Για όλα είχε προβλέψει ο «μπαχτσές» του Συριζαίικου ΠΚ – Αθωώθηκαν μεγαλοσχήμονες για τις καταπατήσεις στην Αξιωνή Γλυφάδας

Αττική Δικαιοσύνη
Μοιραστείτε το:

Μπορεί όλοι οι επαΐοντες της δικαιοσύνης και των διωκτικών αρχών να έχουν επικεντρωθεί στις «αθωώσεις» που προσφέρει απλόχερα ο συριζαίικος Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, σταδιακά, όμως, αναδεικνύονται μέσα στις δικαστικές αίθουσες, οι ουρές του που στόχεψαν στην κάλυψη από κακουργηματικές διώξεις και πολυετείς καταδίκες μεγαλοσχημόνων, μελών της οικονομικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ελίτ της χώρας.

Οι άνθρωποι απλώς δεν μπορεί να πάνε στη φυλακή, ότι και να κάνουν και το σύστημα, ακόμη κι αυτό το κατά προπαγάνδα «δίκαιο» του συριζαιικού γίγνεσθαι με «το αριστερό ηθικό πλεονέκτημα» και τον αγώνα υπέρ του λαού το πρόβλεψε, μην τους δημιουργηθούν και τίποτα ψυχικά τραύματα.

Με βάση λοιπόν τις νέες διατάξεις του ΠΚ που συνεχίζουν να ισχύουν, ξεπλένονται διαρκώς επώνυμοι από καταδίκες και διώξεις για μεγάλης βαρύτητας ποινικά αδικήματα, όπως επι του προκείμενου είναι οι καταπατήσεις και οι απάτες για τις τεράστιες δημόσιες και μάλιστα δασικές εκτάσεις στην Αξιωνή Γλυφάδας. Μεταξύ, των αθωωθέντων, που σημειωτέον είχαν καταδικασθεί πρωτόδικα σε φυλάκιση 15 ετών και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Διαβάστε πως αυτό συνέβη…

Έκλεισε με αθώωση – ελέω κατάργησης του ν. περί καταχραστών δημοσίου- και το τελευταίο σκέλος της υπόθεσης Αιξωνής

Τίτλοι τέλους έπεσαν χθες στην ποινική υπόθεση της καταπάτησης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας, μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης και του τελευταίου σκέλους της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί για την πολύκροτη υπόθεση.

Το τελευταίο κεφάλαιο “Αιξωνή” έκλεισε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, όπου μετά από πολλά στάδια μιας δικαστικής διαδρομής δώδεκα και πλέον ετών, η τελευταία αποδεικτική διαδικασία ανέδειξε αθώους και τους δύο τελευταίους κατηγορούμενους, σε αντίθεση με το πρωτόδικο δικαστήριο το οποίο τους είχε επιβάλει πολυετείς καθείρξεις. Οι ποινές που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα ήταν τα 15 έτη για επί μέρους πράξεις της πολύκροτης υπόθεσης, με βάση την τότε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου (1608/50) αφού η απάτη φερόταν να είχε διαπραχθεί σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, και η επίδικη έκταση κατά τα έτη 2005-2007 θεωρείτο δασική.

Ο συνήγορος των παρόντων κατηγορουμένων Θεόδωρος Μαντάς, δήλωσε στην ιστοσελίδα dikastiko.gr:

«Μετά από έναν κύκλο ποινικής διαδικασίας που διήρκησε πλέον των δώδεκα ετών και αφού δικηγόροι και Συμβολαιογράφοι προφυλακίστηκαν, καταδικάσθηκαν και διαπομπεύθηκαν με ομόφωνη απόφαση του το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών αθώωσε επιτέλους τους κατηγορούμενους στην τελευταία εκκρεμούσα ποινική Δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της ΑΙΞΩΝΗΣ».

Καταπάτησαν την Αιξωνή και την πούλησαν

Είχε προηγηθεί πέρσι τον Δεκέμβριο η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το βασικό σκέλος της υπόθεσης καταπάτησης της δημόσιας έκτασης στην Γλυφάδα όπου η συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων κρίθηκαν αθώοι, είτε λόγω παραγραφής των αδικημάτων είτε λόγω αμφιβολιών.

Ειδικότερα, είχαν κριθεί και καταδικαστεί μόνο δύο από τους συνολικά κατηγορούμενους, ένας δικηγόρος και ένας επιχειρηματίας, για τους οποίους το δικαστήριο αποφάσισε ότι έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εν λόγω υπόθεση.

Σύμφωνα με την κρίση του δικαστηρίου οι επίδικες εκτάσεις είναι δημόσιες δασικές ενώ υπογραμμίζεται ότι δεν απαιτείται να είναι άμεσο το όφελος ή η ζημία του Δημοσίου καθώς άνω των 20 στρεμμάτων μπορεί να δοθεί οικοδομική άδεια. Το δικαστήριο είχε κρίνει ότι με τις ενέργειες τους καταπάτησαν την συγκεκριμένη δημόσια έκταση η οποία στη συνέχεια φέρεται να πουλήθηκε σε ανύποπτους πολίτες, με πλαστογραφημένα έγγραφα.

Τότε, ανάμεσα στους υπόλοιπους 13 αθωωθέντες κατηγορούμενους (δικηγόρους, συμβολαιογράφους, επιχειρηματίες, ιδιώτες και ένας πολιτικός μηχανικός) ήταν και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος έκανε λόγο για πλήρη ηθική και επαγγελματική του δικαίωση, καθώς το δικαστήριο όπως είπε “υιοθέτησε τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς που είχα προβάλει από την αρχή που ασκήθηκε η ποινική δίωξη”.

Πηγή: dikastiko.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged