ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθησαν για διακίνηση 1.1 τόνων χασίς με τροχόσπιτο και καλλιέργεια υδροπονικής κάναβης

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Σε δύο χωριστές επιχειρήσεις, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, συνέλαβαν ζευγαρι, μέλη διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης για μεταφορά και διακίνηση 1,1 τόνων περίπου χασίς, καθώς και σε έτερη επιχείρηση ημεδαπό για καλλιέργεια υδροπονικής κάναβης στην Παλλήνη Αττικής.

Δείτε τις δηλώσεις και όσα ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Δηλώσεις σχετικά με τη σύλληψη δύο μελών διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών και την κατάσχεση άνω του ενός τόνου ακατέργαστης κάνναβης και υπόθεση σύλληψης ημεδαπού που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο

Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης:

Η πρώτη υπόθεση της σημερινής μας παρουσίασης αφορά σε μια σημαντική επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών η οποία κατάφερε να συλλάβει δύο αλλοδαπούς (γυναίκα και άνδρα) μέλη διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών και να κατασχέσει άνω του ενός τόνου ακατέργαστη κάνναβη.

Όπως διακριβώθηκε η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στη χώρα μας, σε χώρες της Ευρώπης και στην Τουρκία.

Για την αποδόμηση της οργάνωσης προηγήθηκαν εξακριβώσεις, διασταυρώσεις στοιχείων και επιτηρήσεις σημείων εισόδου στη χώρα μας από την Αλβανία, ιδίως σε Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών των τοπικών Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, αφού εντοπίστηκαν τα δύο μέλη της οργάνωσης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, βραδινές ώρες του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2020, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψή τους.

Σε έρευνα σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο (τροχοβίλα) που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες (οροφή, εντειχισμένα έπιπλα κ.α.)  και κατασχέθηκαν:

  • τόνος και (145) περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
  • (4) κιλά και (68) γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
  • (916) γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη (λάδι) και
  • συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης  εισήγαγαν την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών, το μεσημέρι της ιδίας μέρας, μέσω του διασυνοριακού σταθμού στο Μαυρομάτι Ηγουμενίτσας.

Επιπρόσθετα πιστοποιήθηκε η δράση και ετέρου αλλοδαπού, μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ υπολογίζεται ότι το έσοδα της οργάνωσης από αυτή και μόνο τη μεταφορά, σύμφωνα με τις κατασχεθείσες ποσότητες θα ξεπερνούσαν (1.730.000) ευρώ.

Σημειώνεται ότι, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών στο πλαίσιο της διεθνικής συνεργασίας έχουν αναπτυχθεί επαφές με τις συναρμόδιες Αρχές άλλων χωρών  για  τον εντοπισμό και τη σύλληψη των λοιπών μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

 

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 O Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος θα σας παρουσιάσει το βιντεοληπτικό υλικό από τις κρύπτες αποθήκευσης των ναρκωτικών στην τροχοβίλα καθώς και την δεύτερη υπόθεση που αφορά σε εργαστήριο υδροπονικης κάνναβης.

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος:

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής συνελήφθη ημεδαπός για υδροπονική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και περαιτέρω διακίνηση των ποσοτήτων κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Κατά την έρευνα στην οικία του, που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες του Σαββάτου 7 Μαρτίου 2020, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλλήνης, διαπιστώθηκε να έχει εγκαταστήσει πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο-φυτώριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, με τεχνητό φωτισμό, δημιουργώντας έτσι τεχνητές συνθήκες για την ωρίμανση των φυτών, προκειμένου να υπάρχει παραγωγή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (102) δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας,
  • πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου – φυτωρίου υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης
  • μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
  • αεροβόλο τυφέκιο και δύο συσκευασίες με μεταλλικές βολίδες,
  • αεροβόλο περίστροφο και μια κάψουλα αερίου,
  • βαλλίστρα χειρός με δύο μεταλλικά βέλη,
  • (6) μεταλλικά φυσίγγια και πλήθος πλαστικών βολίδων, καθώς και
  • συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς πρωινές ώρες της ιδίας μέρας είχε εμπλακεί σε επεισόδιο σε περιοχή της Αττικής όπου εξύβρισε, απείλησε και έβαλλε με τη χρήση αεροβόλου τυφεκίου κατά ιδιώτη, χωρίς όμως να τον τραυματίσει.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις  των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, καθώς και για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλή και εξύβριση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.»

Μοιραστείτε το:
Tagged