ΔΑΣ Περιστερίου: Στάση εργασίας και πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 14 Μάρτη

Uncategorized
Μοιραστείτε το:

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ

Με κεντρικό αίτημα «Άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων», Ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημοσίου καλούν όλους και όλες στο νέο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 14 Μάρτη.

«Στις 12 Φλεβάρη πάνω από 140 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου πραγματοποίησαν ένα μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο προς τη Βουλή και απαίτησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση την “άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων”.

 Πρωτοφανής ήταν η συσπείρωση Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου (10 Ομοσπονδίες, 127 Σωματεία, 7 Νομαρχιακά Τμήματα ΑΔΕΔΥ, 5 Επιτροπές Αγώνα συμβασιούχων) και η επιτυχία του συλλαλητηρίου αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα των  συμβασιούχων και με τη στήριξη χιλιάδων μονίμων  εργαζομένων.

Την κύρια ευθύνη για την κατάργηση του δικαιώματος των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή εργασία, ψηφίζοντας το 2002 το άρθρο 103 του συντάγματος που είναι το κύριο εμπόδιο για την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, βαραίνει τις τότε κυβερνήσεις  Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ αλλά και  τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ (τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ) που ψήφησαν το συγκεκριμένο άρθρο, που στην ουσία υπονομεύει την σταθερή εργασία.

Με τη στάση της η δημοτική αρχή φαίνετε καθαρά οτι συναινεί  στην υπονόμευση της σταθερής δουλειάς στο Δήμο μας, που χρόνια επί δημαρχίας Παχατουριδη (Ν.Δ.) έχει φτάσει σήμερα η αναλογία να είναι σχεδόν μισοί- μισοί μόνιμοι και συμβασιούχοι  δεν ζητάει   μόνιμες προσλήψεις, αντί αυτού βολεύει τα κενά  με εργαζόμενους που ασκούν τη  πρακτική τους από δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, οκτάμηνα ΟΑΕΔ, και οποιαδήποτε  άλλη ελαστική  σχέση εργασίας.

 Έτσι  αποδεικνύετε  ότι οι υπαίτιοι για την μερική και έκτακτοι απασχόληση έχουν ονοματεπώνυμο!!! Αλλά και στηρίγματα, τέτοιοι είναι και οι Συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του συλλόγου (ΣΥΝ.ΑΝ.)

 Στη διεκδίκηση  για σταθερή δουλειά  σε απόστημα  εξελίσσονται οι συνδικαλιστές  της πλειοψηφίας του συλλόγου Συνδικαλιστική Ανατροπή  με 8 έδρες (πρώην Ελεύθερη Έκφραση)  όπου η γύμνια τους δεν κρύβεται.

Παρά της αλλεπάλληλες προτάσεις της μειοψηφούσας παράταξης Δ.Α.Σ. (3 έδρες) πως στις συνελεύσεις των εργαζομένων επιβάλετε να συμμετέχουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και το σύνολο των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, είναι αρνητικοί γιατί δεν θέλουν εργαζόμενους ενημερωμένους, δεν θέλουν την οργάνωση των εργαζόμενων,  δεν θέλουν να παίρνονται αποφάσεις μέσα από συνελεύσεις, θέλουν εργαζόμενους χωρίς  κριτήριο, θέλουν να αποφασίζουν χωρίς τη γνώμη των εργαζομένων.

 Η εξαρτημένη σχέση τους με την διοίκηση Παχατουριδη δεν τους επιτρέπει να σηκώσουν το ζήτημα για την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

 Απορρίπτουν την πρόταση της ΔΑΣ για παρέμβαση στο Δημοτικό συμβούλιο ώστε να αποσπόσουν την ομόφωνη  απόφαση του, για την αναγκαιότητα της μονιμοποίησης των συγκριμένων εργαζόμενων,  πιέζοντας για γραπτή  δέσμευση για τη μη άσκηση έφεσης σε περίπτωση δικαίωσης τους.

 Επιδιώκουν την διάσπαση  μεταξύ των εργαζομένων ΕΣΠΑ αφού δεν υπάρχει καμία πρόταση, καμία κατεύθυνση από το προεδρείο του συλλόγου. Κοροϊδεύουν όταν λένε θα στηρίξουμε εργαζόμενους ΕΣΠΑ σε όποια απόφαση και αν πάρουν.

 Από την άλλη  υποκρύπτουν της αρνητικές δικαστικές αποφάσεις που βάζουν ως κύριο εμπόδιο το άρθρο 103 του συντάγματος, σε δήμους ανά την επικράτεια.

 Διαφωνούν στο 2ο  πανδημόσιουπαλληλικό κάλεσμα στις 14 Μάρτιου (ημέρα συζητήσεις στη βουλή για την αναθεώρηση του συντάγματος) για την τροποποίηση του συγκριμένου άρθρου που να επιτρέπει τη μεταβολή των συμβάσεων από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ .

Αν αυτό λοιπόν είναι η στήριξη τις πλειοψηφίας του συλλόγου προς τους εργαζόμενους,  αν τελικά νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα πειστούν  ότι αυτός είναι ρόλος των εργατικών συνδικαλιστών σωματείων, είναι βαθειά νυχτωμένοι. Όσο και να επιδιώκουν την απογοήτευση και την υποταγή μας στο τέλος θα σπάσουν τα μούτρα τους.

Εμείς δηλώνουμε πως με όλους αυτούς, ως εργαζόμενοι και συνδικαλιστικό κίνημα θα έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς. Όλοι αυτοί που εχθρεύονται το αυτονόητο δικαίωμά μας στη μόνιμη δουλειά να ξέρουν καλά ότι δεν “θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί”.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με συγκεκριμένα βήματα και πρωτοβουλίες μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι την τελική νίκη

Ο αγώνας  των εργαζομένων έχει το κύριο βάρος για να ανατρέπονται οι νομοί τους και αυτοί που τους υλοποιούν . Πρόσφατα απέδειξαν οι εργαζόμενοι  βοήθεια στο σπίτι  και οι συνάδελφοι της καθαριότητας 3Κ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση την Πέμπτη 14 του Μάρτη στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος για να απαιτήσουμε την αναθεώρηση του άρθρου 103 του Συντάγματος.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Μοιραστείτε το:
Tagged