Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Μαθήματα Η/Υ και Διαδικτύου για άτομα 3ης ηλικίας

Aγία Βαρβάρα
Μοιραστείτε το:

Με ενθουσιασμό και πολλή χαρά ξεκίνησαν χθες το απόγευμα τα δωρεάν μαθήματα οι  18 εκπαιδευόμενοι 3ης ηλικίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκμάθησης  Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Σε μια όμορφη, λειτουργική, φωτεινή και άρτια εξοπλισμένη αίθουσα, στον τρίτο όροφο του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης – Γ’  ΚΑΠΗ,  υλοποιείται το πρόγραμμα πληροφορικής για τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να μάθουν τι είναι ο ΗΥ, πώς συντάσσουμε ένα κείμενο, πώς μπαίνουμε στο Internet, τι είναι και πώς φτιάχνουμε e-mail και  facebook πώς μπαίνουμε στο TAXISnet, πώς κάνουμε e-banking, ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες ασφαλείας στη χρήση του υπολογιστή.

Ο εκπαιδευτικός κύκλος είναι μηνιαίος και  περιλαμβάνει 2 δίωρα την εβδομάδα.  Για τη διευκόλυνση της μάθησης, κάθε ΗΥ αντιστοιχεί σε έναν εκπαιδευόμενο.

Η δράση υλοποιείται με τη συνεργασία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής  «Όλοι Μαζί Μπορούμε» του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας – CSI Institute και με την εκπαιδευτική αρωγή του  City Unity College.

Ο Δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χρήστος Βασιλείου, συνομίλησαν με τους συμμετέχοντες, δέχθηκαν συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα που οφείλεται στον καλό συντονισμό υπηρεσιών, χορηγών, εθελοντών και δέχθηκαν το αίτημα οι δράσεις αυτές να συνεχιστούν και να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο.

Μοιραστείτε το:
Tagged