Δωρεά 6 απινιδωτών στον δήμο Αιγάλεω

Αιγάλεω
Μοιραστείτε το:

Με 6 σύγχρονους φορητούς απινιδωτές τελευταίας τεχνολογίας ενισχύθηκε ο Δήμος Αιγάλεω. Πρόκειται για δωρεά του κυρίου Αργύρη Γράψα, ο οποίος είναι εκπρόσωπος του ιδιωτικού πρωταθλήματος μπάσκετ «Jumpball Basketball League».

Από έναν απιδινωτή έχουν ήδη παραλάβει το 1ο Λύκειο Αιγάλεω, το 3ο Λύκειο Αιγάλεω, η δημοτική αστυνομία, καθώς και το τμήμα καθαριότητας του δήμου.

Ο απινιδωτής είναι μια ειδική συσκευή που καλύπτει την ανάγκη αντιμετώπισης ενός έκτακτου καρδιακού επεισοδίου. Αρχικά αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και στην περίπτωση που διαγνώσει κάποιο αρρυθμιολογικό πρόβλημα, το οποίο χρίζει απινίδωσης (χορήγηση ρεύματος), τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του.

Από την πλευρά του ο Δήμος διοργάνωσε σεμινάριο για την εκπαίδευση των εργαζομένων, καθώς και των εκπροσώπων των καθηγητών, θέλοντας να διασφαλίσει την ορθή χρήση των απιδινωτών και την παροχή των πρώτων βοηθειών.

«Ευχαριστούμε τον κύριο Γράψα για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του που συμβάλλει τα μέγιστα στην παροχή πρώτων βοηθειών και αναδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία» τόνισε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας.

Μοιραστείτε το:
Tagged