναν ότι τώρα που πλέον οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν, προκειμένου να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον τους.

«Μας εξέπληξε δυσάρεστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», έλεγαν και εξηγούσαν: «μετά από όλα όσα έχουν προηγηθεί και όλα τα δεινά που έχουν περάσει οι πολίτες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να είναι ειλικρινής απέναντί τους, επέλεξε να «χαϊδέψει αυτιά» και πλέον είναι οφθαλμοφανές τι θα συμβεί σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας και οι ομοϊδεάτες του έρθουν και πάλι στην εξουσία.

Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει

Οι ίδιες πηγές απαντώντας στην φράση «Η δημοκρατία κινδυνεύει» που είπε ο κ. Τσίπρας απαντούσαν ότι η δημοκρατία σήμερα είναι πιο θωρακισμένη από ποτέ και στην αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθούν να δημιουργήσουν μια επίπλαστη πραγματικότητα. «Σε όσες αστοχίες έχουν παρουσιαστεί και λάθη δικά μας τα έχουμε παραδεχθεί και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε», τόνιζαν σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε για παράδειγμα να ελέγξει τα ΜΜΕ με εξόφθαλμο τρόπο, ενώ θύμιζαν ότι ομολογημένος στόχος κορυφαίων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν να έρθουν στην εξουσία να ελέγξουν τους αρμούς της.

Η παγίδα των εκλογών

Στο Μαξίμου βλέπουν ακόμα μια προσπάθεια του αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης να παγιδέψει τους ψηφοφόρους ζητώντας πρωτιά στις εκλογές. Η πρωτιά, έλεγαν, δεν είναι σε καμία περίπτωση εφικτή και επιμένουν ότι στόχος του κ. Τσίπρα δεν είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση αλλά ένα σχήμα το οποίο θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια την χώρα πολλά χρόνια πίσω. Το γεγονός ότι δεν κλείνει την πόρτα για παράδειγμα στον Γιάνη Βαρουφάκη δείχνει ότι προκειμένου να αναλάβει το τιμόνι της χώρας θα συμμαχήσει με «συντρόφους» του παρελθόντος αλλά και με «ορφανά» στελέχη, τα οποία θα επιχειρήσει να εντάξει στο « προοδευτικό» του άρμα.

Πηγή: newsbeast.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged