Δυτικός Τομέας Αθήνας: Τα “συστήματα” προωθούν υποψηφίους που δεν κατοικούν εδώ… τι θα πράξουν οι δημότες-πολίτες…

Δήμοι
Μοιραστείτε το:

Ο Δυτικός Τομέας της Αθήνας “βγάζει” 11 βουλευτές. Τα κόμματα έχουν 11 έως 14 υποψηφίους το καθένα και ο προεκλογικός αγώνας καλά κρατεί. Λίγοι, όμως υποψήφιοι προέρχονται από τους επτά (7) δήμους που συνθέτουν την εκλογική περιφέρεια.

Για κάποιον που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα αυτοί είναι για την Νέα Δημοκρατία, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, αρχιτέκτονας με πλούσια εμπειρία και μακρά διαδρομή στον αυτοδιοικητικό τομέα, γενημένος και κάτοικος Αιγάλεω και η Ουρανία Σαγιάκου, δικηγόρος με θητεία στη τοπική αυτοδιοίκηση, κάτοικος Περιστερίου, για το ΚΙΝΑΛ η Νάντια Γιαννακοπούλου, κάτοικος Περιστερίου και η Ελένη Σταύρου, κι αυτή κάτοικος Περιστερίου, δικηγόρος και αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, για τον ΣΥΡΙΖΑ οι Παναγιώτς Ρήγας, κάτοικος Περιστερίου και ο Δημήτρης Βίτσας, κάτοικος Χαϊδαρίου, για το ΜεΡΑ25 ο Γιάννης Κυριακόπουλος, οικονομολόγος, κάτοικος Περιστερίου και ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος του ΚΚΕ, γιατρός στο Αττικό, κάτοικος κι αυτός Περιστερίου.

Υπάρχουν όμως και υποψήφιοι, βαριά υποτίθεται ονόματα της πολιτικής ή τουλάχιστον για τον Δυτικό Τομέα, που όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τους δήμους της εκλογικής περιφέρειας, αλλά αν και μέχρι τις προηγούμενες εκλογές εκλέγονταν στην αχανή Β΄Αθήνας, ουδέποτε ασχολήθηκαν ή έκαναν παρεμβάσεις για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι επτά δήμοι και οιδημότες τους. Ακόμη και για το εμβληματικό Πάρκο Τρίστη, που αποτελεί διέξοδο για τους κατοίκους του Δυτικού Τομέα, ουδέποτε έκαναν έστω μία δήλωση για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Αντίθετα, όλοι αυτοί που ξαφνικά αγάπησαν τον Δυτικό Τομέα θεωρώντας ότι είναι εύκολο να αποσπάσουν την ψήφο των πολιτών που κατοικούν σ’ αυτόν ή αλλοιώς θεώρησαν ότι εύκολα θα σφραγίσουν το νέο διαβατήριό τους για την Βουλή, διακρίθηκαν για τις μυστικές, κοινωνικές όπως τις βάφτιζαν, συναντήσεις τους με επιλεκτικά προσεγμένους αιρετούς αυτοδιοικητικούς άρχοντες της Δυτικής Αθήνας, και ευαίσθητες κοινωνικά αλλά περίεργες ως προς την λειτουργία τους ΜΚΟ στους οποίους αν μη τι άλλο έβγαινε προς τα έξω ότι προσφέρουν την στήριξή τους. Ποιό χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο συμπαθής κατά τα άλλα υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κος Κουρουμπλής.

Υπάρχουν και άλλοι, όμως, που αναζήτησαν την στήριξη των τοπικών κομματικών μηχανισμών και των μηχανισμών των τοπικών αυτοδιοικητικών παραγόντων, στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν τον προεκλογικό αγώνα τους, που ενίοτε σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα υψηλού κόστους.

Τρεις είναι οι χαρακτηριστικές περιπτώσεις σ’ αυτή την κατηγορία υποψηφίων.

Ο Μίλτος, -όλοι γνωρίζουν ποιός είναι ο Μίλτος, παιδί του μπαμπά, που από ευδαιμοσύνη της ανεμελιάς και του ανεπάγκελτου, πέρασε κατ’ ευθείαν στην πολιτική χωρίς ποτέ να έχει δουλέψει στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, στηριζόμενος στον πανίσχυρο εκλογικό μηχανισμό που είχε στήσει στην Β’ Αθήνας η Πατρική φιγούρα. Κάτοικος Γλυφάδας, με τα ενδιαφέροντά του να επικεντρώνονται μεταξύ Γλυφάδας και Μυκόνου, δεν επέλεξε τον Νότιο Τομέα Αθήνας, τον οποίογνωρίζει πολύ καλά αλλά τον Δυτικό Τομέα, ποντάροντας στο ότι όλοι τον γνωρίζουν σαν βουλευτή, -χρημάτισε και για ένα φεγγάρι ως υφυπουργός-, αλλά τίποτα άλλο γι’ αυτόν, καβαλώντας το κύμα στο πολιτικό τσουνάμι που λέγεται Μητσοτάκης. Στο παρελθόν προσπάθησε να εκλεγεί δήμαρχος Γλυφάδας, αλλά η γενέτηρα πόλη του δεν τον προτίμησε. Από την περίοδο εκείνη εκκρεμεί δίωξή του, ως επικεφαλή της αντιπολίτευσης του δήμου για περιβαλλοντικές και ιδιοκτησιακές παραβάσεις της τότε δημοτικής αρχής. Σήμερα ζητά την ψήφο των πολιτών του Δυτικού Τομέα, υποσχόμενος ότι θα εκπροσωπήσει τα συμφέροντα τους στην Ελληνική Βουλή.

Το ερώτημα που μένει για τους “περίεργους” είναι: Θα εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των πολιτών της εκλογικής περιφέρειας των 7 δήμων της δυτικής Αθήνας ή τα συμφέροντα των αιρετών αρχόντων που τον στηρίζουν έχοντας κινητοποιήσει υπέρ του τους δικούς τους εκλογικούς μηχανισμούς;

Ο Γεράσιμος, -όλοι γνωρίζουν ποιός είναι ο Γεράσιμος-, πλαιά πολιτική καραβάνα με έδρα το φτωχικό Ψυχικό, έχει χρηματίσει και υπουργός, θέλει κι αυτός να εκπροσωπήσει τους πολίτες του Δυτικού Τομέα στη Βουλή. Υπερήλικας, έχει κι αυτός καβαλίσει το ορμητικό κύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας και καλές σχέσεις με τον τοπικό κομματικό μηχανισμό. Όσο, όμως κι αν ερευνήσει κανείς τα πολιτικά πεπραμένα του στην Βουλή, δεν θα βρεί καμία παρέμβασή του, -έστω μία ερωτησούλα, που να αφορούσε θέματα που απασχόλησαν τους επτά δήμους της δυτικής Αθήνας και τους πολίτες τους.

Ο Παναγιώτης, -όλοι γνωρίζουν ποιός είναι ο συμπαθής κατά τα άλλα Παναγιώτης-, πολύ παλιά καραβάνα στο κουρμπέτι, έχοντας χρηματίσει κατ’ επανάληψη υπουργός στην απερχόμενη Κυβέρνηση, ποντάρει στον συναισθηματισμό και στον μηχανισμό που έχει δημιουργήσει με τις διάφορες περίεργες κοινωνικού χαρακτήρα ΜΚΟ. Ο ίδιος, αν και επέρεται δημόσια για την σχέση του με την πόλη του Περιστερίου, δεν κατοικεί στην Δυτική Αθήνα, ουδέποτε έκανε κάποια κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα προβλήματά της και διακρίθηκε για τις διακρητικές κοινωνικές συναναστροφές του (κοινώς τσιμπούσια) με τους αιρετούς άρχοντες της περιοχής.

Ο Μιχάλης, είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση. Αν και δεν είχε ποτέ καμία σχέση με την δυτική Αθήνα, επέλεξε τον Δυτικό Τομέα για να εκλεγεί στην Βουλή, Μόνος αυτός, όχι μόνο από το κόμμα του, αλλά και απ’ όλα τα άλλα, ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα του πολύς νωρίς, από τον Δεκέμβριο του 2018 σχεδόν, στηριζόμενος στον υποτιθέμενο μηχανισμό του “ανατέλλοντος” τότε αυτοδιοικητικού αστέρα (τον έδυσαν οι δημότες με την ψήφο τους) Γεώργιου του ευσεβούς και στους πάλαι ποτέ δεινόσαυρους του “εξαφανισμένου” πλέον ΠΑΣΟΚ. Δεν κατοικεί σε κάποιο από τους δήμους της δυτικής αθήνας, έχει καμία γνώση για γι’ αυτήν και ουδέποτε ασχολήθηκε με τα προβλήματά της κατά την θητεία του στην Βουλή και στις υψηλές κυβερνητικές θέσεις που πέρασε κατά καιρούς.

Ο Γιώργης, είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση. Μεσούσης της βουλευτικής θητείας του μεταπήδησε σε άλλο κόμμα και είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνεςτης βουλευτικής περιόδου που τελείωσε, εμφανίσθηκε φωτογραφιζόμενος σε πολλά σημεία της δυτικής Αθήνας. Παραμένει, όμως, εξαφανισμένος, διατρέχοντας την δυτική αθήνα από δημόσια συγκέντρωση σε συγκέντρωση δημοτών. Το πολιτικό κλίμα δεν τον ευννοεί αφού το κόμμα του, θα εκλέξει στην καλύτερη των περιπτώσεων έναν και αυτός πιθανόν να μείνει μόνο με τον “αγώνα” του. Το πολύ μεγάλο λάθος του, είναι ότι δεν κοινώνησε στους πολίτες της δυτικής Αθήνας και δει τους νέους 18-50 ετών την υποψηφιότητά του. Συν τις άλλοις, αποδείχθηκε, όπως και οι ποιό πάνω αγνώμονας σ’ αυτούς που μέχρι την έναρξη της προεκλογικής περιόδου τον πρόβαλαν, αφιλοκερδώς. Ας πρόσεχε, το καράβι του καθενός δεν περνά κάθε ημέρα, κι αυτός φαίνεται ότι το έχασε.

Ο Παναγιώτης, είναι εκπαιδευτικός που έγινε βουλευτής και υπουργός στην απερχόμενη βουλευτική περίοδο. Αν και περιστεριώτης, δεν ασχολήθηκε με την πόλη και την δυτική Αθήνα, παρά τις εκλίσεις του τοπικού μηχανισμού του κόμματός του και δει του αυτοδιοικητικού. Στην πράξη αποδείχθηκε “ανεπαρκής” σε ότι αφορά την προάσπιση και υπεράσπιση των συμφερόντων των κατοίκων του Δυτικού Τομέα, αφού βουλευτικά και υπουργικά, ο παρεμβατικός λόγος και ρόλος του αποδείχθηκε ανύπαρκτος. Ακόμη πληρώνει ότι η παράταξή του, αντί να αγκαλιάσει τους δημότες και πολίτες κατασκεύαζε εχθρούς.

Η Χαρά ή αλλοιώς Χαρούλα. “Αστέρι” της πρόσφατης πολιτικής σκηνής, ενδιαφέρθηκε και εκδηλώθηκε σχεδόν για τα πάντα, ακόμη και για το “μπλέ χρώμα των πάγων της Γροιλανδίας”, ουδέποτε, όμως, για τον δυτικό Τομέα, έστω κάτι για το εμβληματικό Πάρκο Τρίστη, παρόλο που σαν θέμα ακουμπούσε στο “οικολογικό προφίλ που προσπαθούσε να οικοδομήσει. Είναι άγνωστο, αν γνώριζε που πέφτει η Δυτική Αθήνα, πριν βάλει υποψηφιότητα στην νέα εκλογική περιφέρεια των επτά δήμων της.

Τα νέα πρόσωπα

Αναφερθήκαμε στην αρχή του παρόντος στα νέα πρόσωπα που είναι υποψήφιοι στον Δυτικό Τομέα. Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι έχουν γεννηθεί και κατοικούν σε ένα από τους επτά Δήμους της εκλογικής περιφέρειας και σχεδόν όλοι έχουν γνώσει των προβλημάτων που οι πολίτες, αλλά και οι δήμοι αντιμετωπίζουν.

Το σημαντικότερο είναι ότι έρχονται για να μείνουν και όχι, όπως λέει ο λαός να “κάνουν πολιτική αρπαχτή”, αλλάζοντας στις επόμενες εκλογές, εκλογική περιφέρεια, όπως θα τους βολεύει.

Οι περισσότεροι είναι γνωστοί σε προσωπικό επίπεδο στους δημότες και πολίτες, γεγονός που αυξάνει τον βαθμό υπευθυνότητάς τους, επέναντί τους. Με απλά λόγια θα είναι πάντα εκεί, έστω κι αν δεν ανήκουν στο κόμμα που ο καθένας θα ψηφίσει.

Αυτοί θα είναι και η “ΠΡΟΙΚΑ” του δυτικού Τομέα για την νέα βουλευτική περίοδο. Οι ψηφοφόροι, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα κτυπήματα στην πλάτη των “βαριών” ονομάτων δεν πρεσβεύουν τίποτα κι αυτό που θα πρέπει να κρίνουν είναι ποιός θα “βάλει” πλάτη” για τα προβλήματα. Όσο για τα προσωπικά ρουσφέτια, ξεχάστε τα. Αυτά έχουν τελειώσει οριστικά…

——————–

Υ.Γ.1: Προς αναγνώστες Δυτικού Τομέα: Επιλέξτε νέα πρόσωπα και κατοίκους του Δυτικού Τομέα. Αυτά ξέρουν τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας κι αυτοί έχουν το κίνητρο να αγωνισθούν για την επίλυσή τους, αφού ζούν δίπλα μας.

——————–

Υ.Γ.2: Προς αναγνώστες Δυτικού Τομέα 2: Μην επιλέξετε πρόσωπα με βαρύ πολιτικό όνομα, πολυδάπανο προεκλογικό αγώνα και στήριξη από “μηχανισμούς”, τοπικούς ή υπερ τοπικούς.

——————–

Υ.Γ.3: Προς αναγνώστες Δυτικού Τομέα 3: Οι προτάσεις μας και έχουμε το θάρρος να τις εκφέρουμε, φαίνονται στις ιστοσελίδες του Vukentra Media Group. Νέα φρέσκα ονόματα, όλοι κάτοικοι του Δυτικού Τομέα με πολύ καλή γνώση των προβλημάτων του. Αυτά είναι και τα κριτήριά μας

Vukentra Media Group

Μοιραστείτε το:
Tagged