Για να είναι η καλή μέρα σου … καλή… «συν Αθηνά και χείρα κίνει…»

Διασκέδαση
Μοιραστείτε το:

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται … μπα δεν νομίζω… εκτός και αν… 

Το ότι πιθανόν να ξεκίνησε η μέρα στραβά δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει ή θα τελειώσει κι έτσι, κάθε άλλο. Στο χέρι σας είναι να αλλάξετε τη διάθεση και την μέρα σας – και την μοίρα σας- μέσα από έξυπνα νοητικά «κόλπα» και στο τέλος της να πείτε ότι … ίσως ήταν μια από τις καλύτερες ημέρες της ζωής σας!

Ξεχάστε τη λαϊκή παροιμία «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» και αντικαταστήσετε την με τη γνωστή «ο τροχός της τύχης γυρίζει». Τίποτα δεν είναι μόνιμο και φυσικά το μέλλον δεν κρίνεται από το παρελθόν αλλά απλά διαμορφώνεται στο παρόν. Αν κάτι δεν πήγε καλά κάποια στιγμή, αυτό δεν σημαίνει, ότι οι επόμενες στιγμές δεν μπορεί να είναι θαυμάσιες.

Άλλωστε οι εκδηλώσεις της Δύναμης γίνονται με την γνωστή εναλλαγή θετικό- αρνητικό ταυτόχρονα και οφείλετε να είστε πανέτοιμοι για να τις αντιληφθείτε και να τις αξιοποιήσετε όσον το δυνατόν καλύτερα προς όφελος σας. Εφαρμόστε λοιπόν κάποια νοητικά κόλπα και ψυχαγωγηθείτε, φτιάχνοντας την μέρα σας όπως την θέλετε εσείς.

  • Πάρτε μια βαθειά ανάσα, κρατείστε την λίγα δευτερόλεπτα και εκπνεύστε αργά, ύστερα, κάντε ένα διάλειμμα και βγείτε έξω στον ήλιο (στον αγέρα, στην βροχή, στο χιόνι, ότι υπάρχει πρόχειρο) και τον φρέσκο αέρα. Αφήστε τον εαυτό σας να λουστεί στο φως, (αγέρα, βροχή κλπ) κλείστε τα μάτια, χαμογελάστε και πείτε στον εαυτό σας ότι αυτή, είναι μια υπέροχη μέρα. Ο ήλιος κι ολόκληρη η φύση αυξάνει το επίπεδο της βιταμίνης D στον οργανισμό, μαζί και την καλή σας διάθεση.
  • Πιείτε ένα φλυτζάνι καφέ ή ένα αγαπημένο σας αφέψημα και καθώς απολαμβάνετε το άρωμα και τη γεύση του, βυθιστείτε σε σκέψεις όμορφες και σε γλυκές στιγμές με αγαπημένους σας ανθρώπους. Καθώς το χαμόγελο επανέρχεται στα χείλη σας, φέρτε στον νου, μικρές και μεγάλες επιτυχίες που είχατε τα τελευταία χρόνια στη ζωή. Κάνοντάς το αυτό, αναπτύσσετε τη δύναμη και την αυτοπεποίθησή, που σε στιγμές «αναποδιάς» συνήθως ξεχνάμε.
  • Μακριά η μιζέρια και η κακομοιριά: Αποφεύγετε συστηματικά και σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τους μίζερους ανθρώπους. Καθώς όλοι επικοινωνούν με όλους και όλα, τα πάντα είναι μεταδοτικά. Συναντηθείτε ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με αισιόδοξους και θετικούς ανθρώπους. Διαπιστώσετε ότι μια απλή κουβεντούλα μαζί τους, σας κάνει να δείτε τη μέρα και τη ζωή με περισσότερο κέφι και σας βοηθά να ξεπεράσετε ευκολότερα, κάθε άσχημο περιστατικό.
  • Πάρτε ημερολόγιο και συνηθίστε να το ενημερώνετε καθημερινά για ό,τι καλό σας συμβαίνει και για κάθε τι που σας κάνει να νιώθετε ευγνωμοσύνη. Σταδιακά, διαπιστώνετε ότι βλέπετε πολύ περισσότερο το καλό που υπάρχει γύρω σας και ταυτόχρονα, τα δυσάρεστα περιστατικά, δεν σας αποδυναμώνουν κι εσείς, εστιάζεστε με ηρεμία στο πρόβλημα που ζητά τη λύση του.
  • Σημειώστε τα πράγματα που πήγαν στραβά σήμερα και διαβάστε τα δυνατά. Ακούγοντάς τα καθώς τα διαβάζετε, διαπιστώνετε ότι πολλά από αυτά, δεν ήταν τελικά και τόσο σοβαρά, ειδικά όταν τα ακούσετε με περισσότερη απόσπαση και ψυχραιμία. Εφαρμόστε το και θα εκπλαγείτε από την αποτελεσματικότητά του.
  • Εξαλείψτε και μειώστε το άγχος στη ζωή σας. Αναγνωρίστε τι είναι αυτό που σας αγχώνει, συνήθειες, άνθρωποι, καταστάσεις και συμπεριφορές και αποφασίστε να τα αποφύγετε κατά τη διάρκεια της μέρας. Αναπνευστικές ασκήσεις και γυμναστική στην φύση, σας βοηθούν πολύ. Μην επιτρέπετε στους άλλους να σας μεταφέρουν την κακή τους διάθεση. Κάθε φορά που νιώθετε μια τέτοια επιρροή, βάλτε τον οργονίτη σας μέσα στην παλάμη σας και κλείστε την. Διαπιστώνετε ότι δεν περνούν «μέσα» σας οι άσχημες επιρροές και άρα δεν σας επηρεάζουν.
  • Η αρνητικότητα δεν έρχεται πάντα διαμέσου των άλλων. Πολλές φορές γεννιέται μέσα μας. Να είστε αμείλικτοι μαζί της. Με το που θα δείτε να σχηματίζεται, πετάξτε την έξω και αντικαταστήσετε την με μια θετική και αισιόδοξη επιβεβαίωση. Σιγά-σιγά, οι αρνητικές σκέψεις μειώνονται, μέχρι που εξαφανίζονται, αφού δεν βρίσκουν γόνιμο έδαφος για ν’ αναπτυχθούν. Είστε ο δημιουργός της πραγματικότητάς σας, οπότε, όταν συμβαίνει κάτι δυσάρεστο, εξετάστε, τι είναι αυτό που έχει να σας διδάξει, αναγνωρίστε το και προχωρήστε παρακάτω. Μια εμπειρία επαναλαμβάνεται, μόνο όταν δεν παίρνουμε το μάθημα που έχει να μας δώσει.
  • Μην αφήνετε τη ζωή σας στην τύχη. Πάρτε την στα χέρια σας. Επιθυμείστε όμορφα πράγματα να σας συμβούν και περιμένετέ τα να συμβούν, με σιγουριά και ευχάριστη προσμονή. Κατά τη διάρκεια της μέρας, πάρτε μερικές βαθιές εισπνοές και πείτε στον εαυτό σας καθώς εισπνέετε «τώρα εισπνέω χαρά», άλλη φορά «τώρα εισπνέω αγάπη», «τώρα εισπνέω αισιοδοξία» κλπ. Η επίδραση αυτής της άσκησης είναι μεταμορφωτική και θα σας ενθουσιάσει με τα αποτελέσματά της.
  • Μυρίστε αιθέρια έλαια! Ο μάραθος, η κανέλα, το πορτοκάλι, η λεβάντα, το περγαμόντο έχουν αποδειχτεί ότι έχουν εξαιρετικά θετικές επιδράσεις στο σώμα και στο νοητικό. Μπορείτε είτε να τα κάψετε για να μυρίσει ο χώρος σας, είτε διαλυμένα σε λίγο έλαιο βάσης να βάλετε λίγες σταγόνες στους καρπούς σας και στο στέρνο, είτε απλά να τα μυρίσετε.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Κι άλλα “κόλπα” για να ξεκινήσετε την ημέρα σας ευχάριστα γεμάτοι ενέργεια! Το πρωινό ξύπνημα είναι μια ρουτίνα δύσκολη κι άχαρη για τους περισσότερους ανθρώπους. Από την στιγμή που χτυπάει το ξυπνητήρι, πετάγεσαι απ’ το κρεβάτι και με γρήγορες, βιαστικές κινήσεις προετοιμάζεσαι για τη δουλειά. Όπως ακριβώς ξεκινάει η μέρα, δηλ. γρήγορα και βιαστικά έτσι εξελίσσεται και με τον ίδιο τρόπο τελειώνει, ειδικά αν δεν επέμβεις με κάποιον από τους πιο πάνω τρόπους.

Η Διαφορετική πραγματικότητα διαμορφώνεται με διαφορετικές πράξεις. Κάντε λοιπόν κάτι διαφορετικό, αφιερώστε λίγα λεπτά στο σώμα και το νου σας κάθε πρωί. Βάλτε το ξυπνητήρι να χτυπήσει 30 λεπτά νωρίτερα, αφού ξυπνήσετε παραμείνετε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι χωρίς να κάνετε τίποτα – απολύτως τίποτα. Πατήστε κι άλλη αναβολή στο ξυπνητήρι και πάρτε 10 βαθιές ανάσες, τεντώνοντας το σώμα σας και νοιώθοντας όλους τους μυς να ξυπνάνε.

  • Μην αφήσετε καμία μα απολύτως καμία σκέψη ή συναίσθημα να κάνει την εμφάνιση του. Κρατήστε τον νου σας καθαρό και άδειο.
  • Χαμογελάστε, η έκφραση αυτή διεγείρει την αίσθηση της γαλήνης και της θετικής στάσης. Σκεφτείτε ότι σήμερα είναι μια καλή ευχάριστη μυστηριώδης ημέρα και πράγματι είναι, αφού ξεκινάει μ’ ένα χαμόγελο και καλή διάθεση.
  • Μην σκέφτεστε τις δουλείες και τις υποχρεώσεις που έχετε σήμερα, τι ρούχα θα φορέσετε, πως θα καταφέρετε να διεκπεραιώσετε όλα αυτά που έχετε να κάνετε σε μια μέρα. Αφήστε τα λίγο στην άκρη και αφεθείτε στην παρούσα στιγμή ολοκληρωτικά. Έχετε όλη την ημέρα για να σκεφτείτε όλα αυτά που σας απασχολούν, αν και όσο λιγότερο σκέφτεστε τόσο καλύτερα κι ευκολότερα λύνετε όλα τα προβλήματα σας.
  • Μην κάνετε βιαστικές κινήσεις. Σηκωθείτε αργά-αργά από το κρεβάτι, καθίστε για λίγα δευτερόλεπτα με τα πόδια να ακουμπούν το πάτωμα, πάρτε 2-3 βαθιές ανάσες, τεντωθείτε ξανά πολύ καλά και ακούστε όλα τα κόκκαλα σας και τους μυς σας να κινούνται.
  • Σηκωθείτε από το κρεβάτι και ξεκινήστε να δημιουργείτε την ημέρα σας, με καλή διάθεση.

Αυτά και κάμποσα ακόμη τα εφαρμόζουμε τόσο πολύ που έχουν γίνει σχεδόν … συνήθειες.

Πηγή: businesslife.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged