«Είσαι ομορφούλα, έλα να σε πάω…» – «Επιδημία» βαρβατήλας για ανήλικα κορίτσια – Συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας που προσπάθησε να βάλει 16χρονη στο αμάξι του -«Είσαι ομορφούλα, έλα να σε πάω σχολείο»

Συνελήφθη ο άνδρας που φέρεται να προσπάθησε να βάλει στο αυτοκίνητό του τη 16χρονη μαθήτρια το πρωί της Δευτέρας στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο άνδρας, ελληνικής καταγωγής, αρχές Μαΐου είχε προσεγγίσει δύο 20χρονες στην περιοχή των Πεύκων και τις παρενόχλησε σεξουαλικά. Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν το βιντεοληπτικό υλικό που είχαν στη διάθεσή τους και κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του ατόμου που φέρεται να προσπάθησε να αποπλανήσει τη 16χρονη μαθήτρια.

Το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το thestival, η 16χρονη, η οποία είναι μαθήτρια στην Α’ Λυκείου στο Επαγγελματικό Λύκειο της Νεάπολης, πήρε το λεωφορείο για να πάει από το σπίτι της στο σχολείο. Και παρότι συνήθως παίρνει το λεωφορείο της γραμμής 18, πήρε το λεωφορείο της γραμμής 28. Οπότε κατέβηκε και κινήθηκε προς ένα καφέ για να ρωτήσει πώς θα πάει προς το σχολείο της.

«Είσαι ωραία κοπέλα, να σε πάω εγώ στο σχολείο»

Απευθυνόμενη σε έναν άντρα, ρώτησε ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσει και εκείνος της πρότεινε να την πάει με το αμάξι. Η μαθήτρια αρνήθηκε όμως, αν και εκείνος επέμεινε λέγοντας: «Είσαι ωραία κοπέλα, να σε πάω εγώ». Η κοπέλα αποχώρησε χωρίς να συνεχίσει την κουβέντα.

Σύμφωνα με το thestival, μόλις μπήκε σε κάποιο στενό, κινούμενη για το σχολείο της, διαπίστωσε ότι την ακολουθεί με το αυτοκίνητό του. Την πλησίασε και από το ανοιχτό παράθυρο του οχήματός του της είπε: «Μπες μέσα να σε πάω εγώ στο σχολείο σου».

Τότε, η κοπέλα έντρομη επέστρεψε στο καφέ που είχε πρωτοσυναντήσει τον άγνωστο άντρα και από εκεί τηλεφώνησε στον πατέρα της ο οποίος μετέβη στο σημείο και στη συνέχεια πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών, όπου υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου για το περιστατικό.

Ο 56χρονος είναι αντιμέτωπος με δύο πλημμελήματα και συγκεκριμένα αυτά της απόπειρας παράνομης βίας και της απειλής.

Τι δηλώνει ο πατέρας της 16χρονης για το περιστατικό;

Για τη σύλληψη του 55χρονου, μίλησε ο πατέρας της 16χρονης, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA». «Δεν γνωρίζω τι άνθρωπος είναι. Τον αναγνώρισε το παιδί και συνελήφθη. Η μικρή δεν τον είχε δει ξανά. Πρώτη φορά χθες το πρωί που έγινε το περιστατικό», ανέφερε ο κ. Βασίλης.

Σύμφωνα με τον πατέρα της 16χρονης, ο 55χρονος την ακολούθησε με το αυτοκίνητο σε ένα στενάκι. «Την πίεσε λεκτικά και πιο επιτακτικά να μπει σε ένα στο αμάξι, το παιδί αρνήθηκε. Βγήκε στον κεντρικό δρόμο και μπήκε σε ένα καφέ και με πήρε τηλέφωνο να πάω να την πάρω», ανέφερε.

Όπως περιέγραψε ο κ. Βασίλης, ο 55χρονος έλεγε στην κόρη του: «Είσαι ομορφούλα, μια χαρά κουκλίτσα είσαι, έλα να σε πάω εγώ σχολείο». Ευτυχώς, όπως είπε ο πατέρας της ανήλικης, το παιδί λειτούργησε με οξυδέρκεια.

Υπό κράτηση ο 56χρονος που συνελήφθη για παρενόχληση 16χρονης -Δηλώνει καθηγητής σε ΕΠΑΛ

Υπό κράτηση παραμένει ο 56χρονος που συνελήφθη ύστερα από καταγγελία 16χρονης μαθήτριας ότι την παρενόχλησε καθ’ οδόν για το σχολείο, προτείνοντάς της να την μεταφέρει στον προορισμό της με το αυτοκίνητό του.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε να δικαστεί ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για αύριο, Τετάρτη, διατηρώντας μέχρι τότε την κράτησή του. Σε ερώτηση από το δικαστήριο για την επαγγελματική του ιδιότητα, ο ίδιος δήλωσε ότι είναι «καθηγητής σε Επαγγελματικό Λύκειο». Νωρίτερα, στο γραφείο της εισαγγελέας ποινικής δίωξης αναφερόμενος στο περιστατικό έκανε λόγο για «παρεξήγηση»

Ο 56χρονος είναι αντιμέτωπος με δύο πλημμελήματα και συγκεκριμένα αυτά της απόπειρας παράνομης βίας και της απειλής.

Για το περιστατικό που, σύμφωνα με την καταγγελία συνέβη το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Νεάπολης, ο πατέρας της ανήλικης κατέθεσε μήνυση σε συνέχεια της οποίας έγιναν αστυνομικές αναζητήσεις που οδήγησαν στη σύλληψη του.

Καταγγελίες και για άλλες δύο παρενοχλήσεις

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο 56χρονος είχε καταγγελθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου για σεξουαλική παρενόχληση από δύο 20χρονες, στην περιοχή των Πεύκων. Για τα δύο αυτά παραστατικά, με εντολή εισαγγελέα διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας θα κληθούν να καταθέσουν οι καταγγέλλουσες.

———————

Ρόδος: Κατηγορούν 47χρονο ότι ασέλγησε σε 13χρονη και της έδωσε χασίς

Τι ισχυρίζεται εκείνος για τις αναρτήσεις του πατέρα της στο Facebook

Ρόδος: Κατηγορούν 47χρονο ότι ασέλγησε σε 13χρονη και της έδωσε χασίς

Ενώπιον ανακριτή θα βρεθεί σήμερα ένας 47χρονος στη Ρόδο, σε βάρος του οποίου υπάρχει καταγγελία ότι ασέλγησε σε 13χρονη και προσπάθησε να της δώσεις κάνναβη. Ο άνδρας έχει υποβάλλει μήνυση σε βάρος του πατέρα του κοριτσιού που τον κατήγγειλε.

Ο 57χρονος πατέρας κατήγγειλε ειδικότερα ότι ενώ το παιδί έπαιζε με την παρέα του όταν επέστρεψε στο σπίτι ο γείτονας προφασίστηκε ότι την χρειάζεται για να τον βοηθήσει σε κάποια δουλειά. Όταν ανέβαινε την ρώτησε, όπως ισχυρίζεται, αν είχε κάνει σεξ και το παιδί απάντησε αρνητικά, ενώ, όπως κατέθεσε, εξεπλάγη και ο 47χρονος επεδίωξε να ασελγήσει εις βάρος της. Διατείνεται μάλιστα ότι την έσφιγγε στην αγκαλιά του και την ακούμπησε σε σημεία του σώματός της ενώ της προσέφερε να κάνει χρήση «χόρτου».

Το παιδί προσπάθησε να φύγει από το σπίτι, όπως ισχυρίζεται και κοντά στην πόρτα, όταν επεδίωξε να την αποτρέψει ο καταγγελλόμενος, τον κλότσησε στα γεννητικά όργανα, ξεκλείδωσε και έφυγε. Το παιδί ισχυρίστηκε ακόμη ότι πέντε μέρες μετά την είδε και της είπε «εμείς οι δύο θα τα ξαναπούμε», με αποτέλεσμα να φοβηθεί.

Αρνείται τις κατηγορίες

Υποστήριξε ακόμη ότι την προσέγγισε και μέσω των social media και ότι μπλόκαρε τον λογαριασμό του. Ο 47χρονος ανέθεσε στην γνωστή ποινικολόγο Αθηνών κ. Γιάννα Παναγοπούλου να κινηθεί εναντίον του διότι στο προφίλ του στο Facebook κοινοποίησε δημόσια ανάρτηση αναφέροντας ψευδή και συκοφαντικά σχόλια εις βάρος του. Πιο συγκεκριμένα, δίχως να έχει ασκηθεί εις βάρος του οποιαδήποτε ποινική δίωξη με την ανάρτησή του τον εμφάνισε ως τον βιαστή της Ρόδου με θύματα γριές και παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εκθέτει στην μήνυσή του, μια οικογενειακή του φίλη και γειτόνισσά τους τούς επισκέφθηκε έντρομη και πανικόβλητη και τους ενημέρωσε ότι κατά την περιήγησή της στο Facebook είδε κάποιες αναρτήσεις του μηνυόμενου ο οποίος ισχυριζόταν ότι είχε ασελγήσει στην κόρη του, στην μητέρα του και σε όλες τις γριές της Παλιάς Πόλης! Κάτω από την συγκεκριμένη ανάρτηση, διάφοροι άλλοι (αγνώστου αριθμού) φίλοι του άρχισαν να ρωτούν και να τον προτρέπουν: «Πες ονόματα» κλ.π.

Συνεχίζοντας ο μηνυόμενος απεκάλυψε την ταυτότητά του και στη συνέχεια έγραψε «του ζητάω 1.000.000 ευρώ αποζημίωση για ψυχική οδύνη» αναφέρει η dimokratiki.gr.

Ανάλογη ενημέρωση για τις αναρτήσεις του πατέρα είχε ο 47χρονος και από άλλους γνωστούς και φίλους του, ενώ μια άλλη γειτόνισσα, τους επισκέφθηκε και τους ενημέρωσε ότι άκουσε να λέει ότι ο πατέρας του παιδιού είχε σκοπό να του πάρει 1.000.000 ευρώ αποζημίωση για τον βιασμό του παιδιού του, ενώ υποστήριξε ότι στην ίδια γειτόνισσα το παιδί είχε διαψεύσει τα όσα υποστήριζε ο πατέρας του.

Ο 47χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι η ανήλικη κατέθεσε ότι όλα έγιναν1-2 Οκτωβρίου, ενώ ο πατέρας της κατέθεσε ότι οι ίδιες πράξεις έλαβαν χώρα την 23-24 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: iefimerida.gr, newsbeast.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged