Δήμος Αγίας Βαρβάρας: «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής ΕΛΕΝΗ ΦΩΚΑ» – ξανάρχισαν τα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής

Aγία Βαρβάρα
Μοιραστείτε το:

Μετά από 10 χρόνια, το «Πάρκο» ξαναγέμισε παιδιά, που με τη συνοδεία των δασκάλων τους, του αντιδήμαρχου παιδιού και της δημοτικής εθελοντικής ομάδας “ΔΡΑΣΗ”,το επισκέφτηκαν και διδάχτηκαν, επί τόπου, οδική συμπεριφορά από δύο έμπειρα στελέχη της Τροχαίας. Είχε προηγηθεί θεωρητική διδασκαλία στο σχολείο τους. Το επί χρόνια παρατημένο  «Πάρκο» που με τόση φροντίδα είχε φτιαχτεί το 1998 , μετά από αγορά του χώρου, ξαναβρίσκει τον προορισμό του. Το «Πάρκο» αφιερώθηκε στην ηρωϊκή δασκάλα του Ριζοκάρπασου της κατεχόμενης Κερύνειας,την Ελένη Φωκά, που είχε εγκλωβιστεί από τις κατοχικές δυνάμεις και αρνιόταν να φύγει και να εγκαταλείψει τους μαθητές της.

Ήταν μία ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη για τους μαθητές της έκτης τάξης των 4ου και 6ου δημοτικών σχολείων, μια ανάσα πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Ενημερώθηκαν για την ορθή κυκλοφοριακή συμπεριφορά και τους κανόνες,που πρέπει να τηρούν ως πεζοί, ποδηλάτες και οδηγοί αργότερα. Τα παιδιά με έκδηλο ενθουσιασμό, συμμετείχαν στη δράση εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους με συνεχείς ερωτήσεις στις οποίες πρόθυμα απαντούσαν  οι αξιωματικοί της τροχαίας. Στο τέλος δόθηκε σε όλους τους μαθητές αναμνηστικό βιβλιαράκι με οδηγίες για τη σωστή κυκλοφοριακή συμπεριφορά.

Ήταν όμως μία πολύ ευχάριστη εικόνα και για τους περίοικους, που ξαναβλέπουν παιδική χαρά, βαμμένους, καθαρούς και φροντισμένους χώρους αλλά και οικογένειες με παιδιά.

Μοιραστείτε το:
Tagged