Διευθυντής σχολείου άφηνε τα παιδιά χωρίς θέρμανση – Θεωρεί ότι είναι προσβλητικό να ασχοληθεί με αυτό

Β/θμια
Μοιραστείτε το:

Στην αποκάλυψη ότι διευθυντής σχολείου στον Άλιμο άφηνε τα παιδιά χωρίς θέρμανση διότι διευθυντής του σχολείου αρνείτο να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα γιατί το θεωρούσε προσβλητικό, προχώρησε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κονδύλης στο εν λόγω βίντεο, το οποίο δημοσίευσε στο facebook, βρίσκεται στην σχολική μονάδα και συγκεκριμένα στο σημείο που βρίσκεται ο καυστήρας αποκαλύπτοντας πως ο διευθυντής, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν έχει ανάψει την θέρμανση γιατί «είναι “προσβλητικό” και “μειωτικό” για έναν διευθυντή ή έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με την θέρμανση του Σχολείου!».

Ο δήμαρχος Αλίμου τονίζει πως «δεν έχω ξανακούσει ποτέ κανέναν παρόμοιο ισχυρισμό από κανέναν εκπαιδευτικό ή διευθυντή, ούτε από τον Άλιμο, ούτε από ολόκληρη την Ελλάδα. Το ακούσαμε, όμως, δυστυχώς και αυτό… Διαπιστώνοντας σήμερα ποια είναι η κατάσταση, ο Δήμος μας παρενέβη, άναψε την θέρμανση και το σχολείο αύριο θα υποδεχτεί, ζεστό και ασφαλές, τους μαθητές».

Όπως αναφέρει στο βίντεο, η δημαρχιακή αρχή θα προσφύγει στον αρμόδιο εισαγγελέα «για την αθλιότητα που διαπράχθηκε, να ταλαιπωρούνται τα παιδιά, και να ταλαιπωρείται η λειτουργία της σχολικής μονάδας μέσα σε αντικανονικές συνθήκες χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος».

Παράλληλα ο κ. Κονδύλης σημειώνει πως καλεί την υπουργό Παιδείας να ελέγξει τον συγκεκριμένο διευθυντή γιατί η ανοχή σε τέτοιες καταστάσεις είναι συνενοχή.

Τι απαντά ο διευθυντής του σχολείου μετά την καταγγελία ότι δεν άναβε τη θέρμανση

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος και ο δήμαρχος της περιοχής θα δώσουν εξηγήσεις στο υπουργείο Παιδείας

Τι απαντά ο διευθυντής του σχολείου μετά την καταγγελία ότι δεν άναβε τη θέρμανση

Απάντηση δίνει ο διευθυντής του σχολείου στον Άλιμο μετά την απίστευτη καταγγελία από τον δήμαρχο της περιοχής Ανδρέα Κονδύλη ότι κρατούσε κλειστή τη θέρμανση και άφηνε τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο κρύο καθώς θεωρούσε «προσβλητικό» το να γυρίσει τον διακόπτη.

Ο διευθυντής του σχολείου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι ποτέ δεν αρνήθηκε να ανάψει την θέρμανση καθώς και ότι είχε ζητήσει μια σχετική ενημέρωση για την συντήρηση της θέρμανσης. Ο λόγος είναι ότι είχε αλλάξει η εταιρεία της συντήρησης του φυσικού αερίου και όπως υποστηρίζει δεν είχε ενημερωθεί ο ίδιος και η σχολική μονάδα αν τελικά είχε γίνει συντήρηση και δεν ήθελε να αναλάβει μια τέτοια ευθύνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ χαρακτήρισε μειωτική μια τέτοια πράξη καθώς από τη στιγμή που δεν έχει ενημερωθεί δεν μπορούσε να ανάψει την θέρμανση γι’ αυτό και είχαν ανταλλάξει επιστολές με τον δήμαρχο Αλίμου.

Το θέμα φαίνεται πως έχει πάρει διαστάσεις αφού τόσο ο διευθυντής όσο και ο δήμαρχος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του καναλιού, έχουν κληθεί για εξηγήσεις από το Υπουργείο Παιδείας, με τη συνάντηση να πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα. Παράλληλα θα διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες και από ποιον.

Τι λένε οι μαθητές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από την πλευρά τους οι μαθητές υπογραμμίζουν ότι δεν είχαν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με το κρύο τις τελευταίες ημέρες.

Όπως λένε, παρόλο που δεν υπήρχε θέρμανση δεν έκανε τόσο κρύο, ενώ αναφέρουν πως δεν είχαν θέμα με τον διευθυντή τους και πως από σήμερα λειτουργεί κανονικά η θέρμανση.

Πηγή: aftodioikisi.gr / newsbeast.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged