Δυτικό Μέτωπο: Όχι άλλους ψεύτικους όρκους για το κλείσιμο της χωματερής! Που ήσουν εσύ κ. Πατούλη;

Αττική
Μοιραστείτε το:

Διαμαρτυρία στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 29/8

Λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, δε γίνεται να μη θυμηθούμε το τι συνέβη την προηγούμενη φορά, το 2014, στο κλειστό γυμναστήριο στα Άνω Λιόσια του δήμου Φυλής. Τότε, για να μας ξεγελάσετε, ορκιστήκατε ότι θα κλείσει η χωματερή της Φυλής και μετά πετάξατε, συμβολικά και ουσιαστικά, τον όρκο σας στα σκουπίδια.

Τώρα, κ. Πατούλη και κ. Δούρου έχετε συμφωνήσει, πριν ακόμα ορκιστείτε, πως δεν πρόκειται να κλείσετε ποτέ τη χωματερή (ΧΥΤΑ) και όλη την εγκατάσταση της Φυλής (ΟΕΔΑ). Αντίθετα, θα κάνετε νέες επεκτάσεις στο ΧΥΤΑ και στο εργοστάσιο επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων -το γνωστό ΕΜΑΚ-, θα μας φορτώσετε και άλλα εργοστάσια επεξεργασίας και καύσης σκουπιδιών, θα συνεχίσετε να υπονομεύετε τη διαλογή στην πηγή και την αποκεντρωμένη διαχείριση και θα συνεχίσετε τις πολιτικές πλήρους ιδιωτικοποίησης του τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Στάχτη στα μάτια των απληροφόρητων είναι οι, δήθεν, νέες υποδομές στα ανενεργά λατομεία, που θυμήθηκε -μετά τις εκλογές- η κ. Δούρου. Ακόμη κι έτσι, όμως, τα τέσσερα από τα πέντε λατομεία, που προτάσσονται, βρίσκονται στη Δυτική Αττική, με πρώτο στη σχετική λίστα το λατομείο του Μουσαμά (βρίσκεται δίπλα στα σπίτια της Ζωφριάς στα Άνω Λιόσια και ακριβώς πίσω από το Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη).

 Κάνετε πως δεν ξέρετε ότι οι θάνατοι από νεοπλασίες στην περιοχή μας είναι τριπλάσιοι από όλη την υπόλοιπη Αττική. Κάνετε πως δεν ξέρετε ότι ο δήμαρχος Φυλής -ο δικός σας άνθρωπος- κρατά εδώ και 3,5 χρόνια κρυμμένες τις μελέτες για την τεράστια και εγκληματική ρύπανση από το ΧΥΤΑ και την εγκατάσταση, συνολικά. Τον προστατεύετε τόσα χρόνια γιατί δε θέλετε να μάθει ο κόσμος την αλήθεια.

Μας κοροϊδεύετε, χωρίς ντροπή, αλλά τα ψέματά σας τελείωσαν. Σας υποσχεθήκαμε ότι θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας και πως δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Η εγκατάσταση της Φυλής σκορπά το θάνατο σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, που ζουν στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής. Μπορεί να εξασφαλίσατε τη συναίνεση των δημοτικών αρχόντων της Φυλής, αλλά τη συναίνεση των πολιτών στα Δυτικά δεν την έχετε!

Για όλους αυτούς τους λόγους θα μας βρίσκετε, διαρκώς, απέναντι και το πρώτο μας ραντεβού θα είναι στην ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 29/8/2019, στο Ζάππειο.

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί όλους τους κατοίκους, τις συλλογικότητες και τους φορείς της Δυτικής Αθήνας, της Δυτικής Αττικής και όλης της Αττικής να δώσουν δυναμικό παρών σ’ αυτήν την κινητοποίηση.

Συσκέψεις συντονισμού και προετοιμασίας θα γίνουν στις 26/8 στην Πετρούπολη και στις 27/8 στα Άνω Λιόσια.

Που ήσουν εσύ κ.  Πατούλη;

Δεν πρόλαβε καλά καλά να δημοσιευτεί το κάλεσμα του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για την διαμαρτυρία στην ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου  και ο κ. Πατούλης απάντησε με τον γνωστό δικό του τρόπο.

