Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης: Στόχος τα άτομα με αναπηρία να πηγαίνουν ανεμπόδιστα παντού

Δήμοι
Μοιραστείτε το:

Έχουν βάλει έναν καλό στόχο στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Να φτιάξουν τις κατάλληλες υποδομές ώστε οι ΑμεΑ να μπορούν να επισκέπτονται όποιον χώρο επιθυμούν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αναλυτικά αυτοψία για την καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης στην πόλη, σε ό, τι αφορά την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλα τα σημαντικά δημόσια σημεία της πόλης, προκειμένου να ενημερωθεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για την πλήρη εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Παράλληλα, προκειμένου τα άτομα αυτά να ενημερωθούν και να εκμεταλλευθούν τις δυνατότητες που τους παρέχονται, των σημαντικών σημείων και όλων των δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων που χρησιμοποιούνται από κοινό (δημόσιες υπηρεσίες, αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία, πολιτιστικοί χώροι, δημοτικά θέατρα, κινηματογράφοι, ιδιωτικές επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής,  φαρμακεία,  αγορές – υπεραγορές, πρατήρια καυσίμων κτλ.), όπως και οι υπαίθριοι δημόσιοι χώροι (πλατείες, πεζόδρομοι, παιδικές χαρές, θέσεις στάθμευσης, κλπ.), πρόκειται να δημιουργηθεί ειδική εφαρμογή για έξυπνα κινητά, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να έχει τη δυνατότητα να βλέπει την  πρόσβαση  στα σημεία που επιθυμεί να επισκεφτεί, να επιλέγει την διαδρομή προς και από αυτά, αλλά και να διαπιστώνει τις εξυπηρετήσεις που αυτά διαθέτουν (θέσεις στάθμευσης Αμεα, ράμπες, Wc Aμεα,  κτλ.), καθιστώντας το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μία πόλη πλήρως φιλική στα ΑμεΑ.

Ήδη τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει εντάξει την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σε όλες τις τεχνικές παρεμβάσεις και σε όλα τα δημοτικά έργα.

Σχετικά με τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αλλά και τη νέα αυτοψία που είναι σε εξέλιξη, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Η δημιουργία υποδομών για τη διευκόλυνση των συνανθρώπων μας με κινητικές δυσκολίες δεν αποτελεί επιλογή, αλλά υποχρέωση όλων μας.

Μία σύγχρονη πόλη δεν μπορεί να θεωρείται ανθρώπινη και πολιτισμένη αν δεν διαθέτει τα στοιχειώδη μέσα για την ελεύθερη μετακίνηση και την ανεμπόδιστη προσέλευση των ΑμεΑ σε όλους του δημόσιους χώρους.

Δεν πρόκειται να εφησυχάσουμε ούτε να μειώσουμε την ένταση των ενεργειών μας σ΄ αυτή την κατεύθυνση, μέχρι να πετύχουμε συνολικά το στόχο δημιουργία μίας πόλης πραγματικά φιλική για τα ΑμεΑ όλων των κατηγοριών».

Ο στόχος της δημοτικής αρχής είναι εφικτός. Ο Δήμος Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης είναι ένας ημιαστικός Δήμος, όχι πυκνοκατοικημένος και καλά σχεδιασμένος πολεοδομικά ώστε να είναι εφικτή η ανεμπόδιστη κίνηση των ΑΜεΑ.

Χρήστος Ράπτης

Πηγή: in.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged