Διοίκηση Δήμου Αγίας Βαρβάρας: Κανένα μέλος μας δεν διανοείται να κάνει τα στραβά μάτια σε παράνομες τακτικές

Aγία Βαρβάρα
Μοιραστείτε το:

Απάντηση σε σχόλια που απαιτούν από τη δημοτική αρχή να κάνει τα στραβά μάτια  σε παράνομες τακτικές

Η δημοτική αρχή του Λάμπρου Μίχου από την αρχή της θητείας της υπηρετεί το δημότη με ευνομία, διαφάνεια και ίση μεταχείριση, ακολουθώντας πάντα την αρχή της χρηστής διοίκησης. Κι όμως ακόμη κι αυτό, βρήκαν κάποιοι να το κατακρίνουν! Έτσι, βρεθήκαμε εγκαλούμενοι με την πρωτότυπη κατηγορία ότι επιδιώκουμε την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών!

Δε μπορούμε να σκεφθούμε κάτι περισσότερο γελοίο απ’ την δημόσια προτροπή προς αιρετό, να κάνει τα στραβά μάτια και να καταπατήσει κάθε έννοια δικαίου! Είναι απαράδεκτο υποψήφιοι πολιτευτές, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, να αγνοούν τις νομικές δεσμεύσεις της διοίκησης και την υποχρεωτικότητα εφαρμογής των νόμων.

Όποιος παρουσιάζει τις εμμονικές, δίχως συγκρότηση σκέψεις του ως προτάσεις, ποντάροντας στην επίκληση του συναισθήματος του αναγνώστη, εκτός από θλιβερός γίνεται κι επικίνδυνος. Από το στρεβλό αυτό σκεπτικό του, κάποιος πρέπει να προφυλάξει τους δημότες. Δεν αντιλαμβάνεται πως, αν η διοίκηση κάνει τα στραβά μάτια όπου και όταν θέλει, ο πρώτος που θα υποστεί βλάβη είναι ο πολίτης; Τα στραβά μάτια, έκαναν οι διοικούντες σε άλλες «σκοτεινές» εποχές. Όσοι τις νοσταλγούν, ας μη τους περνά ούτε για αστείο από το μυαλό, ότι επί δημαρχίας Λάμπρου Μίχου, θα υπάρξει αιρετός που θα πράττει ανεξέλεγκτα!

Οι άδειες πωλητών, αποβλέπουν εκτός των άλλων, στην προστασία της δημόσιας υγείας, επιτρέποντας τον έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων, στην οργάνωση της αποκομιδής των απορριμμάτων, στην κατάληψη χώρου, προστατεύουν τα δικαιώματα των μικροεπιχειρηματιών βιοπαλαιστών που πληρώνουν φόρους και ενοίκια. Η δε έκδοσή τους είναι υποχρεωτική και δεν ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης. Σίγουρα καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι οδηγούνται εξ ανάγκης στο να προχωρούν σε παράνομες ενέργειες κατάληψης δημόσιων χώρων χωρίς άδεια, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί ο δήμος μας να αποτελεί ένα ξέφραγο αμπέλι. Γι’ αυτό, όλες τις περιπτώσεις ανθρώπων που δίνουν αγώνα επιβίωσης η δημοτική αρχή, τις κατανοεί και οργανώνει προγράμματα απασχόλησης και κοινωνικής υποστήριξης.

Αμάθεια και θράσος μεγάλο λοιπόν, κρύβει η προτροπή να κλείσει η δημοτική αρχή τα μάτια στις παράνομες δραστηριότητες. Τί άλλο θα μας ζητηθεί να προσποιηθούμε ότι τάχα δεν βλέπουμε; Τέτοιες καφενειακού τύπου δηλώσεις, δείχνουν στο δημότη, εκτός από έλλειψη σεβασμού και πόσο επιφανειακά και χωρίς σπουδή παίρνουν το ρόλο τους ορισμένοι. Έτσι φαντασιώνονται την άσκηση εξουσίας …. ως τσιφλικιού όπου θα κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς έλεγχο.

Ο  Αντιδήμαρχος

Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Μοιραστείτε το:
Tagged