Δημιουργία Ξανά: Δημόσιο-Πύραυλος ή Πατούλης-Πύραυλος;

Αττική Διαγωνισμοί,
Μοιραστείτε το:

Από το 2012, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ στηλιτεύει τον εξοργιστικά αργό ρυθμό του Δημοσίου. Όμως, όπως φαίνεται, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν! 

Η Περιφέρεια Αττικής βάλθηκε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σε διαδικασίες Δημοσίου. Και, βοηθούντος του κορονοϊού, τα κατάφερε! 

Παρακολουθήστε το εξωπραγματικό σπριντ: 

Στις 17/1 (Κυριακή) δημοσιεύεται στη Διαύγεια και στο site της Περιφέρειας προκήρυξη για πρόσληψη 406 συμβασιούχων. Η προθεσμία υποβολής ορίσθηκε να λήγει 2 μέρες μετά, στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 29/1. Τόσο γρήγορα; Τόσο γρήγορα! Δεν περιμένει ο κορονοϊός, είπαμε, βιαζόμαστε! 

Ο λόγος είναι ο “κλασικός” αυτής της περιόδου: “για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών λόγω εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19”. Βεβαίως, βλέποντας τις ειδικότητες που ζητούνται, αναρωτιέσαι γιατί από τους 406 οι 223 είναι «διοικητικοί» και οι 28 βοηθητικοί, ενώ μόνο 5 είναι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι έχουν άσχετες ειδικότητες (μηχανικοί, γεωπόνοι, νομικοί, ψυχολόγοι κ.λπ). Αλλά κορονοϊός είναι αυτός, χρειάζεται συστράτευση για να τον νικήσουμε, έτσι δεν είναι;

Παρά το ασφυκτικό όριο της προθεσμίας, οι υποψήφιοι που υπέβαλαν φάκελο (με 5 δικαιολογητικά ο καθένας) ήταν 3030! 

Η τριμελής επιτροπή, που ορίσθηκε από τη διοίκηση, συνεδρίασε το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή, 22 έως 24 Ιανουαρίου και έκρινε τους υποψηφίους με ταχύτητα φωτός. Αν αφιέρωσαν 8 ώρες κάθε μέρα, χωρίς διάλειμμα, ούτε για τουαλέτα, χρειάστηκαν 28 δευτερόλεπτα για να ελέγξουν τα δικαιολογητικά και να βαθμολογήσουν κάθε υποψήφιο. Αν ξεκίνησαν από τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και τελείωσαν στις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής, δούλεψαν δηλαδή χωρίς φαγητό και ύπνο επί τρία συνεχόμενα 24ωρα, αφιέρωσαν λιγότερο από ενάμισυ λεπτό για τον καθένα. 

Όμως τα κατάφεραν! Και η Περιφέρεια Αττικής προσλαμβάνει άλλους 406 υπαλλήλους για την αντιμετώπιση της πανδημίας που, πλην ελαχίστων, θα καθίσουν σε ένα γραφείο, πολεμώντας σκληρά τον κορονοϊό. 

Η πρόταση υπερψηφίστηκε στη σημερινή (27 Ιανουαρίου) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τις ψήφους της παράταξης Πατούλη, της παράταξης Δούρου και της Ελληνικής Αυγής, ενώ οι “αριστερές δυνάμεις” την καταψήφισαν, διότι ήθελαν οι 406 να μην προσληφθούν ως συμβασιούχοι αλλά ως μόνιμοι. Το “παράπονο” του εκπροσώπου του ΚΚΕ για 9 “δικούς του” που δεν προσελήφθησαν, δείχνει πως υπάρχουν και “μικροατυχήματα” όταν το πολιτικό σύστημα δεν τα βρίσκει στη μοιρασιά.   

Ο Θάνος Τζήμερος, επικεφαλής της παράταξης ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, στην τοποθέτησή του, εξηγώντας γιατί ψηφίζει ΟΧΙ, υπήρξε ιδιαίτερα λακωνικός: 

 «Τι είν΄ η πατρίδα μας; Μην είναι οι κάμποι; Μην είναι τ’ άπαρτα ψηλά βουνά;» αναρωτιόταν κάποτε ο Ιωάννης Πολέμης. Λοιπόν, η πατρίδα μας είναι ένα κόμμα εξουσίας, πράσινο, μπλε ή κόκκινο, που διορίζει τους δικούς του, εις βάρος των υπολοίπων. Οι οποίοι προσπαθούν να φέρουν στην εξουσία το δικό τους κόμμα για να διορισθούν εις βάρος των υπολοίπων. Και ούτω καθεξής. Αυτό το μοντέλο κράτους δεν έχει κανένα μέλλον.» 

Μοιραστείτε το:
Tagged