Διεργασίες στο Πράσινο Κίνημα της Ελλάδας – Ενοποίηση τριών Αριστερών Οικολογικών Πολιτικών Κινήσεων

Πολιτικά Κόμματα
Μοιραστείτε το:

Με μία κοινή ανακοίνωσή τους τα εκτός βουλής σήμερα πολιτικά κόμματα της πράσινης αριστεράς ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ανακοίνωσαν την εκτεταμένη πολιτική συνεργασία ανακοίνωσαν την κάθοδο σε κοινή πορεία…

Όλη η ανακοίνωση των τριών κομμάτων…

Την Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2022, τα κόμματα ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ παραχώρησαν Κοινή Συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ανακοίνωσαν την εκτεταμένη πολιτική συνεργασία τους.

Ο προεδρεύων της ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, κ. Θράσος Φωτεινός δήλωσε:

«Οι κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες εκφράζονται μέσα από τα πολιτικά κόμματα και τις κινήσεις που συμμετέχουμε σε αυτό το τολμηρό, πολιτικό εγχείρημα, επιδιώκουμε και προωθούμε την κοινή συμπόρευση στη βάση κοινών αρχών, διαπιστώσεων, επιδιώξεων και μεθόδων προσέγγισης και ανάλυσης των κρίσιμων προβλημάτων που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία. Η συνεργασία μας έχει έναν μοναδιαίο στόχο. Να δημιουργήσουμετις συνθήκες ώστε οι μετρικές των αριθμών να αντικατασταθούν από τις μετρικές της ευημερίας των Πολιτών.»

Ο συν-πρόεδρος του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, κ. Κώστας Καλογράνηςσυνέχισε:

«Η παρούσα Συνέντευξη Τύπου θα αποτελέσει την αρχή ενός κοινού αγώνα, που δεν έχει ευκαιριακό αυτοσκοπό ή εκλογικό ορίζοντα.

Εμείς είμαστε το Νέο, γιατί το μείγμα πολιτικής που προτείνουμε δεν έχει καμία σχέση με το Παλαιό, που όλοι γνωρίζουν.

Είμαστε το Νέο, γιατί εμείς δεν μιλάμε για Ανάπτυξη, αλλά για Ευημερία των πολιτών. Δεν μας ενδιαφέρει η υπερσυγκέντρωση χρήματος και εξουσίας σε λίγους, την ίδια ώρα που δυστυχούν οι περισσότεροι συμπολίτες μα.ς»

Ο επικεφαλής της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, κ. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης ανέφερε:

«Ζούμε μέσα σε ένα πολιτικό σύστημα που αναπαράγει μόνο τον εαυτό του και τίποτα περισσότερο. Καμία προοπτική για την χώρα.Θα συγκρουστούμε με αυτό που εκτιμούμε ότι αποτελεί την ουσία της κρίσεως. Γιατί δυστυχώς αυτό που έχουμε δεν είναι όμορφο, ούτε ανθρώπινο, ούτε προοδευτικό. Τα κόμματα μας ξεκίνησαν «από τα κάτω» τις διεργασίες και συζητήσεις για την συγκρότηση ενός δυναμικού μετώπου με αρχές, αξίες και θέσεις που αντιπαρατίθεται με το σαπισμένο παρελθόν και προσπαθεί νασυνδιαμορφωθεί το πολιτικό σχέδιο και τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στον ελληνικό λαό να ανασάνει.»

Η χώρα ακροβατεί ανάμεσα σε μια αποτυχημένη, επικίνδυνη κυβέρνηση και μια αμήχανη και αναξιόπιστη αντιπολίτευση που αδυνατεί να προσφέρει όραμα και λύσεις.

Οι δημοκρατικοί θεσμοί απειλούνται και παραβιάζονται, το πολιτικό σύστημα παραπαίει αδυνατώντας να πείσει ένα σημαντικό τμήμα του λαού ώστε να συγκροτηθεί μια ισχυρή δημοκρατική πλειοψηφία που θα ενεργοποιήσει τη χειμαζόμενη και αδρανούσα ελληνική κοινωνία.

Το κενό που δημιουργείται από τη δυσλειτουργία και την ανυποληψία του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, καραδοκούν να το εκμεταλλευτούν οπισθοδρομικές, ακροδεξιές και υπερσυντηρητικές κοινωνικές μειοψηφίες.

Επιδιώκουμε να αναδειχθούμε σε κοινοβουλευτική δύναμη που θα διαδραματίσει ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας και εγγύησης.

Επιδιώκουμε να αναδειχθούν οι πολιτικές δυνάμεις που θα μπορέσουν να συμβάλλουν αποφασιστικά ώστε η χώρα να αποκτήσει μία κυβέρνηση προς όφελος του Λαού και όχι των διαφόρων οικογενειών και συμφερόντων.

Θέλουμε να εγκαταληφθεί ο βάρβαρος δικομματισμός που ισοπεδώνει οποιαδήποτε φωνή και πρόταση, αναδεικνύοντας επαγγελματίες πολιτικούς, ηγεμονικές δυνάμεις και εν τέλει αναποτελεσματικές κυβερνήσεις.

Στις συνεχείς κρίσεις που έρχονται ο βαθμός Συνεργασίας, Διαφάνειας, Λογοδοσίας, Πλουραλισμού και Δημοκρατίας, θα είναι το κρίσιμο χαρακτηριστικό των κυβερνήσεωνώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Η κοινή μας Διακήρυξη καλεί κόμματα, κινήσεις, πρόσωπα, πολίτες, να συμπράξουν σε κάτι μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Μοιραστείτε το:
Tagged