Εκδήλωση: «Η Μάχη για την Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης στην Ιδιωτική Υγεία» – Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Κυριακή 11/12, 12:00

Απασχόληση
Μοιραστείτε το:

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία της 09.11 σφράγισε την μαζικότερη απεργία της τελευταίας δεκαετίας. Δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά σχήματα συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις. Η συνέχεια ήταν η διαδήλωση για το Πολυτεχνείο που εκφράστηκε ξανά η οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας ενάντια στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Μίας κυβέρνησης που βουλιάζει στα σκάνδαλα ενώ ταυτόχρονα φέρνει για ψήφιση έναν προϋπολογισμό που βάζει σαν στόχο την επιστροφή στα πρωτογενή πλεονάσματα τσακίζοντας το κράτος πρόνοιας. Ταυτόχρονα προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ με την διάλυση της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας σύμφωνα με το νομοσχέδιο Πλεύρη – Γκάγκα. Η συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας έχει όμως ως αποτέλεσμα να παραδίδονται νέα παιδιά στους παπάδες και τα κάθε λογής “φιλάνθρωπα ιδρύματα” όπως στην περίπτωση με την “Κιβωτό”.

Στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας ενώ τα αφεντικά πλουτίζουν με την πολιτική της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι απασχολούνται με συνθήκες γαλέρας χωρίς Κλαδική Σύμβαση Εργασίας, με μισθούς πείνας. Είναι καθημερινό φαινόμενο οι καταγγελίες για ελλείψεις προσωπικού, για την μη τήρηση των ωραρίων, των ρεπό και του 11ωρου της ανάπαυσης που βάζουν σε κίνδυνο τον εργαζόμενο και τον ασθενή.

Οι εργοδότες αρνήθηκαν να υπογράψουν Κλαδική Σύμβαση με αυξήσεις. Είναι ώρα η ηγεσία της ΟΣΝΙΕ να οργανώσει έναν ουσιαστικό αγώνα για την διεκδίκησης υπογραφής ΣΣΕ στην Ιδιωτική Υγεία που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει με παρακάλια στους εργοδότες και διαπραγματεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες αλλά χρειάζεται μαζικός αγώνας σε όλο τον κλάδο με γύρο Γενικών συνελεύσεων σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, επιχειρησιακά και κλαδικά με στόχο την οργάνωση Κλαδικής Απεργίας στην Ιδιωτική Υγεία.

Δεν είμαστε μόνοι μας στον δρόμο του αγώνα. Οι συνάδελφοι στα δημόσια νοσοκομεία προχώρησαν σε τριήμερη απεργία για να μην περάσει η διάλυση του ΕΣΥ και η ΑΔΕΔΥ με τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά σε στάση εργασίας σε ολόκληρο το δημόσιο την 1 Δεκέμβρη ενώ οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς κατέβηκαν σε απεργία ενάντια σε 2.5000 απολύσεις.

Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε και να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση που τους στηρίζει. Ότι οι εργαζόμενοι έχουν την δύναμη και όχι τα αφεντικά.

*Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών στην Ιδιωτική Υγεία

Μοιραστείτε το:
Tagged