Ελένη Σταύρου: “Ημέρα της Γυναίκας 2020 – Αντίσταση και κοινωνικοί αγώνες”

Πετρούπολη
Μοιραστείτε το:

Εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο ενώνουμε σήμερα και κάθε μέρα τις φωνές μας διεκδικώντας Ισότητα, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ειρήνη, Προστασία του Πλανήτη.

Η γυναικεία φύση είναι συνδεδεμένη με την αντίσταση και τους κοινωνικούς αγώνες και αυτό αποδεικνύεται από τους διαχρονικούς αγώνες του γυναικείου κινήματος. Από τις εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη που εξεγέρθηκαν στις 8 Μαρτίου 1857 διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, ως τις Σουφραζέτες που διεκδικούσαν σθεναρά το δικαίωμα ψήφου στο τέλος του 19ου αιώνα και την ΑφροαμερικανήΡόζαΠαρκς που με μια πράξη κοινωνικού ακτιβισμού στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ το 1955 σηματοδότησε την έναρξη των αγώνων κατά του φυλετικού ρατσισμού, μέχρι τα σύγχρονα διεθνή, μαζικά κινήματα για την ειρήνη, την προστασία του περιβάλλοντος, την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη στα οποία πολλές γυναίκες πρωτοπορούν.

Με την μαζική πρόσβασή μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην απασχόληση κατακτήσαμε σε μεγάλο βαθμό οικονομική ανεξαρτησία που είναι το πρώτο αλλά και πιο ισχυρό βήμα για την χειραφέτησή μας.

Με την κατοχύρωση του δικαιώματός μας στην άμβλωση και του δικαιώματός μας να ορίζουμε το σώμα τους κατακτήσαμε και το δικαίωμα στη ζωή, τη χαρά, την ευτυχία.

Στις μέρες μας διεκδικούμε τα αυτονόητα:

  • Ίσες ευκαιρίες παντού
  • Ισότιμη πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων
  • Δικαίωμα στο όνειρο, τη ζωή, την ελπίδα
  • Έναν κόσμο ανοιχτό στη διαφορετικότητα, μακριά από διακρίσεις και συγκρούσεις
  • Ουσιαστικές Πολιτικές για την αποτελεσματική προστασία του Πλανήτη.

————————

Η Ελένη Σταύρου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Συντονίστρια του Δικτύου Γυναικών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔημοκρατώνΣοσιαλιστών και στις βουλευτικές εκλογές Ιουλίου 2019 ήτανΥποψήφια Βουλευτής Δυτικού Τομέα με το Κίνημα Αλλαγής.

Μοιραστείτε το:
Tagged