Ο κ. Πατούλης προσπαθεί να μετατρέψει ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που αφορά το περιβάλλον και την δημόσια υγεία στην Αττική,  σε προσωπική αντιπαράθεση με κάποια συγκεκριμένα στελέχη του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ αλλά εμείς δεν θα του κάνουμε την χάρη να τον ακολουθήσουμε.

Το ερώτημα κύριε Πατούλη δεν είναι τι έκανε αυτά τα χρόνια το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ,  αλλά που ήσουν εσύ.

  • Που ήσουν εσύ όταν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ οργάνωνε συγκεντρώσεις για να μην περάσει το ΠΕΣΔΑ; Τι έκανε  τότε η παράταξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο περιφερειακό συμβούλιο;
  • Που ήσουν εσύ όταν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έτρεχε στους επιθεωρητές περιβάλλοντος για την δυσοσμία και τις διαρροές των στραγγισμάτων από τον ΧΥΤΑ Φυλής;
  • Που ήσουν εσύ όταν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ απέτρεπε την μετατροπή του ΚΔΑΥ της WATT σε μονάδα επεξεργασίας;
  • Που ήσουν εσύ όταν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ζητούσε την δημοσιοποίηση των μελετών για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ Φυλής που εξακολουθεί να κρύβει παράνομα ο εκλεκτός σου δήμαρχος της Φυλής κ. Παππούς;
  • Που ήσουν εσύ όταν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ μάζευε 3.000 υπογραφές για το κλείσιμο της Φυλής; Τι τις έκανες εσύ αυτές τις υπογραφές που σου παραδώσαμε;
  • Που ήσουν εσύ όταν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έκανε καταγγελίες για τις επεκτάσεις που αποφάσισε η κ. Δούρου το 2017 και το 2018;
  • Που ήσουν εσύ όταν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ προειδοποιούσε για τον κίνδυνο της κρίσης των σκουπιδιών;
  • Πως τολμάς να λες εσύ ότι το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν έκανε τίποτα τα τελευταία 5 χρόνια;

Αν υπάρχει κάποιος που δεν έκανε απολύτως τίποτα ήσουν εσύ κύριε Πατούλη που είχες την ιδιότητα του προέδρου της ΚΕΔΕ και σφύριζες αδιάφορα. Το μόνο που έκανες είναι να μοιράζεις επαίνους στους δημάρχους που δεν αξιώθηκαν να κάνουν ούτε τοπικό σχέδιο διαχείρισης.

Εσύ σαν δήμαρχος Αμαρουσίου τι έκανες τόσα χρόνια για να μειώσεις τα σκουπίδια που έστελνες στην Φυλή; Απολύτως τίποτα δεν έκανες.

Τώρα θυμήθηκες πως υπάρχει πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Αττική;

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ κύριε Πατούλη δεν το αγγίζουν οι προβοκατόρικες ανακοινώσεις με τις προσωπικές επιθέσεις και τα χυδαία ψέματα.

Σας υποσχεθήκαμε πως δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί και θα κρατήσουμε την υπόσχεσή μας. Δεν θα σας επιτρέψουμε να καταδικάσετε την δυτική Αθήνα- Αττική να είναι ο εσαεί σκουπιδότοπος όλης της Αττικής.

Δεν ευθυνόμαστε εμείς αν η κυρία Δούρου με την πολιτική της δημιούργησε αδιέξοδα και μονόδρομους για να μπορείτε εσείς σήμερα να μιλάτε για νέες επεκτάσεις και νέα εργοστάσια στην Φυλή.

Γιατί κύριε Πατούλη δεν μας λέτε ακόμα και σήμερα τι σκοπεύετε να κάνετε με την εγκατάσταση της Φυλής; Γιατί δεν λέτε τι σκοπεύετε να κάνετε με τις μονάδες επεξεργασίας και με την καύση; Που είναι το ολοκληρωμένο σας πρόγραμμα για την διαχείριση των απορριμμάτων; Μας το κρατάτε για έκπληξη;

Είναι ντροπή σας κύριε Πατούλη να λέτε ότι σας απειλούμε με κινητοποιήσεις. Μήπως θα θέλατε να σας πούμε και ευχαριστώ που θέλετε να συνεχιστεί το έγκλημα του ΧΥΤΑ Φυλής;

ΥΓ σας στέλνουμε και ένα σχετικό video με ορισμένες από τις δράσεις του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για να μάθετε τι έγινε στο παρελθόν και να πάρετε μια ιδέα τι θα γίνει και στο μέλλον.

Μοιραστείτε το:
Tagged