Δεν ολοκληρώθηκε το δίκτυο νερού στα Γλυκά Νερά Παιανίας – Τι λέει η ΕΥΔΑΠ

Αττική
Μοιραστείτε το:

Με ανακοίνωσή της  στις 17 Νοεμβρίου, η ΕΥΔΑΠ, κύριος υπεύθυνος  υλοποίησης του έργου «δίκτυο ύδρευσης Γλυκών Νερών» του Δήμου Παιανίας, πληροφορεί  τον τοπικό πληθυσμό, ότι λόγω μη εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων του, από τον ανάδοχο κατασκευαστή του έργου, με αποτέλεσμα η ολοκλήρωσή του να βγει εκτός  του προβλεπόμενου χρόνου έχει εκκινήσει τις διαδικασίες  για να κηρυχθεί ο τελευταίος έκπτωτος. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι θα καθυστερήσει και άλλο, η λύση του προβλήματος υδροδότησης  της κοινότητας των Γλυκών Νερών, από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ…

Η ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ…

«Η ΕΥΔΑΠ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ»

Σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 μεταξύ του Δήμου Παιανίας και της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., η τελευταία ανέθεσε, μετά από διεξαγωγή μειοδοτικού διαγωνισμού, με την από 25/05/2019 Σύμβαση, σε ανάδοχο τεχνική εταιρεία την κατασκευή του έργου αποχέτευσης της Δημοτικής Ενότητας Γλυκών Νερών του Δήμου Παιανίας.

Με συστηματική προσπάθεια της ΕΥΔΑΠ, έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του έργου, υπολείπεται, ωστόσο, ένα σημαντικό τμήμα εργασιών για την ολοκλήρωση και λειτουργία του. Σεβόμενοι την υποχρέωση παράδοσης ενός λειτουργικού έργου για τους πολίτες και το περιβάλλον, αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια από την ΕΥΔΑΠ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι έχουν δρομολογηθεί όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες έκπτωσης του Αναδόχου της εργολαβίας, που αφορά στην κατασκευή αποχέτευσης στα Γλυκά Νερά.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτέλεσε μοναδική επιλογή μετά από πολλές προσπάθειες που έγιναν ώστε να εξασφαλιστούν το χρονοδιάγραμμα και η τεχνική επάρκεια του έργου, δίνοντας, παράλληλα, τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας των Γλυκών Νερών.

Μέλημα της ΕΥΔΑΠ, ως εγγυήτριας των έργων, είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να επιτευχθεί το συντομότερο η ομαλοποίηση της καθημερινότητας των πολιτών.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και του ρόλου της, η ΕΥΔΑΠ συμπορεύεται με τις Αυτοδιοικητικές αρχές, την τοπική κοινωνία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να προστατεύσει την ποιότητα της κατασκευής και την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου, μέσα στο πλαίσιο που ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.

Μοιραστείτε το:
Tagged