Δημοσκοπική κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ – 10 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Δημοσκοπήσεις
Μοιραστείτε το:

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 10 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ

Διψήφια παραμένει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει το κυβερνών κόμμα με παροχές, επιδόματα και προαναγγελίες χιλιάδων προσλήψεων, όπως αποτυπώνεται σε νέα δημοσκόπηση που διενέργησε η Pulse για τον ΣΚΑΪ. Ανάπτυξη, επενδύσεις, φόροι και συμφωνία των Πρεσπών τα βασικά κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές οι πολίτες.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε κατά μια μονάδα, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ουσιαστικά εξαντλήσει το σύνολο σχεδόν των παροχών και των υποσχέσεων με τους πολίτες, χωρίς όμως η Ν.Δ. να χάσει ποσοστά. Τα στοιχεία της δημοσκόπησης δείχνουν πως οι πολίτες, στην πλειοψηφία τους,  θα ψηφίσουν με συγκεκριμένα κριτήρια, καθώς και ότι ανάλογη με την ψήφο που προτίθεται να δώσουν στις εθνικές εκλογές θα είναι και αυτή στις Ευρωεκλογές. 

Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με την οποία οι Ευρωεκλογές, αν φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποφασίσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, θα είναι ένα δημοψήφισμα που θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις.

Επίσης σημαντικό είναι και  το εύρημα σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες σε ποσοστό 38% προτιμούν να βγεί η κυβέρνηση η Ν.Δ. έναντι 26% δηλώνουν πως επιθυμούν να είναι εκ νέου κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το σημαντικότερο στοιχείο, σε όλες της δημοσκοπήσεις, αυτό της παράστασης νίκης παραμένει συντριπτικό υπέρ της Ν.Δ. αφού η διαφορά αγγίζει το 38%. Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με τον «Κανένα» να είναι δεύτερος και τον Αλ. Τσίπρα τρίτος

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση  στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή στα έγκυρα, οι ερωτηθέντες δηλώνουν δηλώνουν σε ποσοστό 32,5% ότι θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, έναντι 22,5% που προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ και η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 6%, ενώ εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 1,4% όπως και το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων που συγκεντρώνει το 2% των προτιμήσεων και η Λαϊκή Ενότητα επίσης με 1,4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα μεγαλύτερη είναι διαφορά στο ερώτημα «μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ποιο κόμμα θέλετε να είναι πρώτο», όπου οι ερωτηθέντες ανεξάρτητα από το κόμμα που θα ψηφίσουν προτιμούν επικράτηση της ΝΔ κατά 38% και του ΣΥΡΙΖΑ κατά 26%.

Κυρίαρχα κριτήρια με βάση τα οποία θα επιλέξουν τι θα ψηφίσουν οι πολίτες στις επόμενες εθνικές εκλογές αναδεικνύονται: Ανάπτυξη-Επενδύσεις κατά 22%, Φόροι κατά 20%, Συμφωνία των Πρεσπών κατά 17%, Αντιμετώπιση της διαφθοράς κατά 10%.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα εκτιμούν σε ποσοστό 61% ότι η Νέα Δημοκρατία θα επικρατήσει στις επόμενες εκλογές, έναντι του μόλις 23% που αναμένει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργός εξακολουθεί να με μεγάλο προβάδισμα 11% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συγκεντρώνει το 36% των προτιμήσεων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, υπέρ του οποίου απαντά το 25%.

Μοιραστείτε το:
Tagged